25.5.2009 Akavan tavoitteita työsuojelun piirihallinnolle ja työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointia työstä.
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Työkyvyn tukeminen pientyöpaikoilla
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Hannu Jokiluoma Kehityspäällikkö
Akavan Erityisalat Yliopiston työmarkkinatutkimus Akavan Erityisalat ry.
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
Valtakunnallinen työsuojelulautakuntien seminaari
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Akavan toiveet ja tavoitteet työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelun vastuualueiden työsuojelulautakuntien seminaari
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
HYVÄ PAIKKA TEHDÄ TYÖTÄ Onko suutarin lapsilla kengät?
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI KMP Työsuojelupiirien toimintamahdollisuudet muuttuvassa työympäristössä Kaarina Myyri-Partanen piiripäällikkö Uudenmaan.
Työfysioterapeutti – Työterveyshuollon asiantuntija
TYÖTERVEYSHUOLTO Liisa Lempiäinen Työterveyshuollon ylilääkäri
Työeläkekuntoutus © Tapiola-ryhmä.
Naisten uralla etenemisen suurimmat esteet Päivi Knuuttila tutkija.
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien seminaari Yhteistyökumppaneiden toiveet Oili Marttila neuvottelupäällikkö Kirkon työmarkkinalaitos.
Työsuojeluvastuut.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Akavan Erityisalat Valtiosektorin työmarkkinatutkimus 2009.
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
PAKSUNAHKAISUUDESTA SUURISIELUISUUTEEN
Työurien pidentäminen ja akavalaisten eläkeasenteet Suomalaisten työuria on pidennettävä, jotta julkisten palvelujen rahoituspohja voidaan turvata ja verorasitus.
Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa Suunnittelija Marjo Katajisto JHL.
EK:N TOIVEET TYÖSUOJELUN PIIRIHALLINNOLLE JA TYÖSUOJELULAUTAKUNTIEN TOIMINNALLE Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien seminaari Säätytalolla.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
TULE-vaarojen tunnistaminen ja hallinta työssä
Työajat työsuojeluvalvonnassa
Sanat suoriksi – uudet termit
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Työkyvyn tukemisen keinot työpaikalla ja kuntoutukseen ohjaaminen
SAK:n TYÖYMPÄRISTÖOHJELMA Raili Perimäki työympäristöasiantuntija.
Työsuojelu Suomessa.
Akavan hallitusohjelmatavoitteet Kuntiin vahva ohjaus – palveluiden pelastus.
Varhain tehtävät ratkaisut keventämään työkuormitusta
Tullinkulman Työterveys on työterveyden ja –hyvinvoinnin asiantuntijaorganisaatio, asiakaana Tampeen Kaupunki ja alueella toimivat pk-yritysket. Toiminnan.
Työsuojelulautakuntien valtakunnallinen seminaari , Säätytalo.
TYÖTURVALLISUUSKESKUS TYÖSUOJELUVAIKUTTAJANA Kiljava toimitusjohtaja Jorma Löhman.
Korkeasti koulutetut ja työn kuormittavuus 2013 Maria Löfgren johtaja.
Etätyö. Etätyö – Telecommuting Eri muotoja: muualla kuin työpaikalla tehtävä työ muualla kuin työpaikalla tehtävä työ liikkuva etätyö liikkuva etätyö.
Suomalaisten työuraan liittyvät mielipiteet keväällä 2015 Keva ja Tela Lisätietoja: Pauli Forma, , pauli.forma(at)keva.fi Suvi-Anne Siimes,
Fysioterapia työterveyshuollossa Työn psykososiaalinen kuormitus.
Työurien pidentämiseen liittyvät valtakunnalliset raportit > jatkoa ns. Ahtelan työryhmän työlle Työhyvinvointityöryhmän raportti. STM selvityksiä 2011:4.
TYÖKYKY TYÖNTEKIJÄN VOIMAVARAT s * Terveys, elintavat, lepo * Osaaminen, kehittyminen * Arvot, asenteet, motivaatio * Elämäntilanne TYÖN VAATIMUKSET.
Työolosuhteet ja ilmapiiri Tiedot koottu Essin sivuilta.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Ikä ja työ - työ ja ikä Valtakunnalliset Kuntoutuspäivät Helsinki Ari Tarkiainen, YTT projektiasiantuntija.
Työelämän uudet valvonnan muodot
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Merja Kauhanen (PT) ja Sami Napari (ETLA)
Tarja Arkio asiantuntija, työelämäasiat Akava ry
O0525KO TYÖIKÄISTEN KUNTOUTUS JA KUNTOUTUSOHJAUS
YLEISINFO RISKIKARTOITUKSET JA RISKINARVIOINTI PELASTUSLAITOKSISSA
Työhyvinvointi …turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa.
PAMin työsuojelupäivät 4.– Petäys
Työura osatyökykyisenä
Työssä olevan työ- ja toimintakyvyn arviointi työterveyshuollossa
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori
Työaikojen kuormituksen hallinta
Suomen Ensiapukoulutus
Voimavarat työssä -kysely 2010
Työhyvinvointi - avain tulevaisuuden työhön
Esityksen transkriptio:

Akavan tavoitteita työsuojelun piirihallinnolle ja työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien seminaari Säätytalo Paula Ilveskivi lakimies

Perustietoa akavalaisista 2008/2009

Akavalaiset tekevät pitkää työviikkoa ja ylitöitä enemmän kuin muut palkansaajat. Korvaamattomia ylitöitä tehneiden osuus on suurempi kuin muilla palkansaajilla. Vähintään 48-tuntisia työviikkoja tekevät erityisesti johtajat ja ylemmät virkamiehet. Säännöllisesti jatkuessaan pitkät työviikot kuormittavat työntekijää, heikentävät hänen terveyttään ja työhyvinvointia. Vakavan työuupumuksen riskiä työssään kokevat muita palkansaajaryhmiä useammin korkeasti koulutetut naiset. Asiantuntijatyön johtamis- ja esimiestaidoilla on ratkaiseva merkitys. Työajan seurannassa ja työaikakirjanpidossa on seurattava todellista työhön käytettyä aikaa tapahtuipa työnteko työpaikalla, etätyönä tai työmatkoilla. Vapaa-ajalla ja työllä on oltava oma aikansa. Valmisteilla olevan EU:n työaikadirektiivin tulee taata työaikasuojelu kaikille työntekijäryhmille Työhyvinvointi

Työkyvyttömyys ja työttömyys ovat jopa yleisempi syy siirtyä eläkkeelle kuin vanhuuseläkeiän saavuttaminen. Mielenterveysongelmista on tullut keskeisin työkyvyttömyyden syy. Jotta työntekijöiden työurat pitenevät, pitää varmistaa, että työntekijät säilyttävät työkykynsä ja työnantajat ovat halukkaita pitämään ikääntyneet työntekijät palveluksessaan. Työterveys, työelämän laatu ja työssä jaksaminen ovat ratkaisun avain, lakisääteisen eläkeiän nostamisen kokonaisvaikutus on hyvin rajallinen. Eläkkeelle siirtyminen

Keskeisiä akavalaisia työsuojeluun liittyviä haasteita Työaikoja koskeva valvonta edelleen akavalainen ongelma Liikkuva työ, matkustaminen ja etätyö haasteena työaikavalvonnalle Työelämän muutokset, esimerkiksi liikkuvuuden lisääntyminen ja työn tekemisen muotojen moninaisuus Työn kuormittavuus työssä jaksaminen Työn oikea mitoittaminen Psyko- sosiaalinen ylikuormitus Stressi Häirintä Työväkivalta Työympäristöstä johtuvat terveyshaitat – kosteusvauriomikrobien aiheuttamat riskit terveydelle Esimiestyön kuormittavuus ja esimiestyön edellytykset

Akavan tavoitteita työsuojelulle Työelämän muutosten tunnistaminen työsuojeluhallinnon tavoitteiden määrittämisessä ja tulossopimuksissa Painopiste ennaltaehkäisevään työhön Tiedotuksen ja koulutuksen edelleen kehittäminen valvonnan ja tarkastustoiminnan ohella Valvonnan yhdenmukaisuus valtakunnallisesti – haasteet piireille ja keskushallinnolle Asiakasaloitteisiin valvontapyyntöihin reagoinnin tehostaminen Viranomaisten välisen yhteistyöketjun kehittäminen Erityisesti työterveyshuollon ja työsuojeluorganisaation yhteistyö Julkisen vallan on turvattava työsuojeluviranomaisten resurssien riittävyys toteuttamaan laissa asetetut velvoitteet