Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN"— Esityksen transkriptio:

1 PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

2 Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen
Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft Lync ja sitten Microsoft Lync Online. Kun Lyncin pääikkuna avautuu ja näet oman nimesi ja tavoitettavuustilasi, sinut on kirjattu sisään. Napsauta käytettävyysvalikkoa ja napsauta sitten tavoitettavuustilaasi tai valitse Palauta tila, jolloin Lync asettaa tilasi automaattisesti toimintasi ja Microsoft® Outlook® -kalenterin perusteella. Kukin tavoitettavuustilan ilmaisin on kuvattu seuraavassa taulukossa:               Tavoitettavuustila Kuvaus Käytettävissä Olet online-tilassa ja sinuun voi ottaa yhteyttä. Varattu Sinulla on käynnissä Lync-puhelu tai olet kokouksessa Outlook-kalenterin mukaan, etkä halua, että sinua häiritään. Älä häiritse Et halua sinua häirittävän. Näet keskusteluilmoitukset vain, jos ne tulevat oman Työryhmäsi yhteyshenkilöiltä. Palaan pian Olet hetken poissa tietokoneen ääreltä. Näy poistuneena Tietokone on ollut käyttämättömänä tietyn ajan (oletusaika 15 minuuttia). Ei töissä Et ole töissä, eikä sinuun voi ottaa yhteyttä. Offline-tilassa Et ole kirjautunut sisään. Näyt offline-tilassa henkilöille, joilta olet estänyt tavoitettavuustietojen näkymisen. Tuntematon Tavoitettavuustilaa ei tiedetä. Tavoitettavuustilasi voi näkyä tuntemattomana henkilöille, jotka eivät käytä Lynciä pikaviestiohjelmanaan.

3 Yhteystietojen mukauttaminen
Voit muokata sijaintiasi, puhelinnumerojasi ja tavoitettavuustietojasi. Voit esimerkiksi lisätä matkapuhelinnumeron ja antaa sen vain lähimpien yhteyshenkilöjen käyttöön. Voit kertoa sijaintisi muille valitsemalla sijaintivalikossa Näytä sijaintini muille. Lisää puhelinnumero yhteystietokorttiisi napsauttamalla Asetukset-painiketta ja valitsemalla sitten Puhelimet. Napsauta lisättävän puhelinnumeron painiketta (esimerkiksi Työpuhelin tai Matkapuhelin). Kirjoita numero Muokkaa Puhelinnumeroa -valintaikkunaan ja valitse sitten OK. Valitse Sisällytä yhteystietokorttiini -valintaruutu ja valitse sitten OK. Voit muuttaa niiden henkilöiden tietosuojatasoa, joiden haluat näkevän henkilökohtaiset puhelinnumerot, napsauttamalla yhteyshenkilön nimeä hiiren kakkospainikkeella yhteystietoluettelossa, valitsemalla Muuta tietosuojatasoa ja sitten Ystävät ja sukulaiset.

4 Kuva-asetusten muuttaminen
Voit piilottaa tai näyttää yhteyshenkilöidesi kuvat oman valintasi mukaan. Voit myös muuttaa oman kuvasi tai piilottaa sen muilta. Yhteyshenkilöiden kuvien piilottaminen Napsauta Lyncin pääikkunassa Asetukset-painiketta . Valitse Lync – asetukset -valintaikkunassa Henkilökohtainen. Piilota muiden käyttäjien kuvat poistamalla Näytä valokuva -kohdassa Näytä yhteyshenkilöiden valokuvat -valintaruudun valinta ja valitsemalla sitten OK.

5 Oman kuvan piilottaminen tai vaihtaminen
Napsauta Lyncin pääikkunassa Asetukset-painiketta . Valitse Lync – asetukset -valintaikkunassa Oma kuva. Tee jompikumpi seuraavista: Jos haluat piilottaa kuvan, valitse Älä näytä kuvaani. Jos haluat vaihtaa kuvasi, valitse Näytä kuva verkko-osoitteesta, kirjoita kuvasivuston (kuten OneDriven tai Facebookin) osoite tiedostonimineen ja napsauta sitten Yhdistä kuvaan -painiketta.  Huomautus    Tiedoston koon on oltava alle 30 kilotavua. Jos haluamasi kuva on yli 30 kilotavun kokoinen, katso ohjeet kohdasta Kuvan valmisteleminen Lync Onlinea varten.

6 Yhteystietoluettelon luominen
Lisää sellaiset henkilöt yhteystietoluetteloon, joiden kanssa olet yhteydessä usein tai joita haluat seurata. Kirjoita henkilön nimi tai sähköpostiosoite Lyncin pääikkunassa olevaan hakukenttään. Etsi haluamasi henkilö hakutuloksista ja napsauta hänen nimeään hiiren kakkospainikkeella. (Valinnainen) Jos aiot olla henkilön kanssa yhteydessä usein, valitse Kiinnitä usein käytettyihin yhteyshenkilöihin. Lisää heidät ryhmään valitsemalla Lisää yhteystietoluetteloon ja napsauttamalla ryhmän nimeä tai, jos et ole vielä luonut ryhmiä, valitsemalla Lisää uuteen ryhmään ja antamalla ryhmälle nimi. Voit lisätä yhteyshenkilöjä tähän ryhmään myöhemmin.

7 Yhteyden ottaminen pikaviesteillä
Jos haluat aloittaa pikaviestikeskustelun yhteystietoluettelon henkilöiden tai ryhmien kanssa, siihen on monia eri tapoja. Toimi jollakin seuraavista tavoista yhteystietoluettelossasi tai hakutuloksissa: Kaksoisnapsauta yhteyshenkilöä. Osoita henkilön kuvaa. Kun yhteystietokortti avautuu, napsauta Pikaviestintä-painiketta. Osoita ryhmää yhteystietoluettelossasi. Kun ryhmän yhteystietokortti tulee näkyviin, napsauta Pikaviestintä-painiketta lähettääksesi viestin koko ryhmälle. Voit kutsua pikaviestikeskusteluun uusia osallistujia toimimalla seuraavasti: Vedä Lyncin pääikkunassa yhteyshenkilön nimi yhteystietoluettelosta ja pudota se keskusteluikkunaan. Voit lisätä keskusteluun organisaatiosi ulkopuolisia yhteyshenkilöitä (joille et voi lähettää pikaviestiä) sähköpostitse napsauttamalla keskusteluikkunan Henkilöasetukset-valikkoa ja valitsemalla sitten Kutsu sähköpostilla. Liity keskusteluun helposti napsauttamalla sähköpostiviestissä olevaa linkkiä (ulkopuoliset käyttäjät voivat liittyä keskusteluun, vaikka heillä ei olisikaan Lynciä asennettuna).


Lataa ppt "PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google