Osaamisen ja sivistyksen asialla Opetushallituksen rahoittamien ESR - hankkeiden käynnistysseminaari Avauspuheenvuoro 8.9.2010 ESR -yksikön päällikkö Heli.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Advertisements

Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
6Aika-strategian esittely Toukokuu Suurimpien kaupunkien kestävän kehittämisen strategia •Uuden EU:n rakennerahasto-ohjelmakauden 2014−2020 yhtenä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
KANSALLISKIRJASTO Sektoritapaaminen Kirjastoverkon yhteisten palvelujen keskitetyn rahoituksen lähtökohtia ja periaatteita 1. Ohjausjärjestelmä.
Jyväskylä Keski-Suomen aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun kerhotoiminnan kehittämisverkoston kokoontuminen.
Kehittämistoiminta Terttu Kiviranta kehittämisjohtaja
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
ESR Sivu 1 ESR:n uusi ohjelmakausi ja sen haasteet sukupuolten tasa-arvon kannalta Riitta Kangasharju Työministeriö Tampere
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
O PETUSMINISTERIÖ1 Opetusministeriön hallinnonalan ESR- kehittämisohjelmat 2007 – 2013 EU-rakennerahastopäivät 2007 Jyväskylä Jaana Walldén KUPO.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke Sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen kuntiin ja valtion alue- ja paikallishallintoon.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kv-hankesato talteen! Ops-perusteiden kansainvälisyys onkeen!
Manner-Suomen ESR-ohjelma Pohjois-Suomen suuralueosion ESR-tilannekatsaus ESR-seurantakomitea Päivi Jaakola Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
JATKO- JA TÄYDENNYSKOULUTUS JATKO- JA TÄYDENNYSKOULUTUS JA T&K-TOIMINTA N. 5 M€ / VUOSI 50 % JATKO- JA TÄYDENNYSKOULUTUSTA YLI 30 – 40 HENKILÖTYÖVUOTTA.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
HYVÄ-DIILI luonnos /pj HYVÄ DIILI –VERKOSTO Opso-järjestäjien hallitus /Luonnos SUOMEN OPPISOPIMUSKESKUSTEN.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
ISOK – Itäsuomalaisen osaamisen kehittäminen – Anni Karttunen – Savon koulutuskuntayhtymä
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallitus ja ammattitaitokilpailujen tulevaisuus Pasi Kankare
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Sivu 1 Tilannekatsaus Maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ulla Rönnberg Aikis –hankkeiden IV käsikirjoitusseminaari AIKUISTEN MAAHANMUUTTAJIEN KIELIKOULUTUS-
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Ympäristönäkökulma rakennerahastohankkeissa
Ympäristönäkökulma EU:n rakennerahasto-ohjelmien toteutuksessa EAKR-ohjelmien seurantakomiteat Tuomas Kallio, Suomen ympäristökeskus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Työ- ja elinkeinokeskus EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – Microteknia, Kuopio.
Avoimissa oppimisympäristöissä aktiiviseksi kansalaiseksi –ohjelma ja yleiset kirjastot Opetusministeriön kirjastopäivät Kirsti Kekki, opetusministeriö.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
Hankkeilla räätälöityä toimintaa kuntiin Muutoksessa mukana - Maaseudun Sivistysliitto.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Suomeen muuttaneiden alkuvaiheen ohjaus ja osaamisen kehittäminen ESR valtakunnallinen kehittämishanke (Toimintalinja 2; työllistymisen ja.
Vieraskielisen koulutuksen haasteet Kansainvälisten asioiden kevätpäivät Esko Koponen.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Hyvinvoinnin edistäminen ammatillisessa koulutuksessa Tampere 27. 4
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
– sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen asialla Opetushallituksen rahoittamien ESR - hankkeiden käynnistysseminaari Avauspuheenvuoro ESR -yksikön päällikkö Heli Kuu si

2 Osaamisen ja sivistyksen asialla Tervetuloa Opetushallitukseen!  Huhtikuun haun perusteella käynnistymässä seitsemän uutta hanketta  Opetushallitus rahoittaa ja valvoo hankkeiden toimeenpanoa sekä ohjaa hanketoteutusta

3 Osaamisen ja sivistyksen asialla Käynnistystilaisuuden tavoite  Kirkastaa toimivaltuudet ja vastuut sekä toimeenpanon periaatteet  Käydä läpi rahoituspäätöksen sisältämät asiat yleisellä tasolla  Selvittää hankkeen maksatus- ja tarkastuskäytännöt ja muu valvonta  Seuranta ja dokumentointi  Muista ja rahoituswww.rakennerahastot.fi

4 Osaamisen ja sivistyksen asialla Hankkeiden toteutuksessa oleellista Hyvien käytäntöjen levittäminen ja valtavirtaistaminen osana hankkeen toimeenpanoa Kumppanuus, yhteistyö ja verkottuminen, poikkihallinnollisuus ja yhteistyö alueellisissa hankkeissa Sukupuolinäkökulma ja valtavirtaistaminen kaikissa hankkeissa Mahdollisten ympäristövaikutusten huomioiminen De minimis sääntö Hankintojen toteutus julkisia hankintoja koskevien säädösten mukaisesti

5 Osaamisen ja sivistyksen asialla OPH:n rahoittamat hankkeet (syyskuu 2010) Valtakunnalliset ESR- kehittämisohjelmat Valtuus/vuosi (kuudelle v:lle) milj. euroa valtuus 2007 – 2013 milj. euroa Rahoitettuj a hankkeita Vanhat + uudet TL1 Yrittäjyyskasvatuksella ja osaamisella muutosvoimaa 1,3 7,65 +2 TL 2 Paremmat arjentaidot ja opintojen kautta töihin 1,811,019 TL 2 Maahanmuuttajien alkuvaiheen neuvonta ja ohjaus 0,8 4,98+1 TL 3 Osaajana työmarkkinoille3,018,219+3 TL 3 Koulutus- ja osaamistarpeiden ennakointi0,9 5, Yhteensä7,847,061+7

6 Osaamisen ja sivistyksen asialla Opetushallituksen intressit rahoittajaviranomaisena Tukea koulutuksen kansallista kehittämistä Ehkäistä keskeyttämistä ja syrjäytymistä Edistää nivelvaiheen yhteistyötä Parantaa koulutuksen työelämävastaavuutta Kouluttaa työpaikkaohjaajia ja tukea opettajien työelämäjaksoja Vahvistaa yrittäjyyskasvatuksen verkostoja ja osaamista Edistää maahanmuuttajien kielikoulutusta Vahvistaa koulutustarpeiden ennakointia ja ennakointiosaamista Kehittää huippuosaamista ja valmennusmenetelmiä

7 Osaamisen ja sivistyksen asialla Hankkeen onnistumisen edellytyksiä  Selkeä ja konkreettinen hankeidea  Riittävät resurssit  Toimiva ohjaus- ja kehittämisryhmätyöskentely  Aktiivinen ote  Kehittävä arviointi (vertais- ja itsearviointi)  Tahto ja asenne

8 Osaamisen ja sivistyksen asialla Muita vinkkejä  Kysyvä ei tieltä eksy!  Dokumentoi ja dokumentoi!  Valitusten ja oikaisuvaatimusten tie vihoviimeinen!  Älä iske päätäsi EU-säädösten seinään!  Ripeästi toimeksi!

9 Osaamisen ja sivistyksen asialla Maksatusten tilanne kehittämisohjelmittain

10 Osaamisen ja sivistyksen asialla Vauhdikasta ja innostunutta hanketoteutusta!