Mikä maailmassamme on hulluutta? Mitkä ovat kulttuurimme suurimmat valheet? Mitkä epätotuudet ovat epävapautemme lähteet? Rahanahneuden kulttuuri.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muokkaa alaotsikon perustyyliä osoitt Miten oppia kuuntelemaan ja jakamaan lasten mielikuvia sodista ja konflikteista? Psykologi, psykoterapeutti.
Advertisements

Perusevankeliumia tähän päivään
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Pinta-ala raja-arvona
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Jorma Heikkinen YKSINÄISYYS.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Sytytä parisuhteen rukouskynttilä
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
Jumalan kanssa.
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Dialogin olemuksesta kari.kaipainen(at)datainnovations.fi.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
JOKA, JONKA, JOLTA, JOSSA, JONNE, JOSTA, JOLLE… MALLI: Tuolla on autolautta (færge). Se menee Ruotsiin. -> Tuolla on autolautta, joka menee Ruotsiin.
Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
HERRA X:N KUMMITUSFOBIA. • Henkilöt: Herra x ja rouva x • Herra x tulee kotiin kirjapino sylissään ja alkaa tutkia kummitusaiheisia kirjoja. Kokokuva.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
KÄNNYKKÄ Helsingin Sanomissa : Kunnia kännykkä-sanan keksimisestä kuuluu Aarne Visurille. Hän toimi Nokian radiopuhelinosaston myynti-insinöörinä.
1 Ihmissuhdetarpeiden täyttäminen lapsen elämässä Raamatullinen malli terveiden ihmissuhteiden saavuttamiseksi.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Preppaus ENA 4.
NALLE PUH.
FAUNA – Nähdessämme pienet punaruskeat Nähdessämme pienet punaruskeat pennut, niiden joukosta erottui heti pennut, niiden joukosta.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Naisen ainoa vika.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Aggressiontunne Luento nro 1..
Pilkku.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Sanna Jokinen & Tiia Enckell
Ryhmätehtävät 2.2 Onnellinen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Keskiajan loppu: Mikä Euroopan kulttuurissa johti keskiajan ”loppumiseen” ? Suuri Skisma 1378 – 1415, jolloin kaksi kilpailevaa paavia, nakersi kirkon.
Tapahtukoon sinun tahtosi
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Kertausta tärkeimmistä asioista
Kylmän sodan kriisejä.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Komodonvaraani Varanus komodoensis.
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
Modernismin tulo Suomeen
Viisaus- eli opetuskirjat
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Uusin aika. MAAILMA MUUTTUU 1900-luvulle tultaessa: Räjähdysmäinen väestönkasvu Muuttoliike maaseudulta kaupunkiin Siirtolaisuus.
Toinen maailmansota syttyy
11 Suomi talvisodassa s. 80–84.
Neuvostoliitto ja Saksa
Esityksen transkriptio:

Mikä maailmassamme on hulluutta? Mitkä ovat kulttuurimme suurimmat valheet? Mitkä epätotuudet ovat epävapautemme lähteet? Rahanahneuden kulttuuri Kerskakulutus - tavarafetisismi - kasinotalous Rikkaiden rikastuminen - köyhien köyhtyminen Epätasa-arvon lisääntyminen Luonnon saastuminen Sodat ja sotavarustelu Kehitysmaiden riisto Väkivaltaviihde Yksilökeskeisyyden malli Ihmissuhteiden esineellistyminen Arvotyhjiö Kilpailukulttuuri Välinpitämättömyyden ilmapiiri Myötätunnon puuttumisen henki Mainosmiesten kulissimaailma

Yksinäisyyteni synnytti fantasiamaailman Sairauteni maanisen vaiheen aikana yksinäisyyden tunteen pakottamana keksin altteregoni Sergei Petrovskin ja hänen komentamansa avaruusaluksen Lenin varjagin. Sen miehistöön kuului kymmenentuhatta miestä ja naista, joiden joukkoon olivat liittyneet tragisesti nuorena kuolleet ystäväni ja tuttuni.Heitäkin oli kymmeniä ikuisuuden rajan takana. Heistä tuli läheiseni. Puhuin heille ja he vastasivat. Minulla olikin silloin yksinäisyyteni sijasta tuhansia ystäviä. Komentaja Sergei Petrovski, altteregoni puhui minulle rauhoittavasti ja kannustavasti. Tuolloin tiesin ja olin varma siitä, että hän oli sivupersoonan kaltainen ihminen, jonka hahmossa olin kulkenut läpi kuohuvan ja 1940-luvun Neuvostoliiton salaisen palvelu NKVD:n upseerina. Sergei Petrovski kuoli teloitettuna yhdessä vaimonsa Marina Petrovskajan kanssa Pohjois-Kreikassa elokuussa 1953, lähellä Tessalonikia. Sergei koki tuskallisen kuoleman. Ensin häntä kidutettiin julmasti. Viimein hänet ammuttiin. Lauloin hänelle Theodorakisin lauluja: ”Teurastamossa tuoksuu tinjamille, selleissä hehkuu taivas punainen.” Sergei vaelsi haamuna Euroopan maiden halki Suomeen, jossa hän valitsi minut ja hän otti asunnokseen minun ruumiini.

Hypomaniani päivinä viivani on levoton ja ahdistunut. Kuvissani on kaaoksen ja kakofonian ääni. Niiden pintaan nousee pettymykseni, pimeyteni kätketyt kaunaiset lauseet. Kuitenkin on hyvä, että ne saavat objektivoidun muodon. On hyvä että saan kuvien kautta purettua ahdistustani. Kuvanteko on minulle mieleni itsehoitoa.

”Maailmamme jossa elämme on täynnä sadismia; vahingoniloa siitä että voi tuottaa tuskaa toisille.” Henkilääkärini Hannu Kallioniemi