Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
”Ikäjohtaminen” JHL-amk-verkoston yhteishanke Tapaaminen JHL:ssa Keskustelussa esille nostettuja näkökulmia
Advertisements

Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
11. tammikuuta 2010 Oulun yliopisto, Ohjaus- ja työelämäpalvelut
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto Alan kuvaus ja arvoperusta Leena Mäkelä.
Osaamisen arviointi Diakonia-ammattikorkeakoulu (työpaperi) Sosiaalialan ammattikorkeakouluverkosto, Turku Diak AMK-tutkinto YAMK-tutkinto.
Oppimista tapahtuu: Opelta oppijalle Oppijalta toiselle
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Esteettömyys – kestävää kehitystä! Verkostoseminaari Aila Korpivaara
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 Toteutuminen 2 ryhmää, TAO ja TAKK verkkotaitojen opetuspäivää 7 viikon lähiopetusjakson aikana Käytössä.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Kehittämistyö hankkeessa KTOL r.y Teija Enoranta.
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
Millaisia verkostoja syntyy? Leena Vainio, AKTIIVI Plus Tuumasta toimeen seminaari Kuva © Neal SingletonNeal Singleton.
Vaasan yliopisto Arviointiprojektin käynnistysseminaari Ilkka Virtanen Kauppatieteiden ja liiketalouden korkeakoulutuksen arviointi-
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
KOSKI TAMMER STRATEGIA PARHAAT MENEE KATOSTA LÄPI HEINÄKUU 2014.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
Kielten vastuuopettajapäivät, Rovaniemen amk TkT Marjatta Huhta Master’s Thesis –tuki Industrial Management -ohjelmassa.
Mielenterveys kuntoutus
Hyvän oppimisen malli LAMKissa
OPPIMISEN, OPETUKSEN JA OHJAUKSEN PROSESSIT Yhteiskunnallista kontekstia - Työelämän nopea muutos - Globalisaatio ja kansainvälistyminen - Monikulttuurisuus.
Professori Päivi Häkkinen Erikoistutkija Marja Kankaanranta AGORA LEARNING LABORATORY (ALL)
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Opettamisesta osaamiseen-seminaari Osaamisen arviointi Metropoliassa Juha Lindfors.
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Sosiaalinen kehitys lapsuudessa
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Taina Anttonen, Tuula Hohenthal, Irja Leppisaari ja Anne Vuori.
Valmentajakoulutuksen laatu. ”Käsikirja 3” Arvot Tavoitteet Toimintatavat –Verkostotoiminta –Valmennusosaamisen kehittämisen yhteiset valinnat ja toimintatavat.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Yrittäjyyden ja muiden tulevaisuuden taitojen edistäminen nykykoulussa Juho Norrena Yrittäjyyskasvatus Seinäjoki.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
Työpaja 2: KansainväliSYYSpäivät Lahti Tiina Sarisalmi.
Työryhmä Pirjo Näkki, Sirppa Kinos, Eva Juslin, Raija Lundahl, Marjut Arola
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
ME-hengen kehittäminen
Yrittäjyyskasvatus oppimisen perustana
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Löytöretki toiseen maailmaan –seminaari Jyväskylän ammattiopisto
Johtaminen, kehittäminen ja yrittäjyys
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Vanhempainilta
Kuinka monialaista Innovaatioprojektia voisi kehittää?
Maailmankansalaiseksi kasvamisen ja kasvattamisen haasteita ja oivalluksia Koulutus- ja verkostoitumispäivä kansainvälisyyden valtionavustuksen hakijoille.
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Heta Malinen Lähde: Pirjo Kovalainen, Osaamiskartta testiversio.
Hoitotyön soveltaminen eri toiminta-alueilla
SOSIONOMI (AMK), 210 op Sosionomi osaa ratkaista sosiaalialan ongelmia sekä ennakoida tulevaisuuden muutoksia. Hän osaa tuottaa ja kehittää asiakaslähtöisiä.
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Yhteiskehittäminen Innokylässä
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Jokainen ryhmän jäsen vastaa kyselyyn
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Esityksen transkriptio:

Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään

ELINIKÄISEN OPPIMISEN TAIDOT osaa ottaa vastuuta omasta oppimisestaan sekä arvioida ja kehittää omia oppimistaitojaan ja - tyylejään osaa arvioida ja kehittää osaamistaan osaa hankkia, käyttää, soveltaa ja arvioida tietoa kriittisesti myös kansainvälisissä ympäristöissä osaa toimia ryhmässä, ottaa huomioon erilaiset toimijat ja kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta sekä opitun jakamisesta Elinikäinen oppiminen, jatkuvuus?

EETTINEN OSAAMINEN osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti myös kansainvälisesti kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista osaa tehdä ratkaisuja ottaen huomioon yksilön ja yhteisön näkökulmat globaalit viheliäiset ongelmat – kestävä kehitys, sosiaalinen, taloudellinen ja ekologinen

TYÖYHTEISÖ-OSAAMINEN osaa toimia kansainvälisissä ja monikulttuurisissa yhteisöissä ja edistää niiden hyvinvointia osaa toimia monimuotoisissa viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa osaa työskennellä projekteissa kyky toimia digitaalisissa ympäristöissä oman alansa tehtävissä kyky luoda henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimia verkostoissa osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa - itsesäätelytaidot kyky toimia asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä

INNOVAATIO-OSAAMINEN kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä osaa etsiä asiakaslähtöisiä, globaalisti kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja Tarkista monialaisuus ja yhteisöllinen työskentely, missä näkyviin?