ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaiskatsaus opetuksen uudistuksiin kestävän kehityksen näkökulmasta •Yleissivistävässä koulussa nykyiset opetussuunnitelman perusteet.
Advertisements

Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää?
Kestävä kehitys rakennusalalla
Kestävä taloudellinen vaihto ja kulutuksen vähentäminen
© 1999 Stakes / Hannele Hyppönen TKK sivu 1 (9) Esteettömyys teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä Hannele Hyppönen Stakes.
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
Kuntien materiaalitehokkuus –seminaari Sibeliustalo.
Kestävä kehitys 1  Jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta  Maailmanlaajuisesti  Alueellisesti  Paikallisesti  Tavoitteena turvata hyvät elämisen.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.
Esteettömyys – kestävää kehitystä! Verkostoseminaari Aila Korpivaara
Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Verkonkäytön mahdollisuudet Veijo Nikkanen Kehitysvammaisten Tukiliitto.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Maantieteen ja geologian laitos Maankäytön ja metsänhoidon muuttuvat käytännöt ja moniulotteiset sopeutumisstrategiat Sansibarilla, Tansaniassa (Suomen.
Riikka Puhakka FT, Joensuun yliopisto.  Kasvillisuuden ja maaperän kuluminen  Lajistomuutokset  Roskaantuminen  Haitat eläimistölle  Maisemavauriot.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Opetussuunnitelmat Opetushallitus antaa opetussuunnitelmien perusteet
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Kaivosten sosiaaliset vaikutukset Pohjoiskalottikonferenssi, Kiiruna Kestävä kehitys Yliopistonlehtori Leena Suopajärvi, Lapin yliopisto.
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
mieluummin useampikin?
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää? Petri Mäki-Fränti Ekonomisti.
Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.
, Janne Virtanen, Ilmastonmuutos: hillitseminen ja sopeutuminen, toiminta Varsinais-Suomessa.
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
Metsät ja ilmasto Miksi istuttaa puu tai mieluummin useampikin?
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Siirtolaisuus tukee kehitystavoitteiden saavuttamista Rilli Lappalainen, Pääsihteeri
VARKAUDEN KAUPUNKI VARKAUS VISIO 2012 Kehittyvä, kilpailukykyinen, ympäristöä arvostava ja kansainvälinen teollisuusseutu Turvallinen, elinvoimainen ja.
Ympäristövastuu: Havainnointitehtävän ohjeistus
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
Luonnonvara- ja ympäristöalan tulevaisuus ja koulutuksen muutostarpeet Luonnonvara- ja ympäristöalan ammatillisen koulutuksen kehittämispäivä,
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
– 10 kysymystä ja vastausta–
Sosiaalinen media ja sulautuvat ympäristöt Terhi-Maija Itkonen-Isakov - Miksi media sosiaalistuu ja miksi oppiminen sulautuu?
Kestävä kehitys & kierrätys
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
Energia ja energiapolitiikka kouluopetuksessa
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
Kehittyneisyyserot Valtioiden jaottelua kehityksen mukaan:
Oppiaine-kokonaisuus
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Juha Pulliainen Etelä-Savon ELY-keskus Etelä-Savon maaseutupäivä Mikkeli
© HAUS Vaikuttavuus ja palvelukyky Taloudelliset resurssit ja mahdollisuudet Uudistuminen ja henkilöstön työkyky Rakenteet ja prosessit Viihtyisä ja toimiva.
Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus Sauli Rouhinen, pääsihteeri Suomen kestävän kehityksen toimikunta Ympäristöministeriö.
Uudenmaan liitto // Nylands förbund // Helsinki-Uusimaa Regional Council Seppo Lampinen / Hämeen AMK Tulevaisuuden liikkuminen, liikenteen teknologinen.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
KESTÄVÄ KEHITYS 5 OSP Mila-Annele Valkonen 2015.
Koko kurssia koskeva seurantatehtävä
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on tosiasia.
MONIMUOTOISUUS.
ALUESUUNNITTELU Miksi alueita suunnitellaan?
Maastossa tapahtuvan ohjelmapalvelun käytännön ekoasiat
16. Kestävä kehitys säästää ehtyviä luonnonvaroja
Globalisaatio s. 80-> 1. Mitä globalisaatiolla tarkoitetaan? 2. Pohdi globalisaation kehitysmaille ja niiden ihmisille aiheutuvia etuja ja haittoja (taloudelliset,
SIIRTOMAAVALLAN PURKAUTUMINEN
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Taloudellinen katsaus Kevät 2015
Kestävän kehityksen ulottuvuudet
Koulutuskeskus Salpaus Hanna Salminen 2011
Uusi maakunta vahvana ympäristötoimijana; yhteistyö Luova –viraston, maakunnan ja kunnan kesken Kansliapäällikkö Hannele Pokka
Ydinsisältö Skeema Motivaation lähteet ulottuvat välittömistä tarpeista kauaskantoisiin päämääriin.
Liikenteen visio liikennepoliittisessa selonteossa
Kaupunkistrategian laadinta
   S2-opetuksen ja reaaliaineiden opetuksen yhdistäminen sekä Kartta-pedagogiikka Leo Jäppinen
Vihreä lippu & vasu Kuinka Vihreä lippu -toiminta tukee valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman toteutusta?
Esityksen transkriptio:

ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät

 maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti tapahtuvaa  jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta, jonka  päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville  hyvät elämisen mahdollisuudet takaisin

ekologinen kestävyys taloudellinen kestävyys sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys takaisin

köyhyyden poistaminen ja kestävät elinkeinot luonnonvarojen ja energian säilyminen tuleville sukupolville biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien toimivuuden säilyttäminen

hyvinvoinnin edellytykset siirtyvät sukupolvelta toiselle. yhä jatkuvaan väestönkasvuun liittyvät ongelmat köyhyyden poistaminen ruoka- ja terveydenhuolto sukupuolten välisen tasa-arvon lisääminen koulutuksen järjestäminen

talous vahvalla pohjalla tavarat ja palvelut tarjotaan nykyistä vähemmän ympäristöä rasittaen käytetään säästäen luonnonvaroja ja energiaa kansallisvarallisuuden säilyttäminen ja sen karttumisedellytysten luominen.

biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien toimivuuden säilyttäminen ihmisen taloudellisen ja aineellisen toiminnan sopeuttaminen pitkällä aikavälillä luonnon kestokykyyn kansainvälinen yhteistyö haittojen synnyn ennalta estäminen ja haittojen torjuminen niiden syntylähteillä ilmastonmuutoksen hidastaminen luonnonvarojen kestävä käyttö