2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÄHETYS VAI RAHALÄHETYS Kirkon lähetysstrategiaesityksen mukaan Suomen Lähetysneuvoston missiologinen teemapäivä Jaakko Mäkelä.
Advertisements

Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Hyvää työpäivää!.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
2/2009 Oman alan osaamista Itäisessä Euroopassa keräämässä.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Jaana Mutanen Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Vaikeuksien voittaminen vieraissa kielissä... Jotakin kulkemastani matkasta... Ala-aste Ylä-aste Lukio Taideteollinen korkeakoulu Taustaa ”Väsynyt...tahdon.
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Yksittäisten irrallisten asioiden opiskelusta työelämän tarvitsemaan osaamiseen Opetustoiminnan kehitysjohtaja Outi Hyry-Honka KOTA-talkoot.
Kyselytyökalu henkilöstön työhyvinvoinnin ja tasa- arvokokemusten selvittämiseksi  Toteutus Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus ja Mindcom Oy.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
10 vinkkiä voimaantumiseen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Puhelinkäyttäytyminen
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
11/2007 CIMO Harjoittelu Aasiassa Turun yliopisto Jaana Mutanen Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO Kansainvälinen harjoittelu.
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
Harjoittelu Aasiassa Turun yliopisto Jaana Mutanen
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO PETS 2007.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA

ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
2/2009 Harjoittelu Aasiassa Jaana Mutanen, vastaava asiantuntija CIMO Kansainvälinen harjoittelu ja jatkopinnot.
10/2009 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO ja suomalaiset maailmalla Kuvat ja teksti: Jaana Mutanen
03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden.
Avoin tieto – keskusteluteemoja Mitä avoin tieto julkishallinnossa tarkoittaa? Mitä siihen sisältyy? Mitä esteitä on tiedon avoimuudelle? Missä kulkevat.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
11/2006 CIMO Harjoittelu saksankielisissä maissa Turun yliopistot, rekrytointipalvelut klo Jaana Mutanen Kansainvälisen henkilövaihdon keskus.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
WoSCos Works, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
TraiNet-verkosto puhuu nyt kielillä − harjoittelu ulkomailla antaa kilpailuedun Haaga-Helia amk, Helsinki.
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
2/2009 ”Menestyminen ulkomailla” Työn tai harjoittelupaikan perässä ulkomaille: Miten eri kansalaisuudet ja kulttuurit vaikuttavat työyhteisön toimintaan?
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
CIMO - ja suomalaiset maailmalla Valokuvat ja teksti: Jaana Mutanen/jaMu_CIMO.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
1 Ansioturva torjuu köyhyyttä 5 väitettä ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta (Lähde: Palkkatyöläinen 1/2015)
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Intialainen kulttuuripiiri
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Kielivalinnat 2. luokalla
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Työnhaku TE-toimistossa Tehtäviä. Kuinka TE-palvelujen asiakkaaksi kannattaa ilmoittautua? Mistä päivästä lähtien työnhaku astuu voimaan? Mitä kannattaa.
T YÖSSÄOPPIMINEN ULKOMAILLA Portfoliotyöskentelyn ohjeistus.
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
TraiNet, Postitalo KTT Lauri Tuomi
Työelämän tekstejä sähköposti.
1 Yksilö yhteiskunnassa s
Taolaisuus.

ABORIGINAALIT JA SIIRTOLAISET
Saksa Kulttuurityö Jori Isohanni Markus Isohanni Santeri Hienonen
Esityksen transkriptio:

2/2009 Intia

2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja, infrastruktuurin taso poikkeaa eurooppalaisesta. Intiassa suhdetoimintaverkostot ovat tärkeitä, myös työelämässä. Intiassa puhutaan melko laajasti englantia, varsinkin suuremmilla paikkakunnilla. Pienemmillä paikkakunnilla, maaseudulla ja arkielämässä vähintäänkin hindin kielen alkeiden osaaminen on hyödyksi. intialaisten ongelmat englannin kielen kanssa liittyvät lähinnä ko. kielen ääntämiseen. Lauantai on usein työpäivä.

2/2009 Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Erilainen aikakäsitys: Ajan hallinta Intiassa ja työelämässä saattaa olla haasteellista. Sukupuoleen liittyvä säännöstö: fyysinen kontakti, kuten kättely, halaaminen jne. aiheuttavat hämmennystä intialaisten keskuudessa. Toista sukupuolta edustava henkilö ei välttämättä ole työpaikalla harjoittelijan kanssa paljon tekemisissä, ainakaan harjoittelun alussa. Naisia kohdellaan kunnioittavasti työpaikoilla. Kaikkien on hyvä ottaa huomioon Intian konservatiivinen pukeutumiskoodi työpaikoilla.

2/2009 Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Harjoittelijan tulee välttää agressivisuutta, se tulkitaan usein epäkunnioittavuudeksi ja saattaa johtaa asioiden “menemiseen solmuun”. Tulee pyrkiä rakentamaan luottamuksen ilmapiiriä työpaikalla. Intialaiset ovat tottuneet työpaikoilla hierarkiseen järjestelmään, huumoriin työpaikoilla ei ole totuttu. Kokouksissa tai ryhmätapaa- misissa vain vanhin seniori saattaa puhua. Tämä ei merkitse sitä, että muut olisivat asiasta samaa mieltä. Kyse on senioriteettiaseman kunnioit- tamisesta. Senioria puhutellaan tyyliin Mr./Mrs. XYZ.

2/2009 Intia: harjoittelijoiden ajatuksia Intia ei ole helpoin maa elää: silmät on hyvä pitää auki. Byrokratia on hermoja raastavaa. Allergikkojen kannattaa harkita, lähteäkö matkaan vai ei.

2/2009 Miksi hakeuduin Intiaan? Olen ollut siellä aiemmin. Intian kehitys on nopeaa, ja se on pian yksi maailman johtavista talouksista, kiinnostava maa bisnes- mielessä. Halusin tehdä harjoitteluni kehittyvässä maassa, ”erilaisessa kulttuurissa”. Halusin tehdä harjoitteluni “erilaisessa englantia puhuvassa maassa”. Pidän Intiasta kovasti, mutta työn saanti sieltä on vaikeaa. Ajattelin että harjoittelujakson avulla pääsisin sisään intialaiseen työkulttuuriin.