Large Animal Rescue January 2003 Slide 2-5-1 Hevonen Laumaeläin Saaliseläin Elopaino täysikasvuisella keskimäärin 400- 600kg välillä Menee helposti paniikkiin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Advertisements

Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus.
makramee-tekniikalla
Tuohitähti.
Ketjujen kiinnitys Muotti nostetaan ja asennetaan pakettina
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Huopatilkku paininjalan alle Neula ja paininjalka alas
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Näin pakkaat paketit lavalle
Kasvaako pääni, kun opin?
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Hätätilapotilaan ensiarvio
Pidä turvallisuusväli
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Ompelukuvasarja laskosverhon valmistuksesta yksittäiskappaleena.
10 vinkkiä voimaantumiseen
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kestopikkuhousunsuoja
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
Kuinka rakentaa tietokone itse
Henkiset ominaisuudet Fyysiset ominaisuudet
Kuljetustraileri.
Hevonen.
Venäläinen riepunukke
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä
Mikä minä olen ? Minä olen suunnilleen 20 cm pitkä. Minun toiminto sopii kummallekin sukupuolelle. Minut voi löytää seisomasta, roikkumasta tai makaamasta.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Kirjoittakaa sana oikeaan esimerkkiin! 1. Kun kaksi autoa törmää toisiinsa, on kyseessä …..
4C Liikennevalojen yhteenkytkentä - yhteenkytkentäkaavio.
Kimble- game Intensiivikurssi.
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
Tietovuokaaviot (ei osa UML-kieltä)
BePolite -polkupyörävalot Pois pyöräilijän turha punainen valo.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Esko ja Mauno tapaavat pihalla Esko tulee kuvaan oikeasta laidasta, pojat morjenstavat, Esko heilauttaa kättään ja Mauno nyökkää.
Reittiohjeet Kuortaneenkadun ja Kumpulantien toimipisteisiin. Kuvalliset ohjeet Pasilan juna-asemalta.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Omavalvontasuunnitelma
Kolarit On vaikea pysähtyä hirvin eteen jo 80Km/h vauhdissa. Reaktio aika on yleensä sekunnin ja siinä ajassa auto on jo ehtinyt kolaroitua hirveen.
Palloviesti V Joukkueen jokainen jäsen kuljettaa vuorollansa pehmeän palloa polviensa välissä sovitulle merkille ja takaisin. Nopein joukkue voittaa.
TÄHDENLENTO.
Hevonen. Hevosten hoito Hevonen tarvitsee 3 kertaa päivässä ruoan Hevonen tarvitsee 3 kertaa päivässä ruoan hevonen tarvitsee liikuntaa päivittäin hevonen.
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
Ohjelmointia Scratch.mit.edu/hoc. Kielen valinta: -valitse maapallon kuva -valitse alaspäin nuolta painaen suomi.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
- 1 - Korvatorven pallolaajennus. 2  31 – 38 mm pituinen; 2/3 rustoinen osa 1/3 luinen osa  Tehtävänä mm. paineentasaus, välikorvan ilmastointi, eritteiden.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz.
Lapsen kanssa toimiminen Riitta Laakso/Arja Marila Lasten kuntoutus.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Abitti-tikku Saat tikun käyttöösi lukion ajaksi. Sen avulla harjoittelet Abitti- järjestelmän käyttöä. Abittia käytetään koko lukion ajan kurssikokeissa.
Moottorin kuluttama sähköenergia
Traktorin renkaan vaihto
M1Plus: perusohje mallin suunnitteluun
Selvitä millainen on heilurin liikkeen kuvaaja
Selkä suoraksi Suomi TM
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
Esityksen transkriptio:

Large Animal Rescue January 2003 Slide Hevonen Laumaeläin Saaliseläin Elopaino täysikasvuisella keskimäärin kg välillä Menee helposti paniikkiin ja sitä kautta shokkiin (--> menehtyminen) Ensisijaisesti pyrkii ensin pakenemaan, pakkotilanteessa puolustautuu Luovuttaa melko helposti ja ns. ”jää kuolemaan”

Large Animal Rescue January 2003 Slide Onnettomuustilanne Vilkkuvat valot, sireenit pois jo lähestyttäessä RAUHOITA ONNETTOMUUSYMPÄRISTÖ Karsi kaikki mahdollinen, joka voi hermostuttaa hevosta, pois (lepattavat pressut, rämisevät tynnyrit, turhat koneet ja ajoneuvot tmv. ) Turhat ihmiset pois paikalta, kuten myös hysteeriset ihmiset (omistaja?) Yksi ihminen rauhoittaa hevosta / ja mikäli mahdollista niin eläinlääkäri aina paikalle!!

Large Animal Rescue January 2003 Slide Käsittely Lähestyessäsi hevosta, ilmoita hevoselle, että olet tulossa (juttelemalla, viheltelemällä tmv) Lähesty hevosta etuviistosta, mikäli mahdollista Käsittely yleensä hevosen vasemmalta puolelta, jotkut hevoset eivät välttämättä toimi lainkaan oikealta puolelta käsiteltäessä! Kaikessa käsittelyssä pyri olemaan rauhallinen mutta määrätietoinen. Vältä äkkinäisiä liikkeitä ja kahisevia vaatteita Anna hevoselle aikaa ihmetellä ja totutella tilanteisiin ja rohkaise sitä!

Large Animal Rescue January 2003 Slide Hevosta yleensä pelottavia asioita Kovat äkilliset vieraat äänet (kolahdukset, räminä, sihinä yms) Pimeät aukot ja kolot, varjoisat paikat = huono näkyvyys Lepattavat pressut, kankaat Lastenrattaat, sateenvarjot, hiihtäjät suksien kanssa, pulkat Suuret ajoneuvot (traktorit, kuorma-autot, puimurit, peräkärryt yms) Juoksevat ihmiset, koirat, kiljuvat lapset jnejne.

Large Animal Rescue January 2003 Slide Hevosen taluttaminen Taluttaja hevosen vasemmalla puolella etujalkojen kohdalla tai hieman edempänä = kulje vierellä ohjaten Älä jättäydy taakse, älä vedä edestäpäin, älä päästä hevosta pitkälle narulle = kontrolli! Hankalaa hevosta voi tarvittaessa taluttaa kaksi ihmistä – yksi vasemmalla ja toinen oikealla puolella Tarvittaessa voit käyttää ”ohjaustehosteina” narua turvan ympärillä tai ketjua leuan alla. MUISTA: sinä määräät vauhdin ja suunnan!

Large Animal Rescue January 2003 Slide Hyvä tietää hevosesta... Hevonen kulkee mielellään toisen hevosen perässä – toista hevosta voi käyttää ”vetoapuna”. Makupalat rauhoittavat, samoin rapsuttelu kaulasta harjan tyvestä ja tutut rutiinit (tapojensa orjia). Hevonen vierastaa yleensä pään koskettelua ja päähän kohdistuvia nopeita liikkeitä Noustakseen maasta ylös hevonen tarvitsee tilaa - ”ottaa vauhtia kaulalla ja päällä” Hevonen saattaa pyrkiä takaisin talliin, vaikka se palaisikin (tulipalot).

Large Animal Rescue January 2003 Slide 2-5-7