Uudenmaan liitto | Nylands förbund 1 DialogiFoorumi IV ”Päättäminen ja arviointi – näkymät jatkotyöskentelyyn” 14.12.2006 Järvenpää Kunnat ja sosiaalinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lakiehdotus sosiaalisista yrityksistä
Advertisements

Palkkatuki.
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Warkop Oy Hengitysliitto Heli ry Varkauden kaupunki Työtä KoulutustaKuntoutusta.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
Perkuu Kainuun rakennetyöttömien kuntoutushanke s *Ohjelma:Manner Suomen ESR-ohjelma *Ohjelman osioItä-Suomen suuralueosio *Toimintalinja:2: työllistymisen.
Euroopan sosiaalirahasto ja kulttuurin ja luovien alojen kehittäminen ohjelmakaudella Kuntakulttuuri kohtaa Lapin kuntakulttuurityöntekijöiden.
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
© John Pihlaja Associates Inc Työnilo ja tuottavuus vanhustyössä 1 Tuottavuus ja työnilo vanhustyössä • Helsinki • Tampere.
Metsäntutkimuslaitos MOSSE: Ekologiset tarkastelut yksityismetsien aluetason yhteistoiminnallisessa suunnittelussa. Sosiaalinen kestävyys.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
– 1 – Sosiaalisten vaikutusten mittaamisesta Jaana Merenmies, Response-projekti
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Oikeus hoivaan ? Perusoikeusseminaari Laura Kalliomaa-Puha.
Osatyökykyiset ja työelämä
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Järjestöjen näkökulma ja rooli työllistymisen tukemisessa
Terve mieli työssä Tuula Löf Työelämän teemapäivä
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Pertti Koistinen Työllisyysturva globalisoituvassa taloudessa Näkökohtia joukkoirtisanomisiin.
Yrittäjyydestä ja yhteistyöstä Teollisuusneuvos Heikki Vesa.
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Mitä sosiologia on? -luennot Pekka Räsänen
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Sosiaalityön paikka päihdetyössä
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
SOSIAALINEN YRITTÄJYYS JA VAMMAISPALVELUJEN TARPEET Sirkka Rajala
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Työsuojelu Suomessa.
Pätkitty, halkaistu ja sääntelystä irtoava työ leviää – leviääkö hyvinvointi? SAK:n työympäristöseminaari, Kiljava Työn teettäminen reiluksi.
1 Laki sosiaalisista yrityksistä Sosvoima-seminaari Järvenpää Paavo Saikkonen Työministeriö.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Kestävää kasvua ja työtä
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA VAMPO- seurannan seminaari Työ ja toimeentulo
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Timo Katajainen Tampere Kummiyritystoiminta Liedossa.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
ASUMISPERUSTEINEN SOSIAALITURVA -Työpaja I Puhdas pöytä
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
Köyhyys ja lapsen oikeudet
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Liikeyrityksen yhteiskuntavastuu – onko sitä?
Yritystuet ja yritysten kansainvälinen kilpailukyky
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Polut hoitoon ja kuntoutukseen –koordinaatiohanke vt
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto

Ensimmäinen ja toinen moderni
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Palkkatuki ja starttiraha
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
TUOTANNONTEKIJÄT s
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Esityksen transkriptio:

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 1 DialogiFoorumi IV ”Päättäminen ja arviointi – näkymät jatkotyöskentelyyn” Järvenpää Kunnat ja sosiaalinen yrittäjyys Irma Pahlman, OTT, VT, suunnittelupäällikkö, Uudenmaan liitto

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 2 DialogiFoorumi IV Suomen perustuslaki /731 (ks. HE 309/1993 vp, s. 67─69, PeVM 25/1994 vp, s. 10 ) 18 § Oikeus työhön ja elinkeinovapaus18 § Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta. Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. Oikeudesta työllistävään koulutukseen säädetään lailla. Ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstä.

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 3 DialogiFoorumi IV Työ ja hyvinvointi työ: palkkatyötä, yrittäjyyttä, vapaaehtoistyötä ja/ tai kotityötä hyvinvointi: fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista työ vaikuttaa työntekijän yleiseen hyvinvointiin työntekijän yleinen hyvinvointi vaikuttaa työhön työhyvinvointi eli hyvinvointia työssä työelämä: käsite rinnastettavissa esim. talouselämän, perhe- elämän käsitteisiin, joilla viitataan yhteiskuntien keskeisiin ”sfääreihin”. työelämä: ei analyyttinen käsite vaan arkikielen ilmaus, joka viittaa työhön elämänpiirinä

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 4 DialogiFoorumi IV Sosiaalinen yritys Heikko työmarkkina-asema työntekijällä vajaakuntoinen, pitkäaikaistyötön, (maahanmuuttaja) Rahoitusongelmat palkkatuen määrä ja vajaakuntoisen työn tuottavuus oma ja vieras pääoma vakuudet erityiset investoinnit Sosiaalisen mielen ja tiedon puute

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 5 DialogiFoorumi IV Työ on kahden kauppa?  työvoimatoimiston tulisi tarjota enemmän kuin yhtä henkilöä työpaikkaa kohti  palkkatuen määrä tiedettävä sitovasti ennakkoon (tarve yhtenäiseen ja sitovaan tukien myöntämiskäytäntöihin)  työvoimaviranomaisten sitoutuminen tiettyyn tukitasoon  kuntien lisättävä aktiivisuutta työvoimaviranomaisiin

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 6 DialogiFoorumi IV ”Sosiaalinen yritys on kuin mikä tahansa liikeyritys” sosiaaliset yritykset velkaisia ja kannattavat heikommin kuin muut yritykset työvoiman kustannusvaikutukset ?, tiedettävä etukäteen  kannattavuuden ennustettavuus (ks. edellinen dia)  kannattavuus ja liiketoiminnan kehitys tiedettävä, jotta sijoittajat saadaan mukaan  kunnilla mahdollisuus ko. yritysten pääoman vahvistamiseen esim. osakkuus yrityksessä erit. julkisia palveluita tuottavat yritykset

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 7 DialogiFoorumi IV Rahoituslaitosten ennakkoluulot +vakuuksien puuttuminen+ omaa pääomaa vähäisyys + heikko kassavirta  maksuvaikeudet  ennakkoluulojen ja epäluottamuksen kasvu  kunnilla tulisi olla mielenkiintoa toimiin, joilla edistetään ko. yrittäjyyttä ja paikallista työllisyyttä

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 8 DialogiFoorumi IV Osaamisvajeet ja muut ongelmat puutteellinen liiketoimintaosaaminen ajan niukkuus toimintaympäristön puutteet (sijainti, koneet ja laitteet) hautomopalveluiden ulkopuolisuus  kuntien apu toimitilaratkaisuissa  sosiaaliset yritykset osaksi kunnan ja alueen elinkeino- ja työllisyysstrategioita

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 9 DialogiFoorumi IV Sosiaalinen yritys tytäryhtiönä yhteisyritys kolmannen sektorin toimijan kanssa alihankkijana myös yhdistys ja kunnallinen liikelaitos (kaupparekisteriin merkitty, harjoittaa liiketoiminta – väh. 51 % tuloista, 30 % henkilöstöstä vajaakuntoisia ja/tai pitkäaikaistyöttömiä)

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 10 DialogiFoorumi IV Kunnille verotuloja ja hyvinvointia sekä yhteisö- että yksilötasolla julkisen sektorin säästöt tärkeä rooli sosiaalisen yritystoiminnan kehittäjänä tuki uusien sosiaalisten yritysten perustamiselle (esim. julkisista hankinnoista päätettäessä)

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 11 DialogiFoorumi IV Sosiaalisten yritysten kokonaistaloudellinen hyöty hyvä yhteiskunnalle Miten voitaisiin parantaa ko. yritysten asemaa ja toimintaedellytyksiä? lainsäädäntömuutokset: palkkatuki määrältään ja pituudeltaan riittäväksi apua aloittavalle yritykselle:käynnistysavustukset asennemuutokset

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 12 DialogiFoorumi IV Vuoden 2006 alusta voimaantuleva työmarkkinatukiuudistus: Kuntakompensaatioratkaisu palkitsee kuntia, jotka edistävät työttömien aktivoitumista ja työllistymistä. Kunnat, joilla aktivointiaste nousee nopeammin tai enemmän, hyötyvät. Jos aktivointiaste jää alle tavoitteen, kunnan kompensaation mitoitus vastaa keskimääräistä tasoa.

Uudenmaan liitto | Nylands förbund 13 DialogiFoorumi IV KIITOS