_______________________________________________________ 1999 Suvaitsevaisuuskaudet Kamppailu liikuntakulttuurin suunnasta 1880-luvulta 1920 luvulle. Urheilu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja lobbaus Ulpu Iivari KTOL:n koulutustilaisuudessa
Advertisements

Hypermedian perusteet, Sami Hautakangas, TTKK, Hypermedialaboratorio Oppimisympäristöjen suunnittelusta © Sami Hautakangas, Hypermedialaboratorio.
Ympäristön vaikutus persoonallisuuteen
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Kulttuuri, mieli ja kasvatus
Lukiokoulutus lähemmäksi työelämää! Opinto-ohjaajan rooli on yhä tärkeämpi. Teini-ikäisten koulutuksessa enemmän tekemistä. Teoria –annos vasta sen.
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
KORKEAKOULUN JA TYÖELÄMÄN UUSI TOIMINTAKONSEPTI Riitta Konkola.
Kulttuuri ja hyvinvointi kulttuuripolitiikan näkökulmasta Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmässä Esa Pirnes.
Tuplatiimi -työmenetelmä
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
YMALin strategia: tavoitteet ja painopistealueet.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
 Tämä on rasismia!   Punainen Risti viettää 21. maaliskuuta YK:n rasismin vastaista päivää yhdessä monien muiden järjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa.
Hyvä tieteellinen käytäntö
Kuntafoorumi SDP:n kuntatyöryhmän Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta
_______________________________________________________ 1999 Suvaitsemattomuuden muodot Kilpailullisesti lahjakkaisiin keskittyminen. Tyttöjen ja naisten.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
Matti Välimäki Turun yliopisto Eduskuntatutkimuksen keskus Ulkomaalaispolitiikka mediassa ja vaalikeskustelussa.
Yrittäjyys HAAGA-HELIAssa Arenen yrittäjyysstrategia, miksi juuri nyt Jari Laukia.
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
OPETTAJUUS MUUTOKSESSA Ympäristö muuttuu, muuttuuko opetus? ”Luokan tulisi olla kuin urheilujoukkue: Opettaja on valmentaja ja oppilaat pelaajia” (Amissäätöö-hanke.
_______________________________________________________ 1999 Urheiluseurat paljon vartijoina Mihin suuntaan lapset ja nuoret seuroissamme kasvavat? Onko.
Mitä uskonnolla tarkoitetaan? Uskonnollisia ajatuksia ja kokemuksia muokkaa Uskonto vaikuttaa yhteisö Homo religiosus 1.Ihmisellä lajiominainen kyky uskonnolliseen.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Tapio Aaltonen Tuovi Haikala
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Kauppakatu 7 I KAJAANI I Päivi Partanen/Intotalo1© Makke Leppänen 2004 Vapauteen ja vastuuseen valmentaminen Päivi Partanen.
Venäläistä kulttuuria aidoissa tilanteissa Kansainvälisyyskasvatusta Helsingin normaalilyseossa.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
16. Uskontojen moninaisuus
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Yhteisöön kuulumisen etiikka
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Henkilöstö ja johtaminen asiakaskokemuksen tekijänä
Liikenteen näkymiä Pohjois-Karjalassa vuoteen 2040
SYYSSEMINAARI Forssa Meremme tähden – vaikuta paikallisesti! Raimo Vahanto Piiri 1410.
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät
Jatko-opintoihin ohjaus peruskoulussa
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Lähipalvelukilpailu Ilmoituslaatikkoverkosto tuo arjen mahdollisuudet esille uudella tavalla, sekä toimii kehittymisen myötä infrastruktuurina yksilön,
Levinneisyys Lehtikuuset kasvavat vaihtelevasti mutta parhaiten ne kasvavat rehevillä kasvupaikoilla.
Partion arvokeskustelu
Vertais-auditointi-sparraus
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Kirjoittajaprofiilit
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta Kansallinen lihavuusohjelma Päivi Mäki
ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Kehittämisprosessit VamO-hankkeessa
Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?
Esityksen transkriptio:

_______________________________________________________ 1999 Suvaitsevaisuuskaudet Kamppailu liikuntakulttuurin suunnasta 1880-luvulta 1920 luvulle. Urheilu nationalismin palveluksessa 1920-luvulta luvulle. Sopimuksellinen yhteistyö 1940-luvun lopulta alkaen. Yleinen tasa-arvokehitys 1960-luvulta alkaen. Liikunnan tasa-arvo ja suvaitsevaisuustyö 1980-luvulta alkaen. Suvaitsevaisuustyön toimintatavat

_______________________________________________________ 1999 Suvaitsevaisuustyö on yhteistyötä Suvaitsevaisuustyö on aina yhteistyötä. Menetelmät räätälöitävä kulloiseenkin yhteiskunnalliseen ja paikalliseen tilanteeseen. Keskeiset yhteistyökumppanit ovat käytännön toimijat arkikäytännöissään, hallinnon edustajat päätöksillään ja selvitys- ja tutkimustyön tekijät. Yhteinen sopimuksellisuus on kaiken perusta. Suvaitsevaisuustyön toimintatavat

_______________________________________________________ 1999 Suvaitsevaisuustyö on käytäntöä Suvaitsevaisuustyön tulee ulottua arjen käytäntöihin. Ihmiset otettava mukaan asioista päättämiseen. Suvaitsevaisuustyö on kohtaamista arjen käytännöissä. Suvaitsevaisuustyö on tulevaisuuden turvaamista. Suvaitsevaisuustyön toimintatavat

_______________________________________________________ 1999 Miten lähestyt maahanmuuttajaa? ”Tie suvaitsevaisuuteen on pitkä prosessi. Me kasvamme siihen pikku hiljaa, yhdessä toimien.” Melody Karvonen Suvaitsevaisuustyön toimintatavat

_______________________________________________________ 1999 Henkilökohtainen toimintatapa Ota ihminen vastaan ihmisenä - ei jonkin kulttuurin, rodun, uskonnon tai kansallisuuden edustajana. Jokainen ihminen on yksilö. Älä yleistä! Tutustu avoimesti ihmisiin. Varo hätiköityjä johtopäätöksiä. Muista: tutustuminen alkaa aina jostakin, mutta ei koskaan lopu. Tutustuminen tapahtuu parhaiten henkilökohtaisen kanssakäymisen, keskustelun ja yhteistoiminnan avulla. Suvaitsevaisuustyön toimintatavat

_______________________________________________________ 1999 Pohdittavaa Ketkä olisivat oman yhteisönne suvaitsevaisuustyön yhteistyökumppaneita? Miksi arjen käytäntöihin ulottuvalla suvaitsevaisuustyöllä saadaan kestäviä tuloksia? Miksi tie suvaitsevaisuuteen on pitkä prosessi? Miksi siihen kasvetaan pikku hiljaa, yhdessä toimien? Suvaitsevaisuustyön toimintatavat