_______________________________________________________ 13.12.2014 Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HumanistiURA Tutkinnon tuhannet mahdollisuudet Humanistitutkimuksen tuloksia Akavan Erityisalat Humanistitutkimus 2013.
Advertisements

Naisten urat ja palkkaerot tutkimustiedon valossa
Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
Jukka Vehviläinen, DiaLoog Tieto nuorten palveluiden tukena Nuorten elinolot -seminaari Forssa.
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Mäntsälän Kokoomus ry Toimintasuunnitelma 2014
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALA Sopimuksen tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheilujärjestöjen.
Leena Linnainmaa Varapuheenjohtaja, Naisjärjestöjen Keskusliitto
Jotta teknologia ei syrjäytyisi naisista WomenIT –teknologiaa tytöille kuin leikiten Johanna Matinmikko Projektipäällikkö, WomenIT:n kasvatus-
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
Tinja Saarela ja Virpi Pennannen: Koulutuksen merkitys asiantuntijuuden vahvistamisessa SoveLin 20-vuotisjuhlaseminaari Mikko Vähäniitty.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tampereen yliopiston virtuaaliyliopisto, mitä se on? Virtuaaliyliopistoseminaari TaY.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Maantieteen ja geologian laitos Maankäytön ja metsänhoidon muuttuvat käytännöt ja moniulotteiset sopeutumisstrategiat Sansibarilla, Tansaniassa (Suomen.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Akavan Erityisalat Valtiosektorin työmarkkinatutkimus 2009.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Maikki Naarala Rehtorin kanslia
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
Partion strategia Partioneuvoston hyväksymä Kuva: Kimmo Vehviläinen.
_______________________________________________________ 1999 Suvaitsemattomuuden muodot Kilpailullisesti lahjakkaisiin keskittyminen. Tyttöjen ja naisten.
_______________________________________________________ 1999 Suvaitsevaisuuskaudet Kamppailu liikuntakulttuurin suunnasta 1880-luvulta 1920 luvulle. Urheilu.
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Suomen tieteen tila ja taso 2009 ja tutkimuksen kansainvälistyminen Johtaja Paavo Löppönen
ComPa- projektin lopetusseminaari Muurmansk HANKKEEN TEORIAA - TOIMINTATUTKIMUS JA PRAGMATISTINEN FILOSOFIA KOULUTUKSEN KEHITTÄMISESSÄ KYÖSTI.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Mitä uusi kotoutumislaki voisi tarkoittaa käytännön työssä ?
ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät.
Päiväkeskustoiminnan tutkimushanke Sininauhaliitto Tutkija Aki Rogel.
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Opiskelijoiden erityinen tuki ammatillisissa oppilaitoksissa Hanna Ilola KL, erityisopettaja Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Pienyritykset ja käytettävyys Ville Juhani Lehtonen, 49515B.
HAWAIIAN TROPIC.
CFM.  Perustettu vuonna 2006  FIM otti merkittävän askeleen naisten moottoripyöräilyn edistämiseksi allekirjoittamalla Brightonin julistuksen (Declaration.
Women in fire and rescue services Mira Leinonen Helsinki.
_______________________________________________________ 1999 Urheiluseurat paljon vartijoina Mihin suuntaan lapset ja nuoret seuroissamme kasvavat? Onko.
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
_______________________________________________________ Selvitys tasa-arvon toteutumisesta liikunnassa Tasa-arvoa koskeva kysely lähetettiin.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Naisjohtajuus vahvuutena
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII Heinäkuu 2016.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 STM /TPH/paht Sukupuolen merkitys tilastoissa ja tiedonkeruissa Sosiaali- ja terveysministeriö Tiina Palotie-Heino.
Suomalaisen yleisurheilun
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Sukupuolten tasa-arvo – aktualisoitunut haaste koulutuksessa
Julkisuuskuvatutkimus
Klubin strategia työkalu KST
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Huoltajien, henkilöstön ja yhteistyökumppanien ajatuksia yhteistyöstä varhaiskasvatuksessa Luottamus huoltajien ja henkilöstön välisessä yhteistyössä on.
Koulutuksen merkitys asiantuntijuuden vahvistamisessa
Tasa-arvosuunnitelma
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
toim resu toim määr arvi kilp tavo Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX
EU-rahoitus kunnille ja maakunnille
Esityksen transkriptio:

_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö 1995 Windhoek Call for Action 1998 Yhteinen maali - SLU:n tasa-arvo-ohjelma 1998

_______________________________________________________ Liikuntakulttuurin tehtäväjakoa kuvaavat seuraavat väittämät: mitä arvostetumpi tehtävä, sitä vähemmän naisia mitä lähempänä kilpailutoimintaa, sitä vähemmän naisia mitä korkeampi hierarkian taso, sitä vähemmän naisia

_______________________________________________________ ”Suomen Liikunnan ja Urheilun tavoitteena on tasa-arvoinen liikuntakulttuuri, jossa tytöillä ja pojilla,naisilla ja miehillä on yhdenvertaiset mahdollisuudet harrastaa, toimia ja päättää”. (SLU strategia 1996)

_______________________________________________________ SLU:n Yhteinen maali -tasa-arvo-ohjelman perustana ovat: Suomen tasa-arvolaki Hallituksen tasa-arvo-ohjelma Liikuntalaki SLU:n strategia

_______________________________________________________ Yhteinen maali -tasa-arvo-ohjelma Liikunta ja urheilu tarvitsee valtakunnallisina, alueellisina ja paikallisina päätöksentekijöinä miehiä ja naisia, jotta liikuntakulttuuri voisi kehittyä tasaveroisesti kummankin sukupuolen näkemysten, kokemusten ja kiinnostuksen pohjalta. Näin mahdollisimman moni tuntee liikuntakulttuurin omakseen.

_______________________________________________________ Yhteinen maali -tasa-arvo-ohjelma SLU asettaa tavoitteekseen, että sen hallituksen ja toimielinten jäsenistä miehiä ja naisia on 40 prosenttia. Tätä ei ole kirjattu kiintiönä sääntöihin. SLU suosittaa jäsenjärjestöilleen samaa tavoitetta.

_______________________________________________________ Yhteinen maali -tasa-arvo-ohjelma SLU ehdottaa opetusministeriölle, että ne yhteis- työssä kehittävät edelleen valtakunnallisten ja alueellisten liikuntajärjestöjen tulosperusteita niin, että sukupuolten välisen tasa-arvotyön tulokset vaikuttavat määrärahanjaossa.

_______________________________________________________ Yhteinen maali -tasa-arvo-ohjelma SLU esittää toimenpiteitä ja suosituksia liikunnan ja urheilun resurssien, toiminnallisen ympäristön, koulutuksen ja tutkimuksen, viestinnän ja kansainvälisen yhteistyön alueille. SLU laatii oman tasa-arvosuunnitelman ja suosittaa sen laatimista jäsenjärjestöilleen.