30.9.20091 VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto 30.9.2009.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lisää tähän prosessin nimi Kerro tässä tuotteen ja yrityksen nimi.
Advertisements

XXXI valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä Asiakastarpeiden muutosten vaikutukset asumiseen ja yhdyskuntarakenteeseen SATO Oyj Monica Aro.
ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsittelevät elintarvikehuoneistot Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Maaria Hackzell.
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
ASETUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO SATAKUNNASSA HAJA-HANKKEEN KYSELYN TULOKSIA Haja-asutuksen jätevesien käsittely –koulutustilaisuus
Rajanveto: alkutuotanto – elintarvikehuoneisto 3. 2
Elintarvikehuoneiston rekisteröinti
Barometri 2009 Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Vastaajia 59.
LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
Päijät-Hämeen poliisilaitos Lupapalvelulinja
Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteisöllisyys sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen
Uusi elintarvikelaki ja kala-ala
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Eri kielitaidon osa-alueet, materiaalit ja suunnittelu
Toimeentulotuen palvelukohtaiset asiakirjat
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Asiaa rakennusasiantuntijan näkökulmasta
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Kalastuslain kokonaisuudistuksesta järjestöpäällikkö Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto.
Säteilylähteiden varastointi ja käytöstä poistaminen
Suomenkielisen Windowsin taustaa
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
Elintarvikkeiden kuljetus- ja logistiikkaseminaari ”teoriasta käytäntöön” Mika Jyrkönen, Valio
PALVELULAIN VIRANOMAISIIN KOHDISTUVAT VELVOITTEET Mikko Holm Sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan ryhmä 4. marraskuuta 2009.
Elintarvikevalvonnan tiedonkeruun tietovarastoinnin tarpeet tulevaisuudessa Saila Suominen
Perusterveydenhuollon kehittäminen / LAPIN KASTE
YSE 1998 TALOYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
Tervetuloa päivähoitoon
Koulutuksen tavoite antaa toimijoille ja valvojille tietolähteitä
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Jyväskylä, Sebastian Hielm, MMM.
VIRANOMAISTAHON ROOLI JA TEHTÄVÄ
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Kari Kuusiniemi: Pyramiditutkimus Korkein hallinto-oikeus Ympäristölupa-asiat pyramiditutkimuksessa Kari Kuusiniemi
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
ASUNTOJEN VUOKRAT 2008 Yliaktuaari Paula Paavilainen
Eläinsuojien ympäristöluvat
Turhia töitä... Ylituotanto ja varastointi Odottaminen ja etsiminen
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Katri Klingberg Toimijan ABC
AYY vuosijuhlat Budjettiselvitys.
Maa- ja metsätalousministeriön asetus elintarvikevalvonnasta Säädöshahmotelma Keskustelutilaisuus Sebastian Hielm, MMMELO.
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustaminen, järjestöpäivä
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
Työturvallisuus kouluissa – hyviä malleja ja haasteita
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta - tausta Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Veli-Mikko Niemi MMM.
Peircen semiotiikka Ahti-Veikko Pietarinen Helsingin yliopisto
FTR (Formal Technical Review) Kimmo Airamaa. Johdantoa Muodollinen tekninen tarkastus = toiminta tarkastustilaisuudessa on tarkasti määritelty Muodollinen.
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä Raakamaidon lakisääteisten tutkimusten poikkeamailmoitukset Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Elintarvikehygieniayksikkö.
FINETS 2 uudet toiminnallisuudet Päästökauppapäivä Tero Liikkanen Energiavirasto.
Tarpeen mukaiset palvelut... Asiakkaiden tarpeen mukaiset päätökset päätösten mukaiset palvelut, toteutuneen palvelun mukainen laskutus… Tiedotus, neuvonta.
VALTIONEUVOSTON ASETUS Ampumaradoista. AMPUMARATAA KOSKEVA HAKEMUS JA ILMOITUS Ampumarataa ja ampumaurheilukeskusta koskevassa hakemuksessa tai vähäistä.
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
Manner-Suomen maaseutuohjelman päätöksenteko Ohjelmakausi Maakuntasali Sivu
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
MUOVIPUTKIEN KÄSITTELY, KULJETUS, PURKAUS JA VARASTOINTI
Prosessin nimi: Siirtymävaihe esiopetuksesta perusopetukseen, kun lapsella on pidennetty oppivelvollisuus ja/tai erityinen tuki tai kun tehostettu tuki.
Korvaavuuden, sisällyttämisen ja vapautuksen prosessi
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista
Esityksen transkriptio:

VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto

2 VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMINEN ELINTARVIKEHUONEISTOKSI Varasto ja terminaali on hyväksyttävä elintarvikehuoneistoksi ennen toiminnan aloittamista tai toiminnan olennaista muuttamista (EL 13 §)

Hyväksymismenettely Hyväksyntää haetaan varaston tai terminaalin sijaintipaikkakunnan valvontaviranomaiselta Elintarvikehuoneiston hakemuslomakkeen saa valvontaviranomaiselta

Hyväksymismenettely Mikäli eläimistä saatavia elintarvikkeita varastoidaan yli 48 tuntia niin tilat tulee hyväksyä ”laitokseksi” (MMM:n asetus 37/EEO/2006) Tämä esitys ei koske ”laitoshyväksyntää”

Hyväksymismenettely Hakemuksesta on käytävä ilmi Elintarvikealan toimijan nimi, kotikunta ja yhteystiedot Yritys- ja yhteisötunnus tai sen puuttuessa henkilötunnus Elintarvikehuoneiston nimi ja käyntiosoite Harjoitettava toiminta (mitä varastoidaan, varastointiaika) Toiminnan kannalta tärkeimmät laitteet (kylmälaitteet)

Hyväksymismenettely Selvitys vedenhankinnasta, ilmanvaihdosta, viemäröinnistä ja jätehuollosta Selvitys käytettävistä huonetiloista (esim. varasto-, siivous- ja henkilöstötilat) ja niiden materiaaleista Toiminnan arvioitu aloittamisajankohta

Hyväksymismenettely Lisäksi hakemukseen on liitettävä –Omavalvontasuunnitelma –Jäljennös rakennus- /toimenpidelupapäätöksestä ja/tai tieto mahdollisesti vireillä olevista luvista –Asema-, pohja- ja LVI-piirustukset, joista ilmenevät kalusteiden ja mahdollisten laitteiden sijoittelu

Hyväksymismenettely Hakemus on tehtävä viimeistään 60 vrk ennen suunniteltua toiminnan aloittamista tai toiminnan muuttamista

Hyväksymismenettely Hakemuksen käsittely Valvontaviranomainen tarkastaa hakemuksen ja omavalvontasuunnitelman Hakemukseen / omavalvontasuunnitelmaan pyydetään tarvittaessa täydennyksiä Omavalvontasuunnitelman tarkastuksesta laaditaan tarkastuskertomus Terminaalin tai varaston tarkastusajankohdan sopiminen

Hyväksymismenettely Terminaalin tai varaston tarkastus –Tilojen tarkastus (esim. varastointi-, lastaus-, kylmäsäilytys-, siivous- ja henkilöstötilat) –Tarkastetaan pintamateriaalit, lämpötilan rekisteröinti- ja seurantalaitteet, varastointilämpötilat, osastointi, siisteys –Tarkastuksesta laaditaan tarkastuskertomus, jossa esitetään mahdolliset korjaustoimenpiteet ja tieto uusintatarkastuksesta

Hyväksymismenettely Hyväksymispäätös Valvontaviranomaisen on tehtävä päätös 60 vrk:n kuluessa asian vireille tulosta Elintarvikehuoneiston ja omavalvontasuunnitelman hyväksymisestä tehdään päätös Päätös voi olla ehdollinen, voimassa toistaiseksi tai määräajaksi Päätöskäsittely on maksullinen Päätös ja hakemusasiakirjat postitetaan toimijalle

Kiitos!