Ammattikorkeakoulujen ICT-yhteistyö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Advertisements

”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
Taina Juurakko-Paavola  Pääpaino integrointiteemassa ◦ Vastuuopettajatapaaminen helmikuussa ◦ Tiimin kokoukset keväällä  kokoukset pääasiassa.
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Yritysjärjestely Yritysapu Comuf Tummat pilvet yrittäjyytesi yllä
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
”Laadukasta osaamista ja ammattitaitoista, pätevää väkeä” AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN OPETUKSEN LAADUN ITSEARVIOINTI Anneli Airola, Pohjois-Karjalan.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
“Aluekehittäjä parhaasta päästä.” Etelä-Karjalan liiton rahoittamia hankkeita koskeva asiakastyytyväisyyskysely Järjestettiin huhtikuussa 2014, toteutettiin.
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Valmistelevan työryhmän ehdotus ja 3.6. käydyt keskustelut Pekka Linna,
1 TL HUS virkistys ja liikuntakysely v Kyselyn yhteenveto.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ 2013 Ari Ahlqvist kehittämispäällikkö AMKIT-Linnea2 –yhteiskokous
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ business-malli ja korkeakoulujen sisäinen viestintä AMKIT-Linnea yhteiskokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Opiskelun ja opetuksen tukipalvelut Elämää Raketin jälkeen? Raketti päätösseminaari Kati Kettunen Palvelujohtaja, Helsingin yliopisto.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Osallistuminen ja Toimintakyky Kulttuuri ja hyvinvointi.
UKJ-valmistelutyö ja –raportti lyhyesti UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
ERASMUS+ EMREX - suoritustietojen siirtotyökalun hyödyntäminen Suomessa.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Virtuaaliammattikorkeakoulu Yhteyshenkilöpäivät Outi Vahtila
Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä,
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Arkkitehtuurityön jatkovalmistelu
Yhteistyö kokonaisarkkitehtuurityön teknologiatasolla RAKETTI-päätösseminaari Tommi Kangasaho, Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymä.
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
Verskostojen huomioita yhteistyöryhmän vierailuilta (KOOTuki) Kati Kettunen, Tuomas Orama, Antti Mäki , KOOTuen kokous.
Yhteisten palvelujen asiakasohjauksen uudistaminen
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tässä käsittely ohjaus-yhteistyössä
Yhteisten palveluiden organisointi
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
Sosiaalialan koulutus ammatti korkeakouluissa: Arene: Selvitys projektin suunnitelma Päivi Karttunen vararehtori Arenen SOTELIKA –verkoston pj.
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Toimeksianto ”KA-seminaari” Tuija Raaska, kehityspäällikkö, CSC
TAHE keskitetty toimintamalli
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
Arvioinnista arkipäivää
Korkeakoulun ja CSC:n puitesopimus
Ohjausjärjestelmä yhdellä kuvalla
HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
Esityksen transkriptio:

Ammattikorkeakoulujen ICT-yhteistyö Palvelukeskuskyselyn tulokset ja KATE2-hankkeen jatkokausi 3.11.2014 AAPA-kokous Helsinki 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA) Kysymys A. A. Korkeakoulumme mielestä suunnitelmassa ehdotettu uusi yhteinen toimintamalli on ajankohtainen ja jatkotoimenpiteenä suosittelemme: Suunnitelmaa tulee viedä ripeästi eteenpäin ja käynnistää toteutus Suunnitelma on hyvä, mutta sen yksityiskohtia kannattaa vielä tarkentaa Ehdotus on yksi hyvä vaihtoehto, mutta toivomme myös muita vaihtoehtoisia toimintamalleja Meillä on vastaavia muita ICT uudistussuunnitelmia, joten ajankohta ei ole paras mahdollinen Uusi yhteistyömalli ei ole meille ajankohtainen 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA) Kysymys B. B. Korkeakoulumme on kiinnostunut osallistumaan yhteisen palvelukeskuksen toimintaan Olemme kiinnostuneita pääosakkuudesta (ks. Pääoman määrän laskentataulukko) Olemme kiinnostuneita pienosakkuudesta (ks. Pääoman määrän laskentataulukko) Olemme kiinnostuneita olemaan asiakkaita Asia ei ole meille ajankohtainen Emme osaa sanoa Kiinnostus: Kyllä (1,2,3) = 10 Ei (4,5) = 9 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA) Kysymys C. C. Jos haluaisit osallistua pääosakkaana palvelukeskukseen, mikä sijoitusmuoto sinua kiinnostaisi eniten? Oma pääoma maksetaan rahana (korkeakoulun koon suhteessa HTV) Oma pääoma tai sen osa maksettaisiin liikkeenluovutuksena (sovitut palvelut, laitteet ja henkilöt myydään palvelukeskukselle) Oma pääoma tai sen osa maksettaisiin apporttina (sovittu omaisuus siirtyy palvelukeskuksen taseeseen) Omaa pääomaa voitaisiin pienentää ja ottaa tarvittava käyttöpääoma yhtiön lainana amk:n vakuutta vastaan Haluan osallistua osakkaana, mutta mahdollisimman pienellä pääomalla (pienosakas), jotta voin ostaa palveluita kilpailuttamatta 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

JOHTOPÄÄTÖS KYSELYSTÄ AAPA:n yhteinen ICT-palvelukeskus herätti kiinnostusta ja suositeltiin sen edelleen kehittämistä. Yli puolet vastaajista oli kiinnostunut palveluiden ostamisesta osakkaana tai asiakkaana. Pääosalla Amkien johdolla ei ollut näiden alustavien suunnitelmien pohjalta vielä valmiutta tehdä sitoumusta palvelukeskukseen sijoittamisesta pääosakkaana esim. liikkeenluovutuksella. Vastausten perusteella työtä pitää jatkaa… Analysoidaan tulokset ja tehdään tarkennettu uusi esitys korkeakoulujen johdolle. 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

JOHTOPÄÄTÖS PROSESSISTA AAPA:n IT-johtajien yhtenäinen tahtotila ja hyvä tuki yhteistyömallin kehittämisessä on ollut erinomaista ja kannustavaa. OKM:n ja VM:n edustajat rohkaisivat jatkamaan yhteisten palveluiden kehittämistä ja pitivät uutta ehdotettua palvelukeskusmallia nykyistä toimintatapaa parempana. Ammattikorkeakoulujen halu investoida palvelukeskusmalliin aiheuttaa varovaisuutta joidenkin kansallisten huonojen esimerkkien johdosta. Palvelukeskuksen perustamiseen on mahdollista hakea ulkopuolista rahoitusta esim. pääomasijoituksina, lainana tai avustuksina, jos hanke koetaan liiketaloudellisesti järkeväksi. Asiantuntijat pitävät osakeyhtiömallia parhaana juridisena toimintamallina. Seudullisten yhteistyö on merkittävää ja se voi laajentaa yhteisen palvelukeskuksen volyymeja (II-aste , YO, muu koulutus) 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA) Päätösesitys AAPA -jäsenet päättävät seuraavaa: AAPA -tvlk ja KATe2 neuvottelee ARENE/rehtoreiden, OKM:n, FUCION ja CSC:n kanssa ja kokoaa asiantuntijoiden kanssa tarkennetun uuden suunnitelman yhteisen palvelukeskuksen toteuttamiseksi Tiedotetaan ja käydään keskusteluja valmistelusta amkien it-johtajien kanssa säännöllisesti ja uusi tarkennettu suunnitelma esitellään talviseminaarissa Jyväskylässä 5-6.2.2015 Valtuutetaan KATe2-hanke hoitamaan asiaa 30.6.2015 asti 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

KATe2-hankkeen jatko -> 30.6.2015 Jatketaan yhteistyön syventämistä mm. seuraavilla asioilla: Yhteistyön organisoinnin jatkokehittäminen ja uuden mallin esittäminen Perustetaan tiimi, joka vie asioita eteenpäin (maksetaan KATe2- hankkeesta asiantuntijatyö). Hankintayhteistyön edelleen kehittäminen ja kansainvälisen yhteistyön edistäminen. Varmistuspalvelun kilpailutus + yhteistyön käynnistäminen. Kajaanin ”korkeakoulu-konesalikontin” hyödyntäminen + EAKR investointi-hanke varmistus-, palvelin- ja tallennuslaitteiden investointiin yhdessä kiinnostuneiden korkeakoulujen ja CSC:n kanssa. 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA) Päätösesitys AAPA -jäsenet päättävät seuraavaa: Valtuutetaan KATe2-hankkeen nykyinen johto- ja ohjausryhmä toimimaan KATe2-hankkeen jatkoajaksi 1.1-30.6.2015. Valtuutetaan KATe2-hanke toimimaan mm. seuraavissa asioissa: Hoitamaan palvelukeskuksen jatkoselvitystä. Koordinoimaan varmistuspalvelun ulkoista kilpailutusta ja yhteistyötä. Selvittämään Kajaanin konesalin EAKR-hakemuksen eteenpäin viemistä kiinnostuneiden amkien ja CSC:n kanssa. Hoitamaan hankintayhteistyön edelleen kehittämistä. Hoitamaan mahdollisia muita asioita, jotka KATe2-ohjausryhmä näkee tarpeelliseksi hoidettavaksi KATe2-hankkeen avulla ja rahoituksella. 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA) KIITOS 3.11.2011 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)