Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuvantamisen työnkulku IHE RIS näkökulmasta
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Testaus ja testausympäristöt
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
(Made By: Jouko ja Mikko Pynnönen)
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintojen toteuttamisen sääntöjä
Stored Procs Pientä ja yleistä asiaa monelta eri kantilta.
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
© 2010 IBM Corporation1 Etusivun muokkaaminen  Portaalisivut ja niihin määritetyt komponentit muodostavat varsinaiset internet-sivut.  Etusivu muodostuu.
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen testausohjeet Yleisohjeet testaukseen Havaintoraportin täyttäminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
EXtensible Markup Language
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Tietojärjestelmän suunnittelu
Oppijanumero ja käyttäjien yksilöinti
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Lukemaan oppii vain lukemalla
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
Johdatus ohjelmointiin Ohjelmistosuunnittelu Jaana Holvikivi.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
E-kirjojen käsittely kirjastossa EKI:n avulla tekniset periaatteet.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Käyttötapauskaavio ja käyttötapaukset
Työasemasovelluksen käyttöliittymä sovelluksien käyttöliittymät voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: –kohde-toiminto -pohjaisiin (object-action) käyttöliittymiin.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
4. Attribuutit 4.1. Sisällys Yleistä attribuuteista. Näkyvyys luokan sisällä ja ulkopuolelta. Attribuuttien arvojen käsittely aksessoreilla. 4.2.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Käytettävyystestaus Oppijan verkkopalvelukokonaisuudessa Hanketiimi Satu Meriluoto.
– Ohjelmistojen mallintaminen, mallintaminen ja UML.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
© 2010 IBM Corporation1 Palautesivun esittely  Palautesivua käytetään pääasiassa palautteen lähettämiseen virastoihin. Palautesivun pitäisi löytyä jokaisesta.
MultiMaker 7.0 Workshop Ohjelma, jossa voidaan luoda näyttäviä multimediasisältöjä. Yhtä sisältökoko-naisuutta kutsutaan esitykseksi. Ohjelmointitaitoja.
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakeutujan palvelut ja todennetun osaamisen rekisteri Tilannekatsaus Antti Ylä-Jarkko.
Listat eli luettelot listaelementit ovat lohkoelementtejä:  lista ja listan alkiot alkavat uudelta riviltä  listan jälkeen tuleva elementti alkaa uudelta.
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2010
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
Laitos-Oiva kunnan näkökulmasta
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle OPH.
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2013
Tiedeprojektin otsikko
3 Tiedonhaku Sanahakupalvelut.
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2010
Vaatimusmäärittely kehitysprosessissa
CLT132 Tehtävät (viikko 2).
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testitapaus Testitapaus käyttää yhtä tiettyä toimintoa testattavassa järjestelmässä. Testitapaus kuvaa mitä testata ja miten, ja ohjaa testaajaa joka suorittaa testauksen. Tämä ohjaus sisältää ohjeita testin alustamiseen ja suorittamiseen, sekä siihen mitä käyttäytymisiä tarkkailla ja kuinka arvioida lopputulos. Testitapaukset on helpoin johtaa järjestelemän toiminnallisista vaatimuksista, käytännössä käyttötapauksista.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testitapaukset hyväksymistestauksessa Hyväksymistestitapauksilla varmistetaan testauksen minimi kattavuus. Hyväksymistestauksen testitapausten tulee kattaa yleiset työnkulut ja niiden tärkeimmät poikkeukset. Testitapausten ei siis tarvitse kattaa kaikkia mahdollisia työnkulun haaroja, vaikka mahdollisimman suureen kattavuuteen pitäisi tähdätä. Testitapauksiin kirjataan: perustyönkulku tärkeimmät poikkeukset työnkulkuun / vaihtoehtoiset työnkulut tärkeimmät negatiiviset testitapaukset, esim. tärkeimmät syötetarkastukset ja niistä aiheutuvat vriheilmoitukset.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testitapauspohja Testitapauksen nimi – lyhyt ja kuvaava nimi testitapaukselle, voi olla sama kuin käyttötapauksen nimi Testitapauksen tunnus – kts. sivut 6 & 7. Käyttötapauksen nimi – testitapauksen pohjana olevan käyttötapauksen nimi, jos sellaista on Testitapauksen kriittisyys – kriittisyys prosessin tai toiminnon loppuun asti suorituksen kannalta, kts. sivu 8 Käyttäjäroolit – missä roolissa olevat käyttäjät voivat suorittaa ko. testitapauksen – Kts. käyttöoikeusryhmät.käyttöoikeusryhmät Esiehdot – mitä järjestelmässä pitää olla tehty, että testitapauksen voi suorittaa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testitapauspohja Tyypillinen työnkulku – kuvataan yleisin työnkulku Vaihtoehtoinen työnkulku – kuvataan tärkeimmät vaihtoehtoiset työnkulut. Vaihtoehtoiselle työnkululle on hyvä antaa lyhyt kuvaus, miten se poikkeaa tyypillisestä työnkulusta. Poikkeavat työnkulut / Negatiiviset skenaariot – tähän kuvataan tapahtumat, jotka keskeyttävät testitapauksen suorituksen, esim. liiketoimintalogiikan kannalta merkittävät syötetarkastukset ja virhetilanteet. Testiaskel – kuvaus mitä käyttäjä tekee. Tässä on hyvä käyttää käyttöliittymässä näkyviä termejä ja kontrollien nimiä. Odotettu tulos – kuvaus mikä on järjestelmän hyväksytty vastine käyttäjän toimenpiteeseen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testitapausten numerointi Testitapausten numerointi: Testitapauksen tunnus alkaa merkeillä ’TC’, jos tunnistetaan että kyseessä on testitapaus Formaatti on ’TC’ Kullekin osa-alueelle on määritelty oma tunnus, jotka on listattu seuraavalla sivulla. Testitapaukset on numeroitu julksevalla numeroinnilla kunkin osa-alueen sisällä. Esim. Koodistojen ensimmäinen testitapaus on numeroltaan TC0401, jossa 04 = koodistopalvelun tunnus ja 01 on testitapauksen juokseva numero.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testitapausten numerointi OsalueTunnus Haku- ja valinta prosessin ohjauspalvelu01 Hakulomakkeen hallinta02 Hakemusten lähettäminen, käsittely ja seuranta03 Koodistopalvelu04 Käyttäjähallinta05 Henkilötietojen hallinta06 Organisaatiotietojen hallinta07 Koulutustarjontatietojen hallinta08 Koulutusten tallennusmahdollisuuksien rajaaminen - Koulutuslupa09 Valintojen toteuttaminen10 Opiskelupaikan vastaanotto- ja ilmoittautumispalvelut11 Koulutusinformaatiopalvelut - Sisällön hallinta12 Koulutustiedon haku ja selaus13

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testitapausten kriittisyys luokitus 1 - Kriittinen: Testit toiminnallisuudelle, jota käyttää suurin osa käyttäjistä tai jota käytetään usein tai jonka toiminnallisuus on niin olennaista että sen toimimattomuus häiritsee koko järjestelmän käyttöä. Testit jotka testaavat järjestelmän elintärkeitä ominaisuuksia. 2 - Normaali: Testit toiminnallisuudelle, jota käyttää pienempi joukko käyttäjiä, jotka ovat yleensä kokeneempia, esim. ylläpitotoiminnot, ellei kyseessä sitten ole erityisen kriittinen toiminto. Testit toiminnallisuudelle, jota käytetään harvoin tai joka voidaan kiertää muilla tavoin. 3 - Matala: Testit, joita ei voida suoraan johtaa vaatimuksiin.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Muita havaintoja Käyttöliittymässä näkyvät tekstit pitää olla tunnistettavissa testitapauksen muusta proosasta. Käyttöliittymässä näkyvät tekstit merkitään sitaateilla ” ”. Jos testitapauksessa on vaihtoehtoisia työnkulkuja, niin sekä tyypillisen että vaihtoehtoisien työnkulkujen kuvauksen otsikkoon on kuvattava miten ne eroavat toisistaan. Ennen kuin uusi versio testitapauksista julkaistaan testaajille, pitää testitapausten tekijän tarkistaa seuraavat asiat: 1.Kun testitapausdokumentin avaa, niin se aukeaa ’Testaajan tiedot’ sivulle. 2.Kun testitapauksen avaa, niin sen otsikkotiedot ovat näkyvissä ja kuvakoko on 100%