Omassa talossa aloitettiin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE
Kenguru-matematiikkakilpailu
Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Kehittämisen kohteena ollut lähinnä henkilökohtainen ohjaus -laadullinen tutkimusote -esseekirjoitukset 9-luokkalaisille, henkilökohtainen ohjaus -henkilökohtaista.
Marjan tarina keskikokoisessa kaupungissa
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Seura- ja lajiliittoyhteistyö koulun näkökulmasta
Dia sarja Matti ja Sikke Ruokolaisen jälkeläisten tapaamistilaisuuksista alkaen v ja siitä kolmen vuoden välein.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
JUUTUAN ERÄ- JA KALANAISET ESITTÄÄ KUVAT:
LUONTOKUVASTA APPLIKOINTITOTEUTUS
Tikkurila 10 The City of dreams
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
”Musa” -projektin eteneminen 1. Prosessi 2. Tiedonhaku 3. Tämän hetkinen tilanne ja jatkosuunnitelmat.
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Elämyshankekyselyn tulokset © Sovita Toteutus: Opiferum1.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Norssi ja Varis juttusilla
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Prosenttilaskua, tiivistelmä
Lasten suusta.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Tapahtuipa Kerran... Kenelläpä ei olisi niitä päiviä jolloin mokaat oikeen kunnolla ja tekisi mieli huutaa: “VOI VI…!” No, katsoppa mitä tapahtui eräänä.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Lauri Viidan lapsuudenkoti
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
SEKOPUSSI. SEKOITETAAN: Kaikki TAVI-talon 2 vsk:n opiskelijat Kaikki kynnelle kykenevät opettajat MILLOIN - Syksyn ensimmäisellä opetusviikolla.
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Euroopan talous- ja rahaliitto EMU: Kehitetty jo n. 30 vuotta Ensimmäinen vaihe 1979 => valuuttakurssit Vuonna 1999 kytkettiin 12 maan valuuttakurssit.
Raskaudenkeskeytykset 2013 Anna Heino & Mika Gissler.
ROT
Elliott 803 A aloitti TKK:lla tietokoneajan 50 vuotta sitten
UNESCOn maailmanperintö
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Niko Saarinen.
Puukonsaaren Historia Puukonsaaren Historia. Ensimmäiset asukkaat Ensimmäinen asukas oli v Niilo Matinpoika Puukko Asui sen aikaisessa Soikkala.
VÄISÄLÄNSAAREN HISTORIAA
Mitä matkailu oli 40 vuotta sitten Timo Toivonen Taloussosiologia Turun kauppakorkeakoulu Turun yliopisto.
Tässä on kuva kivikautisesta asumuksesta
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2006
Kodin ja koulun yhteistyökokous torstaina
TÄLLÄ PAIKALLA SIJAITSI OINAAN SEURAINTALO
Saimaannorppa.
luvut/Terveyssisar koulutuksen käynnistyminen
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Kuhaniemen koulu Tehnyt: Samuel, Jonna ja Rosa
Esityksen transkriptio:

Omassa talossa aloitettiin 11.9.1899 Peiposjärven koulu 115v. Omassa talossa aloitettiin 11.9.1899

Koulu nousi keskeiselle paikalle Koulu nousi keskeiselle paikalle. Tie kulki rakennuksen edestä, koululle tultiin kuusikujaa pitkin. Ensimmäisiksi opettajiksi valittiin Hilja ja Tapani Kurko.(1899-1902) Muita opettajia oli Knut Silfenius, Ludvig Paksula, Juho Brunolf Koskinen ja sitten Uuno Liukkonen.

Uuno Liukkonen Uuno Liukkonen toimi koulun johtajana 34 vuotta. Aina vuoteen 1946 saakka. Hänet muistetaan tiukkana, mutta pätevänä opettajana, jota joskus pelättiinkin. Hän oli kuulemma herkkä tarttumaan karttakeppiin ja niitä liimailtiinkin sitten käsityötunneilla. Myös jonkun tukasta oli irronnut iso tukku hiuksia opettajan ojentaessa häntä. Mutta hän oli monitoimimies hoiti kylän pankkiasiat, perunkirjoitukset, kauppa-asiat, toimi kirjurina ja lauloi hautajaisissa.

Koulu jolla on monta nimeä Maaveden koulu Lepistön koulu Peiposjärven koulu Koulussa oli vuosisadan vaihteessa 1900-1901 yhteensä 58 oppilasta.

Opettajat vaihtuivat tiuhaan tahtiin Mertanen, Hirvelä, Olga Immonen, Tuhkanen, Toivanen nämä kaikki vain n. vuoden. Kyllikki ja Antti Knuutinen ((1951-1956), Sinikka ja Jouko Salminen, Anneli Maaranen, Marja-liisa Ostela, Irja ja Esko Rautakorpi (1958-1964), Aino ja Marja Gerdt, Kerttu Isometsä (1965-1971) Antti Isometsä vuotta kauemmin. Sisko Peuhkuri ( 1970-1983), Jaakko Arvela, Jarmo Voutilainen, Marja-Riitta Merjola, 1975 tuli Markku Majamäki ja oli opettajana vuoteen 1988 asti. Hänen jälkeensä virat on vaihtuneet tiuhaan jopa puolen vuoden välein. Martti Kallela, Satu Tuppurainen, outi Nykänen, Sauli Taipale, Markku Parviainen (1991-1997), Kyösti Siikanen, Liisa Turtiainen, Kristiina Riihimäki, Anneli Tams(1984-20 ), Tuija Saastamoinen, Pauli Laukkanen, Maarit Hämäläinen, Ritva Tähti, Anu Rimpiläinen, Susanna Tourunen, Margit Karonen, Antti Antikainen, Katriina Härkönen ja varmasti muutama muukin, joiden nimiä en muista…

Peiposjärven koulun oppilaita 1930-luvulla ja nykyisin Tällä hetkellä koulussa on 27 oppilasta ja oppilasmäärä kasva tasaisesti. Ensi vuonna oppilaita on jo 33 ja seuraavina kahtena tulevana vuotena 35 ja sitten jo 38. Koulun alkuvuosina oppilaita oli n.60. Suurimmillaan oppilasmäärä on ollut sota-ajan jälkeen n. 70. Ajan tavan mukaan koulua oli myös lauantaisin. Opettaja Liukkosen sijaisena toimi usein opettajan vaimo. Varsinkin pojille on jäänyt mieleen, että silloin jäi arestiin, olipa miten kiltisti tahansa.

Koulun keittola aloitti toimintansa jo 1946 Koulun keittola aloitti toimintansa jo 1946., hänen jälkeensä Tyyne Kauppinen. Lämmintä Ensimmäinen keittäjä oli Elina Kauppinen ruokaa oli tarjolla vain neljänä päivänä viikossa. Työhön kuului myös siivousta ja huoneiden lämmitystä. Muita keittäjiä oli Hilja Ramstedt vuoteen 1956 asti, Vieno Oksanen vuoteen 1972 asti, Kerttu Oravainen 1972-1979 ja hänen jälkeensä Ulla Ylönen vuoteen 2012 . Tämän jälkeen siirryimme ruokaradalta tuotavaan ruokaan ja siivouspalveluun jota hoiti Sari Hokkanen vuoden ja nyt Noora Heiskanen jatkaa tehtävässä. Kuvassa Ulla Ylösen eläkkeelle siirtymistilaisuus 2012. Puhetta pitämässä Markku Majamäki

Lepistön Peipot Koululla on toimitettu lehteä, jonka oppilaat tekivät omakätisesti alusta loppuun. Lehtipaperina toimi tapetti tai ohut pahvi. Tässä nuoren taiteilijan näkemys lehdestä numero 2/1947 Lepistönkoulusta ja kuva Peiposjärven koulusta 10.9.2014.

Koulun juhlasalissa on muistolaatta Isänmaan puolesta 1939-1946

Opiskelua niin tableteilla kuin perinteisesti ryhmissä

Musiikki on aina ollut tärkeässä roolissa koulussamme. Niin nytkin!

Käsityötaitoja opetellaan niin neulomalla kuin leipomallakin!

Luonto ja retkeily on ollut aina tärkeä osa koulumme arkea

Tutkimme usein ihan perusteellisesti erilaisia asioita Tutkimusmatkalla Österin sahalla Tutkimme mitä elektroniikkaromu sisältää

Olemme aktiivisesti mukana kehittämässä kylän toimintaa Joulumyyjäiset koululla Letunpaistoa harjoitellaan tulevia Nostalgiailtamia varten!

Tätä kaikkea on Peiposjärven koulu v. 2014 Peiposjärven koulun henkilökunta ja oppilaat Toivottavat paljon onnea 115-vuotiaalle Peiposjärven koululle