SUOMALAISTEN TERVEYSNÄKYMÄT

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Golfliiton Liittokokouspäivät, Vaasa Jari Parkkari Hyvinvointi, Terveys ja Golf Jari Parkkari, kansanterveystieteen dosentti, ylilääkäri Tampereen.
Advertisements

Pellervon Päivä , Helsinki Pasi Holm.
Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää?
Painonhallinta ja lihavuus
Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMISEN PUOLESTA Tutkimusiltapäivä , Helsinki Suomalaisten työpaikkojen työhygieeninen tutkimus ja kehitys Anna-Liisa Pasanen.
KANSANTAUDIT.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
Diabetes maailmassa 2012 Yli 300 miljoonaa ihmistä.
Pohdi, mitkä tekijät länsimaisessa yhteiskunnassa edistävät ja toisaalta hankaloittavat terveellisen ravitsemuksen noudattamista.
Terveyden ja hyvinvoinnin haasteet elämänkulun eri vaiheissa
Voiko tyypin 1 diabeetikko sairastua tyypin 2 diabetekseen?
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet eli tule-sairaudet
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
YLIOPISTOJEN 26. TYÖSUOJELUPÄIVÄT Päihteet puheeksi ja
Terveystieto 7.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Raittiuden trendit Alkoholi- ja huumetutkijain seuran Raittius liikkeessä –seminaari Heli Mustonen.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää? Petri Mäki-Fränti Ekonomisti.
Sirpa Rajalin LIIKENNETURVA Nuorten seminaari Kuopiossa Mitä nuoruus on? Miten nuoruus näkyy liikenteessä? Miten nuorten riskinottoa liikenteessä.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
STM/PSO/MM Alkoholiohjelma STM/PSO/MM Litraa, asukasta kohden Alkoholijuomien kokonaiskulutus 100 %:n alkoholina vuosina.
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Toimialojen asiakasprosessit ja toiminnanohjauksen tukiprosessit alkaen (KV §135/13)
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
PTT Talousnäkymät Pellervon Päivä Pasi Holm Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
KOULUTERVEYSKYSELY 2013 KOULUTERVEYSKYSELYN HISTORIAA: - Thl:n toteuttama valtakunnallinen kysely nuorille. - Tehty vuodesta 2000 lähtien.
Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.
Kansallisella kehittämisohjelmalla laatua ikäihmisten suun terveydenhuoltoon Lääkintöneuvos Anne Nordblad STM
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Hurtig TE1 Uni ja lepo. Tehtävä Tee vihkoosi mind-map aiheesta: Unen terveysvaikutukset.
Kansantaudit Tartuntataudit
Suojelee ja edistää suomalaisten terveyttä
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
Työkyvyttömyyden vuoksi menetetty työura Mikko Laaksonen
Kertaus 1.Mitä asioita on otettava huomioon liikuntaharrastusta aloittaessa? 2.Millä tavalla venyttelisit ennen harjoitusta? 3.Miksi saunassa ei saa pitää.
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Miten päähankkijoidenne lukumäärä on viimeisten 6 kuukauden aikana kehittynyt ja miten ennustatte sen seuraavan 6 kuukauden aikana kehittyvän? Alihankkijoiden.
TAULUKOIDEN JA KUVIOIDEN TULKINTA.  ILMAISIA PISTEITÄ EI KANNATA MENETTÄÄ LAISKUUDEN VUOKSI!  Tulkinnan ydinkohtia: pääsanoma, suurimmat ja pienimmät.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Ihmisen vuoksi Tapio Korjus valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja.
Schildtin lukio/Voionmaa Urheilulukio Opiskelun ja urheilun yhdistäminen naQ&feature=youtu.be.
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Hannele Tanhua & Sirkka Kiuru
Nuorten siirtymät peruskoulusta toiselle asteelle ja alueellinen hyvinvointi Sanna Ranto ja Pirjo Mattila.
Terveyskulttuuri.
Tupakan haittavaikutukset
Tupakka tuhoaa ja tappaa
TE1 Terveyden perusteet
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Teknologiateollisuus
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
Miten tekemänne alihankintatilaukset ovat viimeisten
(TE1 Eerik Kasimir Miika)
Päihdetapauslaskenta 2011
Miten päähankkijoidenne lukumäärä on viimeisten 6 kuukauden aikana kehittynyt ja miten ennustatte sen seuraavan 6 kuukauden aikana kehittyvän? Alihankkijoiden.
Miten päähankkijoidenne lukumäärä on viimeisten
Kansanterveys ; koko väestön terveys
Opiskeluhuollon palvelut
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
Esityksen transkriptio:

SUOMALAISTEN TERVEYSNÄKYMÄT Viimeisten 20 vuoden aikana: Terveys ja toimintakyky parantuneet merkittävästi Sepelvaltimotautikuolleisuus vähentynyt lähes 70% Kolesterolitasot laskeneet merkitsevästi Ihmisten terveyden kokeminen parantunut selvästi, erityisesti vanhemmissa ikäryhmissä Tuulevi Piesanen/Voionmaan lukio

Tuulevi Piesanen/Voionmaan lukio Mutta viime aikoina: Kuolleisuuden lasku on hidastunut Sydän ja verisuonisairauksien riskitekijöiden kohdalla hyvä kehitys on taantumassa (esim. hyvä kehitys kolesterolitasoissa on pysähtynyt) Tyypin 2 diabetes ja astma ovat yleistyneet Ylipainoisuus yleistyy, etenkin miehillä ja nuorilla Tuulevi Piesanen/Voionmaan lukio

Tuulevi Piesanen/Voionmaan lukio Lasten ja nuorten fyysinen kunto on heikentynyt Lasten ja nuorten suun terveyden hyvä kehitys on pysähtynyt ja jopa taantunut (makeisten ja virvoitusjuomien käyttö lisääntynyt, jatkuva napostelu yleistynyt) Alkoholin kulutus ja sen aiheuttamat haitat ovat kasvussa Tuulevi Piesanen/Voionmaan lukio

Suomalaisten terveysongelmat tänä päivänä liittyvät mielenterveysongelmiin päihdeongelmiin ylipainoisuuteen tuki- ja liikuntaelinsairauksiin sydän- ja verisuonisairauksiin diabetekseen syöpään astmaan tai allergioihin keuhkosairauksiin (esim. keuhkoahtaumatauti) Tuulevi Piesanen/Voionmaan lukio

TERVEYDEN RAKENNUSAINEET Perimä Elintavat Yhteiskunta Terveydenhuolto Sattuma Tuulevi Piesanen/Voionmaan lukio