Kansallisen terveyshankkeen ydintietomäärittelyt ja jatkohoidonsuunnitelma Jari Porrasmaa Kuopion yliopisto/HIS-T&K Suomen kuntaliitto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
Advertisements

SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Diabeteshoitotyön osaaminen
Sari Rissanen, ma. prof, laitoksen johtaja
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
HOITOTYÖN KIRJAAMINEN OSANA LAADUKASTA POTILASHOITOA –
Suupohjan seutuportaali –hanke
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
Avointa-hanke ja Prime Solutions Oy PlugIT-loppuseminaari
SerAPI-Potilaslista työpaja osa II: Käsiteltävät kysymykset , Kuopio Juha Mykkänen, Marko Sormunen, Assi Pöyhölä, Hannu Virkanen.
Anne Eronen-Lindeblad
Yhteenvetoa ydin- rajapintojen aamupäivän PlugIT-työpajasta Marko Sormunen PlugIT, Kuopion yliopiston atk-keskus
Kandidaatintyö prosessimetallurgian laboratoriossa
BPMN ja hiukan prosessien määrittelystä
PlugIT-seminaari Työpaja 2, ma 27.10: Kertomus- ja koodistoliittymät ja kansallisten hankkeiden yhteistyö Kertomus(arkisto)rajapinnat, klo.
PlugIT-seminaari, Työpaja 2 iltapäivä tulokset Kansallinen Koodistopalvelin Koodistorajapinnat PlugIT-projektissa – 16 Kansallisten.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointi
SÄHKÖINEN POTILASKERTOMUS Kauko Hartikainen, Suomen Kuntaliitto
Diagnosis Related Groups (DRG) SerAPI-työpajaseminaari Työpaja 3 Heli Mäki Kuopion yliopisto, Tietotekniikkakeskus, HIS.
Yhteenveto kertomus/ koodisto/yhteistyö- työpajasta Jari Porrasmaa HIS T&K, Kuopion yliopisto.
Vedenalaisen kenttätyön menetelmät ja haasteet
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Kontekstinhallinta ja muut rajapintatarpeet Mika Tuomainen Juha Mykkänen SerAPI-projekti, HIS-tutkimus Kuopion yliopisto, Tietotekniikkakeskus, Centek.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Kristiina Hormia-Poutanen DIGITAALISEN KIRJASTON PALVELUIDEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ Keskuskirjastokokous
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Hoidon tarpeen arviointi ja hoitotyön toiminto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Ydinpalveluiden (käyttäjä, potilas).NET-asiakassovellus: PatientCoreClientDemo PlugIT-loppuseminaari Koulutustyöpaja 1: Avoimet ohjelmistorajapinnat.
/HtiDIGIROAD 1 Kansallinen tie- ja katu- tietojärjestelmä Kari Hiltunen, Tiehallinto.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Keskusteludokumentti Pekka Kähkipuro.
SerAPI-Potilaslista osa I: Alustus , Kuopio Juha Mykkänen, Marko Sormunen, Assi Pöyhölä, Hannu Virkanen.
Työ- ja elinkeinokeskus EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – Microteknia, Kuopio.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
KuY/HIS / Juha Mykkänen Common Services SIG –tilanne + Standardointiselvitys HL7 Finland Dokumentti-SIG, Juha Mykkänen, Kuopion yliopisto, HIS-tutkimusyksikkö.
E-Työpaja: Rajapintamääritykset Rajapintamääritysten tilanne (Juha Rannanheimo) Kontekstinhallinta (Mika Tuomainen) Käyttäjä-, käyttöoikeus-,
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Rajapintojen toteuttaminen ja hyödyntäminen DIT
SerAPI-Potilaslista työpaja , Kuopio Hannu Virkanen, Marko Sormunen.
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Pakkanen * * * Komponenttipohjaisen sovellustuotannon menetelmäpilotti PlugIT-seminaari Annamari Riekkinen ja Kirsi Karvinen FixIT-DoIT / HIS-tutkimusyksikkö.
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Aloitusseminaarin ohje
Kuvat: Hoitotiivistelmä © Savon Vammaisasuntosäätiö/TEPA-projekti |
Mervi Väisänen OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN ESITYS JA OPPONOINTI.
Prosessimallinnuksen kehittäminen JHKA-jaosto Jari Kallela.
KMR Julkisen hallinnon käsitemalliryhmä vetäjä Mikael af Hällström raportti JH TA-ryhmä:lle
CT10A4000 Kandidaatintyö ja Seminaari Avoimen lähdekoodin käyttö WWW-sovelluspalveluiden toteutuksessa Jukka Lankinen
ASIAKKAAN JA POTILAAN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Mitä koulupäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme?
Yhteisten tietomäärityksien mallintaminen
OTM-hankkeesta Funidataksi, kuulumiset ja tilanne
Saana Rantsi
Tutkimustietoportaalin kehitys benchmark
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 1 agenda Ongelman kuvaus, tavoitteet, rajaukset,
Matkalla Meijän maakuntaan
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Kaikkien osapuolien yhteinen ohjelma yhteydenpitoon sekä hyvinvointialan tekoälyn ja robotiikan kehittämiseen.
Esityksen transkriptio:

Kansallisen terveyshankkeen ydintietomäärittelyt ja jatkohoidonsuunnitelma Jari Porrasmaa Kuopion yliopisto/HIS-T&K Suomen kuntaliitto

Ydintietoprojekti kartalla… … on KTP-hankkeen alihankkeen yhden koordinoijan aliprojekti

Tekemässä Kuntaliitto koordinoi KYS ja KuY toteuttaa  Jorma Komulainen (pp), Kristiina Häyrinen ja Jari Porrasmaa (+Kauko Hartikainen) CENTEKin piiristä koostettu ohjausryhmä:  Kaija Saranto (pj), Anneli Ensio, Mikko Korpela, Olli-Pekka Ryynänen, Pauli Kuosmanen ja Sirpa Kuusisto-Niemi

Ydintiedot Ydintiedot ovat kooste potilaan keskeisistä terveyden- ja sairaanhoidon tiedoista. Ne muodostuvat kronologisesti eri hoidon toteuttajien toimesta hoitojaksojen ja/tai käyntien yhteenvetona. Ydintietojen tarkoituksena on antaa pääpiirteittäin kokonaiskuva henkilön terveys- ja sairaushistoriasta ja siihen liittyvästä hoidosta ja ohjauksesta. Ydintietojen määritelmä: yhteisesti sovitut ja yhteneväiset rakenteiset tiedot (Jorma Komulainen)

Hankkeen aikataulut ja tehtävät Vaihe 1, 8/2003  1/ Esiselvitys, merkittävimmät EHR-hankkeet maailmalta ja Suomesta merkittävimmät tulokset, onko hyödynnettävissä ydintieto tai muissa KTP-osahankkeissa onko määritelty ydintietojen kaltaista pakettia tai tietosisältöä yleensäkään 2.Rakenteistettu ydintietomäärittely versio X pohjautuen asiantuntija mielipiteisiin Tyypillisenä rakenteisena dokumenttina ydintietomäärittely sallii myös vapaamuotoista tekstiä Käytettävien sanastojen ja luokitusten valinta HL7-yhdistyksen kanssa yhteistyössä CDA-muoto Versio X  tulee kehittymään jatkossa Keskeisimmät tiedot mahdollisimman monessa järjestelmässä samalla tavalla

Ydintietojen tietosisältö (versio 1.x) Potilaan tunnistetiedot Hoidon antajan tunnistetiedot Hoidon tunnistetiedot Ongelmat ja diagnoosit Hoitotyön ydintiedot Tutkimukset Toimenpiteet Lääkehoito Preventio Lausunnot Toimintakyky Apuvälineet Hoitotestamentti Hoitotahto Yhteenveto Jatkohoidon syy Jatkohoitopaikka Suunnitellut kontaktit Suunnitellut tutkimukset Suunnitellut toimenpiteet Suunniteltu lääkehoito Jakelu (Jorma Komulainen)

Esiselvityksen sisältö kansalliset toteutukset ja muu työ  järjestelmät, hankkeet ja kehitysryhmät kansainvälinen vertailu ja standardit  hankkeet: 10+ hanketta, joista osa tarkempaan tarkasteluun  tärkeimpien hankkeiden vetäjiin luotu kontakteja  standardit: HL7, ISO, CEN, W3C ja OMG (PlugIT) Esiselvitys ja ydintiedot versio x julkaistaan yhdessä loppuraportissa

Hankkeen aikataulut ja tehtävät Vaihe 2, 2/2004  ? 1.Nykyisen toimintatavan mallinnus, kehittämistarpeiden tunnistaminen ja uuden toimintatavan kehittäminen 2.Vaiheen 1 tulosten ja uuden toimintatavan validointi kehittämällä jotain olemassa olevaa järjestelmää (1-2) iteratiivisena prototyyppityöskentelynä Mikä järjestelmä ja missä??  Ehdotuksia Kaukolle ja Jormalle

Yhteys- ja lisätietoja (proj.päällikkö) (koordinointi)  alustava lista ydintiedoista  pian saatavilla esiselvityksen alustava versio