Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Testaus Tiptopissa draft 23.8.2012 Mats Lindstedt, Mika Rintala.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Testaus Tiptopissa draft 23.8.2012 Mats Lindstedt, Mika Rintala."— Esityksen transkriptio:

1 Testaus Tiptopissa draft 23.8.2012 Mats Lindstedt, Mika Rintala

2 Testausprosessi 1.Yksikkö/integraatiotestaus ja muu oma testaus 2.Ristiinkatselmointi 3.Hyväksyntätestaus Huom: Testaus ei koske ainoastaan koodia vaan kaikkia projektin tuotoksia. Esim suunnitelmat ja dokumentaatio.

3 1 Yksikkötestaus/integraatiotestaus/muu oma testaus Vastuutahon itse tekemä testaus Esim koodin yksikkötestaus tai dokumentin katselmointi tiimin sisällä Koodin testaaminen Testitapaukset syntyvät TDD mallin mukaan Sonarin käyttäminen-raportit ??? Testauksen check-lista (työn alla) Tiimin määrittelevät itse kuinka paljon kannattaa automatisoida Tavoitteena varmistaa että koodi toimii toivotulla tavalla ja/tai että dokumentaatio on laadukasta Exit criteria?

4 Ristiinkatselmointi Toinen osatoteuttaja käy läpi tuotokset ja varmistaa että ne ovat laadittu sovittujen käytäntöjen mukaan ja laadukkaasti Suoritetaan kun joku kokonaisuus on valmistumassa, ei välttämättä jokaisessa sprintissä. Tiimi voi myös päättää että kannattaa suorittaa useammin, esim jos ei synny valmista moneen sprittiin Tekevä tiimi tekee aloitteen ja luo issuen jiraan katselmointitiimille Arvioitavia asioita Sonarin raportoimat mittarit Onko noudatettu sovittuja koodauskäytäntöjä, esim koodin kommentoinnin osalta Onko kaikki dokumentit olemassa/päivitetty? Ehkä myös uusien ratkaisujen validointi? Esim miten kehittäjä on ratkaissut jonkun ongelman Ei siis suoriteta jo tehtyjä testejä uudestaan! Exit criteria? Vakioparit Oamk tarkistaa TaYn tuotokset Tay tarkistaa Metropolian tuotokset JY tarkistaa Oamkn tuotokset Metropolia tarkistaa JYn tuotokset

5 Hyväksyntätestaus (UAT) FUAS vastaa suunnittelusta ja koordinoinnista Testaajat myös muualta, esim liiketoiminta-alueen edustajat FUAS laatii testitapaukset yhdessä kehitystiimin kanssa Testaustyylinä tutkivaa testausta. Testitapaukset tehdään listoina, jotka perustuvat löyhästi käyttäjätarinoihin. Tarkistuslistat kertovat testaajalle mitä tulee vähintään olla testattuna. Testaajan käsiä ei siis sidota formaaleilla testitapauksilla, stepeillä tai vaatimuksilla. Yksinkertaisimmillaan tutkivan testauksen toimeksianto voisi olla pyyntö ”testaa toiminnallisuus parhaan ymmärryksesi mukaan ja raportoi ongelmat parhaaksi näkemälläsi tavalla”. Tavoitteena varmistaa että osakokonaisuus täyttää vaatimukset (käyttäjätarinat) ja että tämän lisäksi palvelut myös toimii loogisesti ja oikein loppukäyttäjän näkökulmasta Exit criteria?

6 Kysymykset Missä vaiheessa suoritustestit? Pitäisikö ristiinkatselmoinnissa myös esitellä itse koodia, esim niin että kehittäjä kertoo millä tavalla on ratkaissut eri asioita. Sekä oppimismielessä että laadunvarmistusmielessä Kuinka usein ristiinkatselmointia? Kuinka paljon virheitä ja minkälaisia voidaan hyväksyä?


Lataa ppt "Testaus Tiptopissa draft 23.8.2012 Mats Lindstedt, Mika Rintala."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google