Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Neuvostoliitto ja Saksa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Neuvostoliitto ja Saksa"— Esityksen transkriptio:

1 Neuvostoliitto ja Saksa
Operaatio Barbarossa Operaatio Barbarossa oli koodinimi Saksan hyökkäykselle Neuvostoliittoa vastaan v.1941. Tässä sodassa toisistaan mittaa ottivat sen ajan maailman kaksi ideologisinta suurvaltaa Neuvostoliitto ja Saksa

2 Sodan osapuolet Akselivallat
Akselivaltoihin kuului Saksan lisäksi: Italia, Romania, Suomi ja Unkari. Neuvostoliitto Neuvostoliitolla ei ollut apuvoimia muista maista.

3 Tappiot - Akselivalloilta kaatuneita oli yli 300 000 kaatunutta
haavoittunutta kadonnutta - Akselivallat menettivät hieman yli lentokonetta ja yli panssari vaunua -Neuvostoliitolta kaatuneita oli yli haavoittunutta vangittua lentokonetta panssarivaunua

4 Sodan päämäärät Operaatiolla oli kolme keskeistä strategista päämäärää. 1.Pohjoisen Armeijaryhmän kohteena oli Leningradin valloittaminen. Leningradin valloittamisen jälkeen Pohjoisen Armeijaryhmän tuli yhyttää suomalaiset Laatokan Karjalassa ja jatkaa sieltä hyökkäystä pohjoiseen. 3. Eteläisen Armeijaryhmän, komentajanaan Gerd von Rundstedt, tavoitteena oli Ukrainan alueen ja Kiovan nopea valloitus sekä teollisuuslaitosten ja viljantuotantoalueiden haltuunotto. 2.Keskisen Armeijaryhmän päämääränä oli Moskovan valloitus.

5 Neuvostoliitto voitti siis sodan.
Operaation loppu Neuvostoliitto aloitti 5. joulukuuta vastahyökkäyksen, joka työnsi saksalaisjoukkoja noin 320 kilometriä länteen. Saksalaisjoukot olivat vuoden 1941 aikana kärsineet itärintamalla yli miehen tappiot kaatuneina ja kadonneina sekä miestä haavoittuneina. Kolmannes tappioista oli tullut lokakuun alun jälkeen. Neuvostoliitto voitti siis sodan.


Lataa ppt "Neuvostoliitto ja Saksa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google