13 Hyödyllistä perusohjetta mobiililaitteen käyttäjälle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Advertisements

SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Tietoturva Juha Möttönen, Timo Wiik, Lari Oksanen, Sampo Hautamäki, Markus Naukkarinen, Jaakko Penttilä, Jussi Manninen ja Matti Ahonen.
Nimien poimimiseen temppeliä varten voit vaihtoehtoisesti käyttää kahta menetelmää: -poiminta PAF 5.2 ohjelmassa -poiminta suoraan TempleReady for Windows.
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Avonet Digilehtiö käyttö
Tietoturvallisuuden huonetaulu
AVA 2004 INTERNET JA TIETOTURVA. AVA 2004 ÄLÄ AVAA EDES TUTTUJEN LIITETIEDOSTOJA, JOS ET TIEDÄ MITÄ NE OVAT ÄLÄ AVAA LIITETIEDOSTOJA, JOS VIESTIN OTSIKKO.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
© 2010 IBM Corporation1 Etusivun muokkaaminen  Portaalisivut ja niihin määritetyt komponentit muodostavat varsinaiset internet-sivut.  Etusivu muodostuu.
3 April, 2017 Sonera Multi-SIM Internal.
Tietoturva, 2 ov
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Kurssilla käytettävät työkalut
TYÖHAKEMUS.
Jakaminen ja yhteistyö
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN
Tietoturvattu etätyö – rutiinia Valtakunnallinen TIVA-seminaari Tietoturvapäällikkö Kari Keskitalo.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Klikattuasi Uusi… saat seuraavan näytön. Dashboard kohdasta voit luoda minkä tahansa aiheisen Netvibesin. Jos haluat lähteä luomaan itse rakennellen Netvibesia.
LUOTTAMUKSELLINEN. Jakelu vain salassapitosopimuksen allekirjoittaneille kumppaneille. Microsoft ei anna suoria tai epäsuoria takuita. © 2012 Microsoft.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lync-kokouksen ajoittaminen Jos käytät Outlookia, voit ajoittaa Lync-kokouksen käyttämällä Lyncin.
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Yhteyshenkilön lisääminen Oma Yhteystietoluettelosi helpottaa yhteydenpitoa, ja sen avulla näet.
PC-liitäntä AtMega32:lle Viestin lähetys / vastaanotto Sekä laitteen konfigurointi.
Tietoturva Toni Pirinen Esa Kuparinen Otso Lonka
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Langattoman verkon suojaus WiFi (WLAN) ja Bluetooth Miten eroavat toisistaan? Miten verkkoihin voi liittyä? (montako kerrallaan) Millaisia laitteita voi.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Jenni Hyttinen MyKapt14A
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
OPPIMISEN ARVIOINTI TYÖKALUN KÄYTTÄMINEN OPETTAJA
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
TIETOTURVA.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä

Tietoturva.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
Tietoturva internetissä
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Mobiilitietoturva.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Tietoturva.
Mobiilimaksaminen.
Tietoturva.
Tietoturva Internetissä
SÄÄNNÖT.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Esityksen transkriptio:

13 Hyödyllistä perusohjetta mobiililaitteen käyttäjälle

Vaihda SIM-korttisi PIN-koodi Älä siis käytä operaattorien antamia valmiita koodeja kuten 0000 tai Nämä ovat helposti arvattavissa ja voivat aiheuttaa suurenkin loven puhelinlaskussa mikäli puhelin hukkuu. Käytä puhelimesi suojakoodia tai salasanaa Suojakoodilla tai salasanalla voit esimerkiksi lukita laitteesi niin, että ainoastaan syöttämällä koodin saat laitteesi auki. Tee puhelimesi tiedoista varmuuskopio Tiedot puhelimesi osoitekirjasta, muistiinpanosi, valokuvasi ja muut tiedot puhelimessasi voidaan useinmiten pelastaa vaikka laitteesi olisikin hävinnyt tai rikkoutunut jos tiedoistasi on tehty varmuuskopio. Useimmista älypuhelimista voidaan tehdä varmuuskopio esimerkiksi puhelimen valmistajan omilla ohjelmilla tai erikseen asennetuilla sovelluksilla.

Kirjoita yhteystietosi puhelimesi takakanteen ja tallenna ne esitettäväksi näytölle Usein puhelinten takakannessa on tyhjää tilaa joka kannattaa hyödyntää kiinnittämällä siihen laitteen omistajan yhteystiedot. Näin ystävällinen puhelimen löytäjä voi olla yhteyksissä sinuun löytäessään kadonneen laitteesi. Käytä varkaudenhallintajärjestelmää Hyvä varkaudenhallintajärjestelmä suojaa puhelintasi ja sen avulla voit hallita laitettasi etänä vaikka se olisikin jo kadonnut tai anastettu. Voit myös evätä luvattomalta käyttäjältä mahdollisuuden lukea puhelimeesi tallennettuja tietoja kuten sähköpostejasi, tekstiviestejäsi, multimediaviestejäsi tai muistiinpanojasi. Sillä voidaan myös estää käyttämästä puhelimen eri ohjelmia kuten kalenteria. Suojaa puhelimeesi tallennetut salasanat Puhelimeen on kätevää tallentaa salasanoja ja puhelimessa ne kulkevat helposti aina mukana. Jos tallennat puhelimeesi salasanoja, niin käytä siihen tarkoitukseen luotuja salasanaohjelmia. Älä tallenna salasanoja puhelimeesi ellet ole suojannut niitä salasanaohjelmalla. Salasanaohjelma voi olla asennettuna laitteessasi valmiina tai sellainen voidaan asentaa siihen erikseen

Suojaa puhelimeesi tallennetut luottamukselliset tiedot Jos tallennat puhelimeesi erilaista luottamuksellista tietoja tai tiedostoja, niin on tärkeää suojata ne siihen tarkoitetulla tietojensalausohjelmalla. Tietojensalausohjelmat kryptaavat ja suojaavat luottamukselliset tiedostot puhelimessasi ja sen muistikortissa niin, että kukaan ulkopuolinen ei pääse lukemaan niitä. Suojaa puhelimesi haittaohjelmilta Älypuhelimet ovat kuin pienoistietokoneita joihin voidaan asentaa hyötyohjelmia, mutta kuten tietokoneisiin, niin hyötyohjelmien lisäksi niihin voi asentua myös erilaisia haittaohjelmia. Haittaohjelmat hyödyntävät laitteiden haavoittuvuuksia, palvelevat niiden valmistajien käyttötarkoituksia ja aiheuttavat yleensä ongelmia laitteille ja niiden käyttäjille. Haittaohjelmat puhelimessasi kuten virukset, troijalaiset, rootkitit ja vakoiluohjelmat voivat rikkoa laitteesi, hävittää tai lähettää siitä luvattomasti tietoja, muodostaa liittymääsi puhelinlaskua sekä valvoa ja vakoilla laitteesi käyttöä. Pidä puhelimesi ohjelmisto päivitettynä, asenna ohjelmat ainoastaan luotettavista lähteistä ja huomioi mitä käyttöoikeuksia hankkimasi ohjelmat asennusvaiheessa sekä käytettäessä vaativat. Virran sammuttaminen estää haittaohjelman toiminnan ja puhelimen palauttaminen tehdasasetuksiin riittää yleensä poistamaan sen.

Älä lainaa puhelintasi tuntemattomalle Mikäli tuntematon henkilö pyytää lainaksi puhelintasi, vaikkakin vain hetkeksi, kannattaa lainaamista harkita tarkkaan aina tilanteen mukaan. Valveutunut väärinkäyttäjä voi nopeasti jakaa eteenpäin laitteeseen tallennettuja luottamuksellisia tietojasi tai aiheuttaa tuntuvia kuluja puhelinlaskuusi. Soita kadonneeseen puhelimeesi Jos puhelimesi on kadonnut, niin soita siihen välittömästi mahdollisella vara- tai lainapuhelimella. Puhelimeesi saattaa vastata ystävällinen henkilö jonka kanssa voit sopia laitteesi noudon. Tee kadonneesta puhelinliittymästäsi soiton- ja tekstiviestiensiirrot Jos puhelimesi on kadonnut ja omistat varapuhelimen sekä varaliittymän, niin soita operaattorisi asiakaspalveluun ja pyydä asiakaspalvelua tekemään kadonneesta liittymästäsi ns. välitön soitonsiirto varaliittymääsi. Välitön soitonsiirto ohjaa kaikki liittymääsi tulevat puhelut varaliittymääsi. Näin et menetä kadonneeseen liittymääsi soitettuja puheluita ja kadonneen puhelimesi löytäjä voi yrittää tavoittaa sinua soittamalla kumpaan tahansa liittymistäsi.

Ilmoita kadonnut puhelimesi operaattorillesi Jos puhelimesi katoaa tai se varastetaan, niin voit sulkea puhelinliittymäsi väliaikaisesti operaattorisi asiakaspalvelusta. Liittymäsi ollessa väliaikaisesti suljettuna ei kukaan ulkopuolinen voi käyttää sitä. Voit kuitenkin itse avata liittymäsi uudestaan koska tahansa haluat operaattorisi asiakaspalvelusta. Ilmoita kadonnut puhelimesi poliisille Ennen puhelimesi käyttöönottoa tallenna itsellesi muistiin laitteesi IMEI-koodi. IMEI-koodi on sarjanumero joka yksilöi puhelimesi matkapuhelinverkossa. Koodi on kirjoitettuna usein laitteesi myyntipakkaukseen. Puhelimesi käyttö estetään sen jälkeen kaikkien Suomalaisten matkapuhelinoperaattoreiden verkoista.