Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso 12.2.2011 Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso 12.2.2011 Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen."— Esityksen transkriptio:

1 Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso 12.2.2011 Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen

2  Kuvan lisääminen tapahtuu Sisältö – laatikon oikeassa yläreunassa olevasta kuvakkeesta.

3  Klikkaa hiirellä kuvaketta.  Näytölle tulee Kuvan ominaisuudet – laatikko.  Klikkaa hiirellä sinistä Selaa palvelinta – painiketta.  Näytölle ilmestyy Tiedostoselain – ikkuna.

4  Ikkunassa vasemmalla lukee Navigaatio, josta löytyy kuvakansiot.  Klikkaa hiirellä kuvat –> Piirit –> Lansi-Suomi –> ja viimeiseksi oman osastosi nimen kohdalta. (Huom! Tallenna ja käytä kuvia ainoastaan oman osastosi kansiosta. Jos haluat käyttää muiden kuvia, pyydä lupa kuvan käyttämiseen!)

5  Sinulla on nyt auki tiedosto, johon voit tallentaa oman osastosi kuvia

6  Klikkaa hiirellä Lähetä.  Näkyviin tulee pieni laatikko, jonka oikealla puolella on painikkeet Selaa ja Lähetä.  Klikkaa hiirellä Selaa, jolloin näkyviin tulee oman koneesi tiedostokansiot. Valitse kansioista kuva, jonka haluat kotisivuille laittaa ja paina Avaa.

7  Klikkaa hiirellä Selaa – painikkeen vieressä olevaa Lähetä – painiketta.  Kuva on nyt osastosi kansiossa. Näet esikatselukuvan oikeassa alanurkassa.  Klikkaa hiirellä oikeasta yläkulmasta Käytä kuvaa.

8  Esiin tulee taas Kuvan ominaisuudet, jossa näkyy mm. esikatselukuva ja kuvan koko.  Kuva on yleensä liian suuri kotisivulla käytettäväksi, joten voit pienentää kuvaa kirjoittamalla kohtaan Leveys uuden koon. 250 on hyvä koko kotisivuilla käytettäväksi. Kun muutat leveyden, korkeus muuttuu itsestään.

9  Voit samalla myös määrittää, mihin kohtaan tekstiä kuva tulee. Jos jätät Kohdistus – kohtaan <ei asetettu, kuva menee tekstin alapuolelle. Jos valitset Vasemmalle, kuva sijoittuu tekstin vasemmalle puolelle ja valitsemalla Oikealle, kuva puolestaan sijoittuu tekstin oikealle puolelle. Kun olet määritellyt nämä ominaisuudet, klikkaa hiirellä OK.

10  Kuva on nyt osastosi kotisivun etusivulla. Voit muuttaa vielä kuvan paikkaa klikkaamalla hiirellä kuvan päällä ja raahaamalla sen hiiren vasen näppäin pohjassa haluamaasi kohtaan.  Jos haluatkin jonkin toisen kuvan, voit poistaa tämän kuvan kun se on valittuna, painamalla korjausnäppäintä näppäimistöstä (Enterin yläpuolella oleva nuolinäppäin).

11  Kuvan kokoa voi muuttaa vielä silloinkin, kun se on jo Sisältö – ikkunassa. Tällöin kuva tulee olla valittuna. Kuvan reunoihin tulee pienet ruudut. Vie hiiri ruudun päälle, jolloin nuoli muuttuu kaksisuuntaiseksi. Hiiren vasemman puoleinen nappi pohjassa voit vetää kuvaa joko pienemmäksi tai suuremmaksi.


Lataa ppt "Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso 12.2.2011 Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google