Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALA Sopimuksen tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheilujärjestöjen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALA Sopimuksen tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheilujärjestöjen."— Esityksen transkriptio:

1 Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALA Sopimuksen tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheilujärjestöjen ja YLE:n yhteistoimintaa siten, että YLE:n toteuttama liikunnan ja urheilun sähköinen viestintä kaikissa YLE:n käyttämissä pääviestintätavoissa (televisio, radio, teksti-tv ja Internet) välittää monipuolista ja moniarvoista kuvaa suomalaisesta liikuntakulttuurista. Tätä sopimusta sovelletaan kaikkeen siihen liikunta- ja urheilutoimintaan, mitä allekirjoittaneet järjestöt ja niiden jäsenjärjestöt Suomessa harjoittavat ja minkä tiedonvälityksestä huolehtii YLE. Sopijaosapuolet tunnistavat lisääntyvän kilpailun liikunnan ja urheilun sähköisessä viestinnässä, eivätkä rajoita tällä sopimuksella kummankaan sopijapuolen toimintaa myös muiden tahojen kanssa.

2 Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 2. SOPIMUSAIKA Sopimus alkaa 1.1.1998 vuoden koeajalla. Sopimusta tarkistetaan syksyllä 1998 tarvittaessa ja tämän jälkeen sopimuksen voimassaolo jatkuu automaattisesti toistaiseksi, ellei jompi kumpi sopijaosapuolista irtisano sitä sopimusvuoden aikana 31.8. mennessä.

3 Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 3. SOPIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT Yhteistyön lähtökohtana on journalismin perusperiaatteet sekä liikunnan ja urheilun ja yleisradiotoiminnan arvopohjan yhtäläisyydet, erityisesti pyrkimys sellaiseen monipuoliseen liikuntapalvelu- ja ohjelmatarjontaan, joka kohtaa kaikki suomalaiset. Sopijaosapuolet pyrkivät yhteisesti liikunta- ja urheiluohjelmien kysynnän lisääntymiseen mm. ohjelmien tuotekehittelyllä ja tapahtumien aikataulutuksella.

4 Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 4. YHTEISTYÖN TAVOITTEET Sopijaosapuolien yhteisenä tavoitteena on aikaansaada suomalaisia kiinnostavaa, monipuolista ohjelmatarjontaa, jossa huomioidaan molemmat sukupuolet sekä kaikki liikunnan ja urheilun alueet: lasten ja nuorten liikunta, harraste- ja kuntoliikunta, kilpa- ja huippu-urheilu, koululais- ja opiskelijaliikunta sekä ikääntyvien liikunta ja erityisliikunta. SLU:n tehtävänä on luoda edellytykset monipuoliselle liikunta- ja urheiluelämälle, jota YLE voi sitten välittää ja analysoida ohjelmissaan. Monipuolisuus toteutetaan läpäisyperiaatteella kaikessa liikunnan ja urheilun sähköisessä viestinnässä: uutis- ja ajankohtaisohjelmissa, tapahtumien välittämisessä sekä eri ikä- ja kohderyhmiin suunnatuissa liikuntaan aktivoivissa ohjelmissa.

5 Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 5. LIIKUNTA- JA URHEILUOHJELMAT Yksityiskohtaiset urheilu- ja liikuntatapahtumia koskevat televisiointi- ja lähetys- sopimukset, joiden tulee noudattaa tämän yhteistyösopimuksen henkeä ja periaatteita, tehdään YLE:n ja tapahtuman tv-oikeudet omistavan urheilujärjestön kanssa. Näissä sopimuksissa määritellään myös noudatettavat mainossäännökset. Kansallisesti televisioitavien urheilutapahtumien mainonnassa noudatetaan urheilujärjestön ja YLE:n keskenään sopimia toimintatapoja. Kansainvälisten lähetysten mainonnassa noudatetaan pääsääntöisesti EBU:n ja kansainvälisen liiton keskenään sopimia säännöksiä. Urheilujärjestön, joka aikoo isännöidä Suomessa järjestettävää kansainvälistä arvokisaa ja saada YLE:n broadcasterikseen, tulee ottaa yhteyttä YLE:en televisiointijärjestelyistä hyvissä ajoin ennen kansainvälisen liiton hakemuskäsittelyä. Näissä neuvotteluissa sovitaan ne ehdot, joilla YLE on valmis toimimaan ao. tapahtuman host broadcasterina.

6 Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry Korvaukset YLE suorittaa urheilujärjestöille tapauskohtaisesti sovittavat korvaukset televisioitavista tapahtumista. Normaaleissa YLE:n ohjelmakaavioissa olevissa television uutis- ja ajankohtaislähetyksissä voidaan lähettää korvauksetta enintään viiden (5) minuutin pituisia uutisvälähdyksiä tai koosteita urheilutapahtumista. Aikarajoitus koskee myös saman lajin eri otteluista tehtyjä koosteita. Tällä pykälällä ei aseteta YLE:n puolelta rajoituksia muiden yhtiöiden uutistoiminnalle samoissa tapahtumissa. Radio SLU suosittaa, että urheilujärjestöt eivät aseta rajoitteita tai taloudellisia velvoitteita YLE:n liikunta- ja urheilutapahtumia koskeville radioinneille valtakunnallisella, alueellisella tai paikallisella tasolla. Oikeus tallenteisiin Liikunta- ja urheilujärjestöillä on oikeus käyttää YLE:n tallenteita omassa koulutuskäytössään ja omien tapahtumiensa pr-työssä lukuunottamatta tv- ja radiomainontaa. Arkistomateriaalin osalta käyttöoikeudet ovat samat, mutta materiaalin hankintakustannuksista vastaa järjestö.

7 Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 6. YHTEINEN KEHITTÄMISTYÖ SLU ja YLE nimeävät yhteisen kehittämisryhmän, jonka tehtävänä on ennakoida muutoksia sähköisen viestinnän kentässä ja reagoida niihin, seurata yhteistyön käynnistymistä sopimukseen kirjatussa hengessä ja saattaa uusia kehittämishankkeita liikkeelle. SLU ja YLE nimeävät molemmat kehittämisryhmään korkeintaan kuusi (6) henkilöä. YLE ja SLU järjestävät vuosittaisen yhteisseminaarin SLU-YLE -foorumin, jossa esitellään ja arvioidaan yhteistyön tulokset sekä tarkistetaan yhteistyön suunta ja painopisteet. Pääsääntöisesti kehittämisyhteistyö etenee YLE:n ohjelma-alueiden ja /tai toimitusten sekä liikunta- ja urheilujärjestöjen kesken niillä alueilla, joilla yhteistyöosapuolet tuntevat kiinnostusta edetä. Tätä sopimusta on tehty kaksi samansisältöistä kappaletta yksi kummallekin osapuolelle.

8 Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry YLE - SLU KEHITTÄMISRYHMÄ 2002 SLU:N EDUSTAJAT Heino Lipsanen Etelä-Savon Liikunta Nina JakonenSuomen Invalidien Urheiluliitto Pekka LitmanenSuomen Koripalloliitto Juha KuosaSuomen Palloliitto Maija Innanen SVoLi Eila RuuskanenSuomen Liikunta ja Urheilu Jukka PekkalaSuomen Liikunta ja Urheilu. YLE:N EDUSTAJAT Hans Grönqvist Sportredationen Kaj Suominen tapahtumatuotanto Jorma Lampinen teksti-TV Jyrki Kemppainen urheiluohjelmat Markku Vainikka TV toimiala Arto Teronen radio-urheilu


Lataa ppt "Yleisradio OySuomen Liikunta ja Urheilu ry 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALA Sopimuksen tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheilujärjestöjen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google