Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon 6.10.-2.12.2004.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Jos tarvitset opastusta, piirisi tunnuksen tai Sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Merja Munkki, p Ongelmatilanteissa,
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Toimintaohjeet opelle
Moodlen ohje opiskelijoille
LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.
CASE: Video-oppimateriaalin valmistus ja käyttö opetuksen tukena
Eija Kauppinen HAASTATTELUTUTKIMUS.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Turun normaalikoulun lukio
Integraalilaskenta MA 10
VOA-oppimispäiväkirja
Musiikin ryhmäkoulutus
Matematiikan opetuksen tulevaisuus
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Norssi ja Varis juttusilla
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
TASAPAINON RAKENTAMINEN
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
VINKKEJÄ JA IDEOITA LUKION KEMIAN 1. KURSSIN TOTEUTUKSEEN
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
KAARINAN LUKION HARPPAUS Turun seudun lukiorehtoreiden syyspäivä
Euran lukion hevoskurssit (RT1) Hevosen kanssa – peruskurssi Sis ä lt ö ja tavoitteet: Ruokinnan perusteet (teoria 2 x 2h koululla + k ä.
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
Opit Ops-prosessissa Mikä ja miksi ?. Mikä on Opit? Opit on Wsoy:n tekemä Internetissä toimiva avoin oppimisympäristö, joka sisältää Wsoy:n tuottamaa.
Sähköisiä testejä Martinlaakson lukiossa
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
OPETUKSEN KEHITTÄMISPÄIVÄ Mervi Palva.
ATM kunnantalot Yhdyskäytävä eli Gateway IP koulut sillassa paikkoja 16 Silta Seutukunnan ulkopuolella oleva ISDN-laitteisto Seutukunnan ulkopuolella oleva.
Etäopetus pelittää verkossa Tampere ja Turku aktiviisina kehittäjinä Riitta Mäkelä-Metsälä | Antti Huttunen | Päivi Luoma.
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Korkeakouluopiskelutaidot 5 op Tutkinto-opetuksen seuraaminen
Toimintaohjeet opelle
AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Etätehtävä – kello käyntiin, 56 minuuttia ;) 1.Kirjoita diat 2 – 3 itsellesi (Pelkkä tulostus ei riitä, tarkoitus on kirjoituksen yhteydessä palautella.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Anne Salmela & Harri Eskelinen Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
Koppi-hanke Minna Saikkonen Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Jyväskylän Lyseon lukio Tikkakosken toimipiste THO / Minna Saikkonen.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Suuttumuksen hallinta
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
Oulun normaalikoulun lukio. Normaalikoulun lukio on Linnanmaalla toimiva Oulun yliopiston harjoittelukoulu. Koulussa työskentelee varsinaisten opettajien.
Huomautus: Tämä esite on suunniteltu tulostettavaksi. Ennen kuin ryhdyt tulostamaan korttikartongille, tee koetulostus tavalliselle paperille ja varmista,
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Opiskelijaksi lukioon?
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
1. luokkien vanhempainilta
SÄÄNNÖT.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Opettajan pedagoginen ajattelu
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Esityksen transkriptio:

Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon

Faktat Mukana oli kolmen vuosikurssin pitkän matematiikan opiskelijoita Toholammilta ja Perhosta. Kuva- ja ääniyhteys oppilaspisteiden välille saatiin käyttämällä koulujen videoneuvottelulaitteistoja. Yhteys luotiin Kasen sillan välityksellä. Itse opetus toteutettiin käyttäen eBeam-elektronista liitutaulua, joka oli kytketty toiseen tietokoneeseen toimintavakauden saavuttamiseksi. Opettaja jakoi aina tunnin alussa verkkoon istunnon, johon perholaiset opiskelijat liittyivät omilla koneillaan. Opettajan Toholammilla tekemät taulumuistiinpanot olivat reaaliajassa perholaisten koneilla. Heillä oli mahdollisuus kommentoida opetusta tunnin aikana puhumalla ja eBeam- ohjelmaan kirjoittamalla tai chattaamalla. Oppilaat pystyivät tallettamaan istuntojen tuotokset omalle koneelleen ja tulostamaan ne haluamassaan muodossa tai lähettämään sähköpostissa kotikoneelleen.

Hyvät puolet valmiiksi tuttu teoria  paras hyöty – osaa soveltaa laajasti saamiaan vinkkejä ammattitaitoinen opettaja humoristinen, selkeä ja perusteellinen opetus laskimen mahdollisuudet käytiin monipuolisesti läpi muistiinpanot hyviä ja ne sai myös tulostettua  ei tarvinnut itse kirjoittaa yllätys oli, että laitteet toimivat miltei moitteetta näki, kuinka etäopetus toimii

Huonot puolet tekniset ongelmat/hidasteet yhteys katkesi seutukunnasta ääniongelma  Vigo sijoitettava etäälle muista laitteista langaton mikki on virtasyöppö  patterishow laskinkurssin puitteissa uuden asian teorian voi esittää vain lyhyesti  opiskelija oppii laskemaan, muttei vielä oikein ymmärrä mitä tuli tehtyä paikoin liian hidas tahti kirjoita tehtäväannot valmiiksi etukäteen kaksi tuntia putkeen opetusta tuntui liian pitkältä

Kehittämisehdotuksia kurssi soveltuu sellaisenaan parhaiten abeille tuki muille laskinmerkeille parasta olisi, jos laskintunnit olisivat aina kurssin jatkona ennen koetta ei viimeisiä tuntipaikkoja  väsymys – tunti kerrallaan riittäisi

Parhaat palat oppilailta Tajusin kuinka fiksu laskimeni on ja kuinka rajoittunutta oma käyttöni on ollut. Osaan nyt käyttää laskinta paremmin ja ainakin tiedän, mistä mikäkin löytyy. Kurssi oli pelkästään positiivinen kokemus. Kurssista on ollut nyt jo hyötyä matikan ja fysiikan tunneilla. Monesti matikan laskuja laskiessa huomasi, että tämänhän voi tarkistaa koneella, kuten sen laskinkurssilla opimme.