Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella."— Esityksen transkriptio:

1 Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle

2 Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella on oikeus yksityisautoon 4.Turkki on kehitysmaa

3 Kulutus maapallolla:

4

5 Kuluttajuutta tuetaan mm. mainoksilla ja erilaisilla kampanjoilla, miksi kulutuksen kasvu koetaan tärkeäksi, tarvitaanko lisää kulutusta?

6 Ekologinen velka tarkoittaa: Kaksi ulottuvuutta (i) Ihmiskunnan ylikulutuksen aiheuttamaa velkaa maapallolle (ii) Teollisen Pohjoisen Velka globaalille Etelälle (jatkuva prosessi, joka ylläpitää maapallon tuotannon ja kuluttamisen rakenteita)

7 Ekologisen velan päivä

8 Ekologinen velka muodostuu: - Siirtomaavallan aikana haltuunotetuista luonnonvaroista, joita ei ole koskaan korvattu - Paikallisille asukkaille ja luonnolle tuhoisten hankkeiden rahoittamisesta - Veloista, joita peritään luonnonvarojen kustannuksella - Jatkuvasta alihinnoiteltujen luonnonvarojen käytöstä ja hyödyntämisestä Pohjoisen elämäntavan ylläpitoon

9 Ryhmätehtävä: + Miten esitetty sarjakuva liittyy tunnin teemoihin? + Miten kuluttaja voi vaikuttaa valinnoillaan ekologisen selkäreppunsa kokoon, esimerkiksi vaatetuksensa suhteen?

10

11

12

13


Lataa ppt "Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google