SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö 23.1.2008 Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

NUORILTA NUORILLE YHDESSÄ NUORTEN KANSSA
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Anne Lounamaa1 Mitä pitäisi tehdä aivovammojen ehkäisemiseksi.
Yhteisiä tekoja Tepsi – työhyvinvoinnin hyvien käytäntöjen tietopankki 1www.tyohyvinvointifoorumi.fi.
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Nuorten palvelut Reimari 3

Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä Hanna Kääriäinen
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Mikä on olennaista opetuksen laadussa ja sen arvioinnissa Kauko Hämäläinen professori Koulutus- ja kehittämiskeskus.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Tilaaja-tuottaja-toimintatapa hyvinvointitoimijat.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Opetushallituksen rahoittamien ESR - hankkeiden käynnistysseminaari Avauspuheenvuoro ESR -yksikön päällikkö Heli.
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
projektipäällikkö Anna Ollila1 Anna Ollila projektipäällikkö Seminaari : Aikataulu ja resurssit.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
HPH konferenssi Turku 2011 Improving health gain orientation in all services: Better cooperation for continuity of care Koordinaattori Virpi Honkala, STES.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Opiskelijoiden erityinen tuki ammatillisissa oppilaitoksissa Hanna Ilola KL, erityisopettaja Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
STANDARDI 4:N SOVELTAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ: Henkisen kuormittumisen hallintamallin kehittäminen ESSHP:ssä Eeva Häkkinen TtM Hankekoordinaattori
 Missä onnistuttiin / Missä ei? Sosiaalialan kehittämishankkeen tavoitteiden saavuttamisen arviointi syyskuu 2007 Sosiaali- ja terveysministeriö Sosiaalialan.
OPO-hanke Hankeseminaari
ONNISTUVAT OPIT – YHTEISTÄ VASTUUTA NUORTEN PALVELUIHIN Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Onnistuvat opit -juurruttamishanke on kahden vuoden ajan.
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Keski-Pohjanmaa / Kainuu / Oulunkaari / Lappi SenioriKasteen väliarviointi 06/ koonti ja esittely Ohjausryhmä Liisa Ahonen.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
SISÄLTÖ 1 Johdanto 2 Mitä neuvolatyön vaikuttavuudella tarkoitetaan? 3 Miten neuvolatyön vaikuttavuutta voidaan edistää paikallisella ja kansallisella.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Yksilöllisten polkujen toteutuminen
-projektin koordinaatio Jenni Wessman, Peppi Saikku
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Polut hoitoon ja kuntoutukseen –koordinaatiohanke vt
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
SISÄLTÖ 1 Johdanto 2 Mitä neuvolatyön vaikuttavuudella tarkoitetaan?
Arvioinnista arkipäivää
Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Keskustelukooste hyvien kehittämistyön edellytysten luomisesta
RIVAKKA OTE! OTE-kärkihanke projekti 7: Polut hoitoon ja kuntoutukseen
Yhteinen keittiö -hanke
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Osatyökykyisille tie työelämään
Valtiontalouden ja toiminnan ohjaus
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityksen transkriptio:

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistumisen edellytykset Riittävät voimavarat Hyvä suunnittelu Ymmärrys päämääristä ja keinoista saavuttaa päämäärät Osaava henkilöstö Tukirakenteet Järkevä aikataulutus Toimiminen oikeaan aikaan oikeiden henkilöiden kanssa oikeassa paikassa

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistumisen kriteerejä Hankkeen onnistuminen, (hallinto, työntekijät, yhteistyö) Moniammatillinen yhteistyö Sektorirajat ja hallinnolliset rajat ylittävä ote Johdon sitoutuminen Tieto ongelmista Tieto hyvistä käytänteistä Levittäminen Juurruttaminen Ymmärrys nuorten elämästä

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Toiminnan arviointi alueellinen kattavuus tietoisuus hankkeesta, hyvistä käytänteistä ja tavoitteista sopimukset, toimenkuvat, suunnitelmat tilastot nuorten sijoittumisesta koulutukseen tai työelämään toiminnallinen kattavuus, yhteistyöryhmien kokoonpano uudet hankehakemukset, ovatko toimet todella juurtuneet? koulutuksesta ja valmennuksesta saatu hyöty motivaatio työhön

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Hankkeen yhteiskunnallinen merkitys Informaatio-ohjaus Palvelurakenteen muutos, toimintatapojen muutos Syrjäytymisen mekanismeihin puuttuminen; mikä vaikuttaa, millä on vaikutusta, vaikuttavuuden arviointi Hyvien käytäntöjen levittämisen ja soveltamisen tehokkuus Pitkäjänteisen toiminnan istuttaminen hankkeiden, ohjelmien, tulosohjauksen ja budjettirajoitteiden maailmaan

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Arviointitutkimus, arviointikysymyksiä Tarpeen tiedostaminen ja aloite Päätös toiminnan käynnistämisestä Alueelliset verkoston pystytys Alueellisen mallin suunnittelu Toiminnan käynnistäminen Toiminnan toteutus Toiminnan seuranta ja arviointi Toiminnan vakiinnuttaminen Hankkeessa tehtyjen valintojen onnistuneisuus

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Arviointikysymyksiä Mihin konkreettiseen tarpeeseen toiminta perustuu? Mitkä tahot ovat verkostossa edustettuina ja puuttuuko joitakin olennaisia tekijöitä, miksi? Miten alueellinen malli vastaa alueen tarpeeseen? Mikä saa toivottavan muutoksen aikaan ja mitä se edellyttää? Miten palveluiden organisointi on järjestetty ja miksi näin? Miten juurruttamisessa on onnistuttu ? Mitkä ovat juurruttamista edistäviä ja haittaavia asioita? Miten työn tulos on nähtävissä, todennettavissa?