Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella."— Esityksen transkriptio:

1 Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle

2 Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella on oikeus yksityisautoon 4.Teollisuusmaiden ylikulutus aiheuttaa enemmän vahinkoa maapallolle kuin kehitysmaiden väestönkasvu

3 Teollisuusmaa, Teollistunut kehitysmaa, Kehitysmaa

4 Lucia ja Lucio – viljelijöiden tarina Meksikon Chiapasista (i) Kahvikauppaa Meksikossa (ii) Pienviljelijät puristuksessa (iii) Tuottajayhteisöt ja osuuskunnat (iv) Reilu kauppa ja solidaarisuusvaihto (v) Ympäristöystävällinen viljely

5 Kysymyksiä: + Miten solidaarinen vaihto eroaa normaalista kaupasta Pohjoisen ja Etelän välillä? + Miten Lucian ja Lucion tilanne eroaa suomalaisen maanviljelijän elämästä? + Mistä luonnonrikkaan Chiapasin alueen asukkaiden köyhyys voi johtua? + Miten luonnonmukainen viljely voi hyödyttää Luciaa ja Luciota?

6 Ekologinen velka tarkoittaa: Kaksi ulottuvuutta (i) Ihmiskunnan ylikulutuksen aiheuttamaa velkaa maapallolle (ii) Teollisen Pohjoisen Velka globaalille Etelälle (jatkuva prosessi, joka ylläpitää maapallon tuotannon ja kuluttamisen rakenteita)

7 Ekologisen velan päivä

8 Ekologinen velka muodostuu: - Siirtomaavallan aikana haltuunotetuista luonnonvaroista, joita ei ole koskaan korvattu - Paikallisille asukkaille ja luonnolle tuhoisten hankkeiden rahoittamisesta - Veloista, joita peritään luonnonvarojen kustannuksella - Jatkuvasta alihinnoiteltujen luonnonvarojen käytöstä ja hyödyntämisestä Pohjoisen elämäntavan ylläpitoon

9 Ryhmätehtävät: + Kuinka kulutusvalinnoillaan voi pienentää ekologista selkäreppuaan, esimerkkinä vaatetus? + Mitä keinoja löytyy edistää yleistä tietoisuutta globalisaation positiivisista puolista?

10

11

12

13

14


Lataa ppt "Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google