Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma 31.3.2014 1.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi 
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat luovien alojen ammattilaiset. Tule mukaan jos olet vasta perustanut tai suunnittelet yrityksen perustamista. Ohjelman.
Tuntisuunnitelmat nimi, puhelin, ohjaajan nimi
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Oma ala, oma paikka, oma tulevaisuus!
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
HALI- kolmivuotis- arviointi
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
Työolosuhteiden järjestelytuki
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
EWC – European Works Council
Tutkimus VKK-Metron kehittämistyössä Tuulikki Venninen Tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
LrPS kilpailujaosto Järjestää kilpailuja koulutetulla kilpailuorganisaatiolla ja taata siten seuramme purjehtijoille mahdollisuus harjoitella kilpapurjehdusta.
VIRVE –hanke  Suullinen palaute tuloksista  Tulosten kommunikatiivinen validointi  Lopullinen raportti on suullisen palautteen mukainen.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
AHOT - Opiskelijalle. Lomakkeen hyödyntäminen Ei menetelmiä luotuna? Hyödynnyksessä kysymyksiä? Mikä on etenemis prosessi? Miten päätös näkyväksi? Onko.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Mira Haapala, Karoliina Hiitola, Saana Berg VAKA-12A
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
OTTO-projekti tilaajapalveri
Arkkitehtuurityön jatkovalmistelu
Vip-opiskelija ja opiskelijafoorumi. Opiskelijafoorumien perustaminen jokaiseen opetuspisteeseen Tavoitteena opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien.
Killon päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Killon päiväkoti Tällä paikalla on avattu Killon lastenseimi toukokuussa 1950 Killon uusi päiväkoti valmistui.
Dokumentointi neuvonpitoista Suomen hallintoalue 10 marraskuuta 2015.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
OPISKELIJOIDEN LAATURYHMÄT HUMAKISSA Hannu Sirkkilä Yliopettaja, laatuvastaava.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
JHS KUNTIEN TEHTÄVÄ- JA PALVELULUOKITUS Työryhmän 3. kokous Tommi Oikarinen.
HEKA MAUNULA TALOTOIMIKUNNAT TERVETULOA!
Hae mukaan JC-kiltaan! Seuraavat paikat haussa :  Kansainvälistymisvaliokunta  Palveluvaliokunta  Teollisuusvaliokunta  Laita hakemuksesi.
“Tämän kuukauden kokous tulee olemaan sama kuin viime kuun kokous, mutta nyt meillä on paljon enemmän ongelmia. Lähde: Cartoonstock.com.
KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?
Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?
Henkisen tuen peruskurssi
Ohjeistus kouluttajille
Järjestötoiminnan ABC
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
Jyväskylän Lyseon lukio
Työvälineiden hyödyntäminen sote-tieto strategian laadinnassa ja toimeenpanossa
VARDA-hankkeen esittely
Budjetin Laatiminen Perusperiaatteet:
Hakalan kouluyhdistys Pulsa ry
Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
AINETYÖRYHMÄT syys 2016 ORIMATTILA.
Yhteistoiminnallinen kokous
FibRobotics Ohjausryhmän 2. kokous Kampusareena, TTY
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
Opintotuki ulkomaanjaksolle
Jyväskylän Lyseon lukio
Opiskeluhuollon palvelut
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma

Kokoontuminen Kok oontuu parittomina kuukausina kuukauden 15. päivää seuraavana torstaina kunnan eri päiväkodeissa. Foorumit tarkoitettu päivähoidossa olevien lasten vanhemmille. Jäsenet valitaan ilmoittautuneista ja toimintaan sitoutuneista, yht. 20 jäsentä. Jos on tarve, arvotaan osallistujat huomioiden eri päivähoitoalueiden ja toimintamuotojen edustus. Yhden foorumin kesto on kaksi tuntia. Pysyvä puheenjohtaja ja sihteeri (aluksi päivähoidon johtaja ja varhaisen tuen koordinaattori). Heille on nimetty varahenkilöt. Mukana myös aiheesta riippuen alustajia. Osallistujille ilmoitetaan sähköpostijakeluna seuraavan kokouksen paikka ja varmistetaan ajankohta. 2

Foorumien tehtävät Keskustella päivähoidon laatuun ja sen kehittämiseen liittyvistä asioista. Sen tavoitteena on osallistaa vanhempia ja vanhemmilla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Foorumi ei tee päätöksiä asioista. Keskustelua käydään yleisellä tasoilla, ei yksittäisillä esimerkeillä. Se on osa päivähoidon palautejärjestelmää. 3

Dokumentointi Tapaamisista laaditaan muistio, joka lähetetään sivistyslautakunnalle, sivistysjohtajalle, päivähoidon aluejohtajille sekä se on luettavissa nettisivuilla. Nettisivuilla on lomake (”postilaatikko”), jonka kautta voi kuka tahansa ehdottaa käsiteltäviä aiheita ja lähettää kysymyksiä. Kun aihe on päätetty (n. 1 kk ennen kokousta), se on näkyvillä nettisivuilla. Päivähoidon nettisivuilta löytyvät kaikki osallisuus- foorumin muistiot ja niihin liittyvät liitteet. 4

Käsiteltäviä aiheita esim. Hyvä päivähoidon aloitus Ruokailu päivähoidossa Päivähoidon ulkoilu- ja liikuntakasvatus Kasvatuskumppanuus Kiusaaminen Päivähoidon juhlat 5