Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Saimaannorppa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Saimaannorppa."— Esityksen transkriptio:

1 Saimaannorppa

2 Lisääntyminen Saimaannorpan lisääntyminen: Synnyttää yleensä Maaliskuussa yhden poikasen eli kuutin järven jäällä, lumikinoksessa olevaan pesäänsä.

3 Muuta Muuta: Saimaannorppa on harvinainen ja uhanalainen hylje. Niitä elää ainoastaan Suomessa, Saimaan alueella, ja sielläkin vain yksilöä –luvun lopulla se luokiteltiin vahinko eläimeksi vuoteen 1948 asti siitä maksettiin tapporahaa. Vuonna Saimaannorppa rauhoitettiin metsästykseltä. Mutta kanta väheni edelleen ja luvulla suomalaiset halusivat viiden markan kolikkoon Saimaannorpan. Linnansaaren kansallispuisto on hyvä norpan pesintäalue.

4 Tässä on Saimaannorppien poikasia.

5 Suojelu WWF suojelee monia eläimiä myös saimaannorppia. Joskus kalastajien verkkoon tai katiskaan tarttuu saimaannorppa ja he ovat pahoillaan.

6 Norpan vuosi alkaa talvesta.
Ensin norppa tulee ulos pesästä jossa se on ollut syntyneenä jo noin viikon. Sitten emo norppa imettää poikasta.

7 Sitten kevät. Sitten pikkunorppa opettelee sukeltamaan 10min. Saimaannorpan silmät ovat niin isot että ne auttavat näkemään sameassa vedessä. Norpan herkät viiksikarvat tunnistavat veden värähtelyn ja auttaa suunnistamisessa. Sitten emo opettaa poikasta etsimään ja saalistamaan itse ruokaa.

8 Kesä Se seikkailee pitkin Saimaata ja eroaa emosta.

9 Syksy. Se köllöttelee jäällä ja saalistaa.

10 Auta! Saimaannorpan tulevaisuus on uhattuna!
Saimaannorppia ui kalastajien verkkoihin ja niitä kuolee joka hetki!


Lataa ppt "Saimaannorppa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google