Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomeen tulevat työntekijät ja opiskelijat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomeen tulevat työntekijät ja opiskelijat"— Esityksen transkriptio:

1 Suomeen tulevat työntekijät ja opiskelijat
Suomeen tulevat työntekijät ja opiskelijat

2 Tässä esityksessä tutustutaan niihin verotukseen ja velvollisuuksiin liittyviin asioihin, jotka ulkomailta Suomeen töihin tulevan työntekijän tai opiskelijan on hyvä tietää. Verovelvollisuusasema rajoitetusti verovelvollinen / yleisesti verovelvollinen Verosopimuksen mukainen asuminen Rajoitetusti verovelvollinen lähdeverotus / progressiivinen verotus / 75 %:n sääntö lähdeverokortti / rajoitetusti verovelvollisen verokortti / ennakkovero Yleisesti verovelvollinen verokortti / ennakkovero Suomalainen henkilötunnus Veronumero Verosopimusten vaikutus opiskelijoiden verotukseen Vakuuttaminen

3 Yleistä Henkilö, joka tekee töitä Suomessa, maksaa yleensä palkasta veroa Suomeen. Palkan verotukseen vaikuttavat mm. seuraavat asiat: Suomessa oleskelun kesto (verovelvollisuusasema) Missä maassa on koti ja henkilökohtaiset siteet (verosopimuksen mukainen asuinvaltio) Verosopimuksen rajoitukset: Onko työnantaja suomalainen vai ulkomainen Onko kyseessä vuokratyö Opiskelijahuojennukset Minkä maan sosiaaliturvaa sovelletaan.

4 Ratkaisu verovelvollisuusasemasta
Ulkomailta Suomeen tulevan työntekijän tai opiskelijan verotuksellinen asema ratkaistaan Suomen sisäisen lainsäädännön perusteella. Rajoitetusti verovelvollisia ovat ulkomailla asuvat henkilöt. Yleisesti verovelvollisia ovat Suomessa asuvat henkilöt ja sellaiset ulkomailla asuvat henkilöt, jotka oleskelevat Suomessa yli kuusi kuukautta. Aiheesta lisää Verohallinnon ohjeessa: Yleinen ja rajoitettu verovelvollisuus

5 Verosopimus Suomella on verosopimus yli 70 valtion kanssa.
Verosopimuksen tarkoitus on estää kaksinkertainen verotus. Verosopimuksen mukainen asuinvaltiosi ratkaistaan sopimuksen asuinpaikka- artiklan perusteella seuraavassa järjestyksessä (ns. tie breaker -sääntö): Missä on vakituinen asuntosi. Mihin valtioon henkilökohtaiset ja taloudelliset siteesi ovat kiinteämmät (tämä valtio on ns. elinetujen keskus). Missä valtiossa oleskelet pysyvästi. Minkä valtion kansalainen olet. Jos olet kummankin valtion kansalainen tai et ole kummankaan valtion kansalainen, asia on ratkaistava sopimusvaltioiden toimivaltaisten viranomaisten keskinäisin sopimuksin (harvoin käytetty menettely).

6 Verosopimus Jos asut Suomessa, sinun on maksettava Suomeen veroa myös ulkomailta saamistasi tuloista. Ulkomailta saadusta tulosta on usein maksettava veroa myös siihen maahan, josta tulo on saatu. Suomi poistaa kaksinkertaisen verotuksen joko hyvitys- tai vapautusmenetelmällä. Hyvitysmenetelmä: Suomi verottaa ulkomaantulon, mutta vähentää eli hyvittää sen veron, jonka olet jo maksanut toisessa valtiossa. Suomen verosta voidaan vähentää ulkomaanveroa vain sen verran kuin Suomen vero samasta tulosta olisi. Vapautusmenetelmä: Suomi vapauttaa tulon verosta, mutta ottaa tulon huomioon veroprosentissa. Ulkomaantulosta ei makseta veroa Suomeen. Ulkomaantulo vaikuttaa kuitenkin Suomesta saatavien tulojen veroon. Kaksinkertaisen verotuksen poistamista on itse haettava. Aiheesta lisää: Kaksinkertaisen verotuksen poistaminen henkilöasiakkaan ulkomaantulosta

7 Rajoitetusti verovelvollisen verotus
Rajoitetusti verovelvollinen maksaa Suomeen veroa vain Suomesta saamistaan tuloista, kuten: palkka ja eläke suomalaiselta julkisyhteisöltä palkka ja eläke Suomessa olevalta yksityiseltä työnantajalta, kun työstä yli puolet on tehty Suomessa vuokratyöntekijän palkka liike- ja ammattitulo maa- ja metsätalouden tulo hallituksen jäsenen palkkio osinko ja korko rojalti kiinteistöstä tai osakehuoneistosta saatu tulo.

8 Rajoitetusti verovelvollisen verotus
Kun ulkomaalaisella työnantajalla ei ole kiinteää toimipaikkaa Suomessa, verosopimus voi rajoittaa Suomen verotusoikeutta työntekijän palkkaan, jos työntekijän oleskelu ei Suomessa ylitä 183:a päivää tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso voi olla: kalenterivuosi peräkkäiset 12 kuukautta verovuosi esimerkiksi Uuden Seelannin verovuosi on 1.4.–31.3. Tarkastelujakso on selvitettävä verosopimuksesta.

9 Rajoitetusti verovelvollisen verotus
Suomi saa verottaa seuraavista maista tulevien vuokratyöntekijöiden palkan, vaikka ulkomaisella työnantajalla ei olisi kiinteää toimipaikkaa Suomessa: Vuodesta 2007: Islanti, Norja, Ruotsi, Tanska, Latvia, Liettua, Viro Vuodesta 2009: Moldova, Georgia, Valko-Venäjä ja Mansaari Vuodesta 2010: Guernsey, Bermuda ja Jersey Vuodesta 2011: Puola, Kazakstan, Caymansaaret Vuodesta 2013: Turkki Vuodesta 2014: Kypros ja Tadžikistan Suomi saa verottaa vuokratyöntekijän palkan myös silloin, jos Suomen ja vuokratyöntekijän lähtömaan välillä ei ole verosopimusta. Verohallinnon ohje: Ulkomaiset vuokratyöntekijät ja Suomen verotus

10 Rajoitetusti verovelvollisen verotus
Palkkaa voidaan verottaa seuraavasti: Palkasta peritään tulojen suuruudesta riippumaton lähdevero (lähdeverotus). Palkka verotetaan progressiivisesti: huomioon otetaan tulot Suomesta ja ulkomailta (progressiivinen verotus). Palkka verotetaan progressiivisesti, mutta maailmanlaajuisia tuloja ei huomioida (75 %:n sääntö). Rajoitetusti verovelvollisen verotuksesta voit lukea ohjeesta: Rajoitetusti verovelvollisen henkilön ansiotulon verotus: lähdevero vai progressiivinen vero.

11 Lähdeverotus Palkan ja luontoisetujen yhteismäärästä peritään 35 %:n lähdevero. Ennen veron perimistä rahapalkan ja luontoisetujen yhteismäärästä tehdään lähdeverovähennys, jos vähennyksestä on maininta lähdeverokortissa. Lähdeverovähennys on 510 €/kk (tai 17 €/pv, jos palkkaa maksetaan kalenterikuukautta lyhemmältä ajalta). Vähennys ei voi olla suurempi kuin tulon määrä. Esiintyvän taitelijan tai urheilijan tulosta peritään 15 %:n lähdevero. Työntekijältä perittävien sairaanhoito- ja päivärahamaksun sekä eläke- ja työttömyysvakuutusmaksun perusteena on tulo, josta ei ole tehty lähdeverovähennystä, ks. seuraavan dian esimerkki. Ulkomailta Suomeen tuleva voi yleensä olla Suomessa vakuutettu vain, jos hän työskentelee Suomessa vähintään 4 kuukautta.

12 Lähdeverotus Esimerkki:
Stefanie työskentelee Suomessa suomalaisen työnantajan palveluksessa 1.5.–9.9. Hän on toimittanut työnantajalleen verotoimistosta saamansa lähdeverokortin. 35 %:n lähdeverokortissa on määräys 510 €:n / 17 €:n vähennyksestä. Lisäksi lähdeverokortissa on määräys siitä, että lähdeveron alaisen palkan perusteella on perittävä sairausvakuutuksen sairaanhoito- ja päivärahamaksu. Stefanien palkka koko työskentelyajalta on €. Työnantajan tekemä lähdeverovähennys koko ajalta on € (4kk x 510 e + 9 pv x 17 e = e), joten työnantaja perii lähdeveron €:sta (7 000 € € = €) . Sairaanhoito- ja päivärahamaksu + eläke- ja työttömyys-vakuutusmaksut menevät bruttotulosta (7 000 €:sta).

13 Lähdeverotus Hae lähdeverokorttia, kun Suomella on verotusoikeus palkkaasi ja teet töitä: suomalaiselle yritykselle ulkomaalaiselle yritykselle, jolla on kiinteä toimipaikka Suomessa ulkomaalaiselle yritykselle, joka on työnantajarekisterissä Suomessa. Hae lähdeverokorttia, jos et ole varma siitä, että oleskelet Suomessa yli 6 kk. Kun yli 6 kk:n oleskelu Suomessa varmistuu, voit hakea yleisesti verovelvollisen verokorttia. Jo saamasi palkka ja maksamasi vero huomioidaan. Anna lähdeverokortti työnantajallesi. Ilman lähdeverokorttia työnantajan on tehtävä palkasta 60 %:n ennakonpidätys, jos työnantaja ei tiedä verovelvollisuusasemaasi 35 % veroa , jos työnantaja tietää verovelvollisuusasemasi.

14 Lähdeverotus Hae ennakkoveroa, kun työskentelet vuokratyöntekijänä ulkomaalaiselle yritykselle ja Suomella on verotusoikeus palkkaasi, ja ulkomaalainen yrityksellä ei ole kiinteää toimipaikkaa Suomessa tai se ei ole Suomessa työnantajarekisterissä. Maksa ennakkovero itse. Hae lähdeverokorttia tai ennakkoveroa: Hakemus rajoitetusti verovelvollisen lähdeverokortista, ennakkoverosta tai verokortista (lomake 5057).

15 Lähdeverotus Lähdeverokortti voidaan tehdä ilman suomalaista henkilötunnusta, jos et työskentele rakennustyömaalla. Verohallinto suosittelee henkilötunnuksen hankkimista. Lähdevero on lopullinen vero, etkä saa Suomesta veroilmoitusta. Sinun on ilmoitettava Suomesta saamasi tulot asuinvaltiossasi. Suomessa tekemäsi työn palkan kaksinkertainen verotus poistetaan asuinvaltiossasi.

16 Progressiivinen verotus
Jos olet rajoitetusti verovelvollinen ja jokin seuraavista ehdoista täyttyy, voit vaatia lähdeverotuksen sijaan, että ansiotulosi verotetaan progressiivisesti: asut ETA-valtiossa asut valtiossa, jonka kanssa Suomella on verosopimus sinulla on tutkijadirektiivin mukainen oleskelulupa. Suomi verottaa vain Suomesta saamiasi tuloja. Ansiotulosta menevään veroon kuitenkin vaikuttaa sellainen ulkomailta saatu palkka, eläke ja sosiaaliturvaan perustuva suoritus, jota Suomessa verotettaisiin ansiotulona ja joka täyttää jommankumman seuraavista ehdoista: tulo on saatu muualta kuin Suomesta, ja se on verovelvollisen asuinvaltiossa veronalaista tuloa tulo on saatu Suomesta ja verosopimus estää tulon verottamisen. Ulkomaantulosta voidaan vähentää tulojen hankkimisesta ja säilyttämisestä johtuneet menot ja korot.

17 Progressiivinen verotus
EU-jäsenvaltion tai ETA-maan kansalainen: Hakeutuessasi progressiiviseen verotukseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen. Hae henkilötunnusta lomakkeella: Suomessa tilapäisesti oleskelevan ulkomaalaisen rekisteröinti-ilmoitus (6150). Kun haet henkilötunnusta verotoimistosta, mukana on oltava: voimassa oleva passi tai Schengen-alueen virallinen henkilötodistus maahanmuuttoviraston antama todistus oleskeluoikeuden rekisteröinnistä, jos maahantulostasi on kulunut 3 kuukautta työsopimus tai kirjallinen selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista (Suomessa tehtävästä työstä).

18 Progressiivinen verotus
Muun kuin EU- tai ETA-maan kansalainen: Hakeutuessasi progressiiviseen verotukseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen. Hae henkilötunnusta lomakkeella: Suomessa tilapäisesti oleskelevan ulkomaalaisen rekisteröinti-ilmoitus (6150). Kun haet henkilötunnusta verotoimistosta, mukana on oltava: Voimassa oleva passi. Työntekijän oleskelulupa (jos teet Suomessa töitä, joita ei ole lueteltu ulkomaalaislaissa). Poikkeus on EU-/ETA-maan yrityksen vakituinen rakennustyöntekijä, joka on tullut Suomeen lyhyeksi aikaa tekemään tilapäistä alihankintatyötä ja jonka oleskelu- ja työluvat työnantajan valtiossa ovat kunnossa. Työsopimus tai kirjallinen selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista (Suomessa tehtävästä työstä).

19 Progressiivinen verotus
Hae verotoimistosta rajoitetusti verovelvollisen verokortti ja toimita se työnantajalle. Hae verokorttia lomakkeella: Hakemus rajoitetusti verovelvollisen lähdeverokortista, ennakkoverosta tai verokortista (5057). Liitä verokorttihakemukseen Hakemus progressiiviseen verotukseen (lomake 6148). Lomakkeita saa vero.fi-sivuilta: vero.fi/lomakkeet

20 Progressiivinen verotus
Hakemus progressiiviseen verotukseen on vuosikohtainen. Ilmoita hakemuksessa kaikki Suomesta saamasi ansiotulot kaikki asuinvaltiossasi verotettavat ansiotulot näihin tuloihin kohdistuvat vähennykset. Progressiiviseen verotukseen päästyäsi et voi hakea saman vuoden aikana takaisin lähdeverotukseen. Seuraavana vuonna saat esitäytetyn veroilmoituksen. Näet verotuksen perusteena olleet tulot ja vähennykset ja verotuksen lopputuloksen (maksua tai palautusta). Tarkista tiedot. Palauta veroilmoitus, jos esitäytetyt tiedot ovat puutteellisia tai virheellisiä. Voit hakea progressiivista verotusta myös jälkikäteen. Palauta veroilmoitus työskentelyvuoden jälkeen tai tee oikaisuvaatimus verotuksen päättymisen jälkeen. Liitä mukaan:Hakemus progressiiviseen verotukseen (lomake 6148).

21 Progressiivinen verotus – 75 %:n sääntö
Suomesta saatavien ansiotulojen progressiossa ei oteta huomioon maailmanlaajuisia tuloja, jos Suomesta saatu puhdas ansiotulo on vähintään 75 % Suomesta ja muualta saatujen puhtaiden ansiotulojen yhteissummasta. Sääntöä sovelletaan vain henkilöihin, jotka asuvat ETA-alueella tai joilla on tutkijadirektiivissä tarkoitettu oleskelulupa. Puhdas ansiotulo = veronalaiset tulot – ns. luonnolliset vähennykset (tulonhankkimiskulut, asunnon ja työpaikan väliset matkakulut, työmarkkinajärjestön jäsenmaksut). Verovelvollisen on esitettävä asuinvaltion veroviranomaisen todistus maailmanlaajuisista tuloistaan. Sääntöä voidaan käytännössä soveltaa vasta lopullisessa verotuksessa.

22 Yleisesti verovelvollisen verotus
Yleisesti verovelvollista verotetaan Suomessa sekä hänen Suomesta että ulkomailta saamistaan tuloista Ulkomailta tulevan yleisesti verovelvollisen palkansaajan verotus on samanlainen kuin Suomessa asuvilla. Ansiotulojen verotus on progressiivinen. Pääomatulojen veroprosentti on 30 %, yli €:n ylittävältä osalta 34 %. Kaikilla Suomessa asuvilla yleisesti verovelvollisilla henkilöillä on oikeus samoihin vähennyksiin riippumatta siitä, ovatko he Suomen vai ulkomaan kansalaisia.

23 Yleisesti verovelvollisen verotus
Hae verokorttia, kun teet töitä: suomalaiselle yritykselle ulkomaalaiselle yritykselle, jolla on kiinteä toimipaikka Suomessa tai joka on hakeutunut työnantajarekisteriin. Hae ennakkoveroa silloin, kun ulkomaisella työnantajalla ei ole kiinteää toimipaikkaa eikä se ole hakeutunut työnantajarekisteriin. Verokorttia tai ennakkoveroa varten sinulla on oltava suomalainen henkilötunnus.

24 Yleisesti verovelvollisen verotus
Hae verotoimistosta palkkaa varten verokortti tai ennakkovero. Hakemus verokortista tai ennakkoverosta - Ulkomailla asuva tai asunut henkilö, joka tulee Suomeen yli kuudeksi kuukaudeksi (5042). Samalla lomakkeella voit hakea veronumeroa, jos työskentelet rakennustyömaalla. Toimita verokortti työnantajalle tai maksa ennakkovero itse. Saat seuraavana vuonna esitäytetyn veroilmoituksen. Siitä näet verotuksen perusteena olleet tulot ja vähennykset ja verotuksen lopputuloksen (maksua tai palautusta). Tarkista tiedot. Palauta veroilmoitus, jos esitäytetyt tiedot ovat puutteellisia tai virheellisiä.

25 Suomalainen henkilötunnus
Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen tullessasi Suomeen töihin silloin, kun haet: rajoitetusti verovelvollisen verokorttia tai ennakkoveroja yleisesti verovelvollisen verokorttia tai ennakkoveroja veronumeroa. Voit saada suomalaisen henkilötunnuksen asioimalla henkilökohtaisesti verotoimistossa tai maistraatissa. Hae henkilötunnusta lomakkeella: Suomessa tilapäisesti oleskelevan ulkomaalaisen rekisteröinti-ilmoitus (6150) Henkilötunnuksen hakeminen on maksutonta. Henkilötunnusta varten tarvittavat asiakirjat: katso diat 17 ja 18. Lue lisää:Suomeen töihin tulevalle suomalainen henkilötunnus.

26 Veronumero Tarvitset veronumeron, jos työskentelet rakennustyömaalla
Veronumeron saamiseksi sinulla on oltava suomalainen henkilötunnus. Lisäksi tarvitset kopion työsopimuksesta tai selvityksen Suomessa tehtävän työn keskeisistä ehdoista. Jos olet rajoitetusti verovelvollinen, hae veronumeroa lomakkeella: Hakemus rajoitetusti verovelvollisen lähdeverokortista, ennakkoverosta tai verokortista (5057) Jos olet yleisesti verovelvollinen, hae veronumeroa lomakkeella: Hakemus verokortin saamiseksi, ulkomailla asuva tai asunut henkilö (5042a) Lue lisää: vero.fi/veronumero

27 Verosopimusten opiskelijahuojennuksia
Tuletko ulkomailta Suomeen opiskelemaan? Verovelvollisuusasemasi ja verosopimuksen mukainen asuinpaikkasi määräytyvät samoin perustein kuin Suomeen tulevilla työntekijöillä. Opiskelijana sinulla voi olla verosopimuksen perusteella oikeus huojennuksiin Suomen verosta. Huojennus voi koskea sekä yleisesti että rajoitetusti verovelvollisia. Suomi ei yleensä verota ulkomaisen opiskelijan tai harjoittelijan ulkomailta saamaa tuloa, kuten apurahaa tai EU:n maksamaa taskurahaa. Lue lisää: Opiskelemaan Suomeen

28 Verosopimusten opiskelijahuojennuksia
Useimmat verosopimukset eivät rajoita suomalaiselta työnantajalta saamasi tulon verotusta. Poikkeuksen voi muodostaa tilanne, jossa Suomessa tekemäsi työ liittyy opintoihisi kotivaltiossa. Jos tämä edellytys täyttyy, verosopimukseen perustuva vähennys voidaan tehdä, jos siitä on merkintä verokortissasi tai lähdeverokortissasi. Ota yhteyttä verotoimistoon ja hae verokorttia tai lähdeverokorttia. Ota mukaan opiskelijakortti tai todistus opiskelusta. Anna verokortti tai lähdeverokortti työnantajalle. Lue lisää: Opiskelijan ja harjoittelijan verotus kansainvälisissä tilanteissa

29 Verosopimusten opiskelijahuojennukset
Saadaksesi opiskelijahuojennuksen sinun on oltava verosopimuksen mukaan toisessa sopimusvaltiossa asuva juuri ennen kuin tulet Suomeen. Esimerkki: Ranskalainen Celine opiskeli ennen Suomeen tuloaan kolme vuotta Lontoossa. Suomen ja Ranskan välistä verosopimusta ei voida soveltaa, jos Celine ei osoita, että Ranska pitää häntä edelleen Ranskassa asuvana verosopimuksen tarkoittamalla tavalla. Tarvittaessa Celinen on esitettävä veroviranomaisen asuinpaikkatodistus kotivaltiosta, jotta tilanteessa voidaan soveltaa oikeaa sopimusta.

30 Vakuuttaminen Työskentelet Suomessa alle 4 kk
Sinulta ei peritä sairaanhoito- tai päivärahamaksua. Työskentelet Suomessa vähintään 4 kk Yleensä sinulta peritään sairaanhoito- ja päivärahamaksu. Maksuja ei yleensä peritä, jos tulet EU/ETA/Sveitsi-alueelta ja sinulla on todistus A1 tai lähetetyn työntekijän todistus sosiaaliturvasopimusvaltiosta. Sairaanhoito- ja päivärahamaksu Jos olet yleisesti verovelvollinen, maksut sisältyvät pidätysprosenttiisi. Jos olet rajoitetusti verovelvollinen, maksut peritään sinulta lähdeveron lisäksi. Eläke- ja työttömyysvakuutusmaksu Peritään palkastasi, jos sinulla ei ole todistusta A1.

31 Vakuuttaminen Esimerkiksi au pairit ja harjoittelijat
Jos työansiosi on alle e/kk (v. 2016) tai työaikasi alle 18 t/viikko, et ole Suomessa vakuutettu, ja sairaanhoito- tai päivärahamaksua ei peritä. Jos tulet Suomeen yli 2 vuodeksi, maksut peritään, ellei sinulla ole Kelan todistusta siitä, että et ole Suomessa vakuutettu. Lähetetyt työntekijät sosiaaliturvasopimusvaltioista USA:sta, Quebecista tai Israelista Lähetetyn työntekijän todistuksen voimassaoloajalta ei makseta sairaanhoito- tai päivärahamaksua. Australiasta, Kanadasta, Intiasta tai Chilestä Sairaanhoito- ja päivärahamaksu määrätään, ellei sinulla ole Kelan todistusta siitä, ettet kuulu Suomessa sairausvakuutuksen tai asumisperusteisin sosiaaliturvan piiriin. Näiden maiden sosiaaliturvasopimukset eivät koske sairausvakuutusta.

32 Vakuuttaminen Sinun on maksettava sairaanhoito- ja päivärahamaksu seuraavissa tilanteissa, vaikka et tulekaan Suomeen ja vaikka sinulla ei ole todistusta A1: Tulet EU/ETA/Sveitsi -alueen ulkopuolelta ja työskentelet vähintään 4 kk suomalaisessa laivassa. Maksa maksut aikarajasta huolimatta, jos palvelussuhteesi on merimieslain mukainen. Jos työskentelet kahdessa tai useammassa valtiossa (esim. rekkakuskina), pääsäännön mukaan olet vakuutettu työnantajan kotivaltiossa. Olet kuitenkin vakuutettu omassa kotivaltiossasi, jos teet siellä huomattavan osan työstä (vähintään 25 %).

33 Vakuuttaminen Esimerkki:
Erik tulee töihin Suomeen 3 kk:ksi ja hänen palkkansa on €/kk. Erik on rajoitetusti verovelvollinen ja tarvitsee lähdeverokortin. Erik ei vaadi ennakkoperinnässä progressiivista verotusta. Erik saa verotoimistosta 35 %:n lähdeverokortin. Lähdeverokortissa on merkintä lähdeverovähennyksestä (510 €/kk tai 17 €/pv). Erikiltä ei peritä sairaanhoito- tai päivärahamaksua, koska hän työskentelee Suomessa alle 4 kk. Työeläkemaksu ja työttömyysvakuutusmaksu sen sijaan peritään, ellei Erikillä ole todistusta A1/E101.

34 Lue lisää vero.fi:stä Ulkomailta Suomeen tulevan verotus
Leased employees - taxation in Finland Verotietoa ulkomailta Suomeen tuleville työntekijöille Employees arriving in Finland/bulletin for foreign taxpayers Finnish personal identity codes for workers arriving in Finland Taxation of the earned income of nonresident individuals: Tax at source or Progressive tax Individual Tax Numbers — instructions for use Kansainvälisen verotuksen käsikirja 2015


Lataa ppt "Suomeen tulevat työntekijät ja opiskelijat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google