Työvoiman vuokraukseen liittyvät velvollisuudet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Verotili ja Kausiveroilmoitus
Advertisements

Anne Andersson Iisa Väänänen Pääkaupunkiseudun verotoimisto
Palkkatuki.
Ulkomaisten yhteisöjen rekisteröinti
Helsinki Pertti Nieminen
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Työnantajavelvoitteista
YHDISTYS TYÖNANTAJANA
Veronumero.fi - suosittelumarkkinointi
Palkat kirjanpidossa.
Perusasioita eläkkeistä kv-tilanteissa
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖN TYÖAIKA Laadittu
1 MARKKINAKATSAUS RAHASTOPÄÄOMA SUOMALAISISSA SIJOITUSRAHASTOISSA.
Arvonlisävero ulkomaankaupassa
Kansainvälinen yhteistyö.
Uuden työehtosopimuksen keskeinen sisältö Otaniemi
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
Fosforitonnia lähteellä Lähteet: HELCOM, JNS, SYKE Valmistui 2011 Puhdas Itämeri voi olla totta.
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
Määräaikaiset työsuhteet Työvoiman työssäolo iän mukaan 2011 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2011 aineisto Akavalaiset.
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
RAKENTAMISPALVELUT URAKKATIETOJEN ILMOITTAMINEN VERO- HALLINTO
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
Tutkijana ulkomailla /
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Osa-aikatyö Lahti [pvm] [Alatunniste]. Osa-aikatyö lukuina Osa-aikaisten palkansaajien määrä kasvanut yli 60 % viimeisen 15 vuoden aikana Nyt.
Esittely koululaisille Verohallinto 2008
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
Talousseminaari, Hoffmann1 Verotus kerhoissa ja veroilmoitus Torsten M. Hoffmann Talousseminaari, Räyskälä
Verotuksen perusteet - Johdanto
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Pohjois-Savon vakuutuspiiri Sosiaaliturva Pohjoismaissa opiskelun aikana Anita Leskinen
Verotuksen perusteet VI Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprof. Tomi Viitala.
Yrityksen perustaminen ja ilmoittautuminen rekistereihin Verohallinto.
Uuden yrityksen verotus Verohallinto. 2 Sisältö Määritelmiä Yritysmuodon valinta Yritystoiminnan aloittaminen Verohallinnon rekisterit Ennakkoperintärekisteri.
Ulkomaille muuttava eläkkeensaaja. Tässä esityksessä tutustutaan niihin verotukseen liittyviin asioihin, jotka ulkomaille muuttavan eläkkeensaajan on.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Siviilipalvelusvelvollinen ja verot Verohallinto vero.fi 2016.
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
TyTAL alkaen YLEISET SÄÄNNÖKSET.
Oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen ja maksaminen Verohallinto.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
2016. Verokortista näkyy veroprosenttisi Vie verokortti töihin ja seuraa tuloja sekä ennakonpidätyksen määrää Ilman verokorttia palkastasi pidätetään.
Oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen ja maksaminen
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Suomesta lähtevät työntekijät
Tilapäiset poissaolot
Nuoret ja työlainsäädäntö
Ulkomaille muuttava eläkkeensaaja
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Suomen verotus selkokielellä
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
Suomeen tulevat työntekijät ja opiskelijat
Ulkomaille muuttava eläkkeensaaja
Sinulle – veroilmoitus verkossa
Liikunta- ja nuorisopalvelut
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Kotitalousvähennys.
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
ERI YRITYSMUOTOJEN VEROTUS OMISTAJAN KANNALTA
Työsuhde, toimeksianto vai yritystoiminta?
Suomen verotus selkokielellä
Esityksen transkriptio:

Työvoiman vuokraukseen liittyvät velvollisuudet 8.4.2017 Työvoiman vuokraukseen liittyvät velvollisuudet Pertti Nieminen Helsinki 7.4.2011

Työvoiman vuokraukseen liittyvät velvollisuudet Esityksen sisällys Vuokratyöntekijöiden verotus Työnantajan velvoitteet Työntekijän velvoitteet

Vuokratyöntekijöiden verotus Tietyistä maista tulevat rajoitetusti verovelvolliset vuokratyöntekijät maksavat veroa Suomeen ensimmäisestä työpäivästä lähtien Pohjoismaat, Viro, Latvia, Liettua, Moldova, Georgia, Valko-Venäjä, Mansaari, Guernsey, Bermuda ja Jersey Puola, Kazakstan ja Caymansaaret 1.1.2011 alkaen Tai maa, jonka kanssa Suomella ei ole verosopimusta

Vuokratyöntekijöiden verotus Muista kuin edellä mainituista maista tulevien vuokratyöntekijöiden palkka verotetaan Suomessa, jos työntekijä oleskelee täällä yli 183 päivää perättäisten 12 kk:n tai kalenterivuoden aikana Ratkaisevaa on työntekijän asuinvaltio Esim. Venäjällä asuva työntekijä työskentelee Suomessa vuokrattuna työntekijänä 4 kuukautta virolaisen työnantajan palveluksessa. Suomen ja Venäjän välinen verosopimus ei salli Suomen verottaa työntekijän saamaa palkkaa

Vuokratyöntekijöiden verotus Työvoiman vuokrauksella tarkoitetaan sopimukseen perustuvaa järjestelyä, jossa työvoimaa vuokraava yritys luovuttaa vastiketta vastaan työntekijöitä toisen yrityksen käyttöön. Työntekijät ovat työsuhteessa vuokralle antaneeseen yritykseen, joka maksaa palkan. Ei rajattu tiettyyn toimialaan.

Vuokratyöntekijöiden verotus Työvoiman vuokrauksen tunnuspiirteitä: Työn yleinen johto ja valvontaoikeus on työn teettäjällä. Työ tehdään työpaikalla, joka on työn teettäjän määräämisvallan alainen ja josta hän vastaa. Vuokranantajalle maksettava korvaus lasketaan käytetyn ajan tmv. mukaan. (ei urakkakorvausta) Työvälineet ja tarvikkeet yleensä työn teettäjällä Vuokranantaja ei yksipuolisesti määrää työntekijöiden lukumäärää tai heidän soveliaisuuttaan. Ratkaisu kokonaisharkinnan mukaan

Vuokratyöntekijöiden verotus Työntekijän haettava suomalainen henkilötunnus Vuokratyöntekijä maksaa veronsa ennakkoveroina Ennakkoveroja haetaan verotoimistosta lomakkeilla Veroh 6205 tai Veroh 6205e Rajoitetusti verovelvollisen on haettava ennakkoveroa työskentelyn aloittamista seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä Veronkorotus (enintään 2000 €) voidaan määrätä, jos ennakkoveroa ei haeta määräajassa Työntekijän olisi hyvä käydä verotoimistossa mahdollisimman pikaisesti työskentelyn alkamisen jälkeen Jos ulkomainen työnantaja rekisteröitynyt Suomessa työnantajarekisteriin Työnantaja pidättää lähdeveron lähdeverokortin perusteella tai ennakonpidätyksen verokortin perusteella

Vuokratyöntekijöiden verotus Rajoitetusti verovelvollinen vuokratyöntekijä maksaa palkastaan lähdeveroa 35 % Ennen lähdeveron määrän laskemista palkasta tehdään vähennys 510 €/kk tai 17 €/pvä Yleisesti verovelvollinen vuokratyöntekijä maksaa palkasta veroa progressiivisen veroasteikon mukaan Vuokratyöntekijälle lähetetään esitäytetty veroilmoitus Palautettava, jos lisättävää tai korjattavaa Jos työntekijä ei saa esitäytettyä veroilmoitusta, hänen on annettava veroilmoitus Suomeen oma-aloitteisesti.

Työnantajan velvoitteet Ulkomaisen työnantajan on annettava aloittamis-ilmoitus Suomessa työskentelevistä vuokratuista työntekijöistään (Veroh 6147, Veroh 6147e) Ilmoitus on annettava työskentelyn aloittamista seuraavan kuukauden loppuun mennessä Ilmoitus annettava työntekijöistä, jotka tulevat Pohjoismaista, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Moldovasta, Georgiasta, Valko-Venäjältä, Mansaarelta, Guernseyltä, Bermudalta, Jerseyltä, Kazakstanista ja Caymansaarilta Vuosi-ilmoitus kalenterivuoden aikana maksetuista palkoista Jos vuosi-ilmoitusta tai aloitusilmoitusta ei anneta määräajassa, työnantajalle voidaan määrätä laiminlyöntimaksu (enintään 15 000€)

Työn teettäjän velvoitteet 8.4.2017 Työn teettäjän velvoitteet Työn teettäjän on annettava ilmoitus ulkomaisesta yrityksestä, jolta se vuokraa työvoimaa (Veroh 6146) Ilmoitus annettava kun ensimmäinen ulkomaisen yrityksen työntekijä aloittaa työskentelyn työn teettäjällä Ilmoitus annettava työskentelyn aloittamista seuraavan kuukauden loppuun mennessä Annettava ilmoitus myös muutoksista Esim. ulkomaisen yrityksen yhteystietojen muutos toimeksiantosopimuksen päättymisestä tai vuokratyöntekijöiden työskentelyn lakkaamisesta. Sopimuksen/työskentelyn katsotaan päättyneen, jos kyseisen yrityksen työntekijöitä ei ollut viimeisen 6 kk aikana Jos ilmoitusta ei anneta määräajassa, työn teettäjälle voidaan määrätä laiminlyöntimaksu (enintään 15 000 €)

Esimerkki Suomalainen yritys A Oy vuokraa virolaiselta vuokratyövoiman välitysyhtiö B Oü:ltä 5 kuukaudeksi työntekijät Virossa asuvan Arnoldin Tshekissä asuvan Janan Työskentely alkaa 7.4.2011 Arnold ja Jana ovat Suomessa rajoitetusti verovelvollisia (alle 6 kk oleskelua) Arnoldin palkka voidaan verottaa Suomessa, koska Suomen ja Viron välinen verosopimus sallii verottamisen Janan palkkaa ei voida verottaa Suomessa, koska Suomen ja Tshekin verosopimus ei salli verottamista 8.4.2017

Esimerkki jatkuu Arnoldin on haettava itselleen suomalainen henkilötunnus maistraatista (tai verotoimistosta) Arnoldin on myös haettava ennakkoveroja verotoimistosta viimeistään 31.5.2011 Ulkomaisen työnantajan B Oü:n on annettava työnantajan aloittamisilmoitus Arnoldista viimeistään 31.5.2011 Suomalaisen työn teettäjän A Oy:n on annettava työn teettäjän ilmoitus B Oü:stä viimeistään 31.5.2011 Ulkomaisen työnantajan B Oü:n on annettava vuosi-ilmoitus Arnoldille vuonna 2011 maksamistaan palkoista tammikuun 2012 loppuun mennessä Arnoldin on tarkistettava ja tarvittaessa palautettava esitäytetty veroilmoitus keväällä 2012 8.4.2017

8.4.2017 www.vero.fi >> Vero-ohjeet >> Kansainväliset tilanteet >> Työntekijät Tiedote ulkomaiselle vuokratyöntekijälle - Ulkomailta Suomeen tuleva vuokratyöntekijä (Verohallinnon julkaisu 297.10) myös viroksi, venäjäksi ja puolaksi Ulkomaiset vuokratyöntekijät ja Suomen verotus (288.07) >> Vero-ohjeet >> Kansainväliset tilanteet >> Työnantajat Tiedote ulkomaiselle työnantajalle - Ulkomailta Suomeen tuleva vuokratyöntekijä (296.10)