TIETOHALLINTOSTRATEGIA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matkustusstrategia – miten tästä eteenpäin
Advertisements

RASEKO ja yhteinen koulutusstrategia 2015+
Ari-Matti Auvinen Jarmo Tanskanen Suomen eOppimiskeskus.
Tietohallintomalli käytännössä – ICT-johtamisesta kilpailuetua
TIETOVERKOISSA TOIMIVA KIRKKO Ajankohtaista kirkon tietohallinnosta Kirkon hallintovirkamiehet ry Seinäjoki Aimo Karjalainen tietohallintojohtaja.
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
GLOBAALIKASVATUS Nomadic Lass cc flickr. Globaalikasvatuksen tavoitteena on ….... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille...
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Janne Peräkylä Sosiaali- ja terveysministeriö HYVINVOINTIPALVELUT JA KUMPPANUUSYHTEISÖT.
KAOS KAOS WORLD CAFE VALTIOVARAINMINISTERIÖSSÄ: JHS179 UUDISTUS Cafe 1 – Toiminta-arkkitehtuuri.
1. varapresidenttien koulutus
Valtioneuvoston periaatepäätös valtionhallinnon IT- toiminnan kehittämisestä Valtionhallinnon IT-strategia Tyytyväiset asiakkaat, tehokas.
Kuluttajapoliittinen katsaus
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Sami Nikula, Stefan Lindström
PIRAMK University of Applied Sciences Erasmus-henkilökuntavaihdon mahdollisuudet Kv-hallinnon kevätpäivät 12. – Irja Saarikorpi Camilla Kalevo.
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
 Tornion kaupunki.  Laitteistoista, verkoista ja ohjelmistoista ei ollut mainintaa dokumentissa, muutakun että järjestelmä- ja palvelutoimittajat.
Pia Hytönen Pasi Makkonen
Liite 2 Toiminnan ja talouden suunnittelu 2013 – 2015, Investoinnit HUS-Servis Budjettikokous
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Luvata Oy TIETOHALLINNON KURSSIN TUTKIELMA. Luvatasta lyhyesti Maailman johtavia metallituotteiden valmistajia Työllistää 16 maassa 6400 työntekijää,
Kuusamon kunnan tietohallinto
Helsingin terveydenhuollon oma ja ulkoinen palvelutuotanto Nykytila ja tulevaisuus.
STRATEGIAPROSESSI STRATEGIA Nykytilan analyysi, SWOT Skenaariot
Länsi-Suomen lääninhallitusLänsi-Suomen lääninhallitus Liikunnan ja kulttuurin PARAS Kokkola Liikunnan edellytysten kehittäminen.
Tietohallintostrategia
Kauniaisten tietohallintostrategia
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Evankelis-luterilainen kirkko Tietohallintostrategia Esitelmä Lauri Lehto.
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Opetus- ja koulutuspalveluiden tavoitetila
Yliopistolakiuudistuksen vaikutusten arviointi Heljä Misukka Koulutusjohtaja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Pohjoismainen yhteistyö JAKKissa Tavoitteet, toiminta ja vaikutukset 2000-luvulla.
Talousarvion seuranta ja muutosten tekeminen Toimintaraamien määräytyminen: 1. Raamien yhteinen kokonaislinjaus +/- % - alueseurakunnat - muut toimintayksiköt.
Viestintäsuunnitelma
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
SAFIR2010 Ryhmätöiden alustus Marja-Leena Järvinen.
Pohjois-Savon tietohallintostrategia 1 Pohjois-Savon tietohallintostrategia Strategian esittely
1 IT-seminaari ISTEKKI OY 1.Yhtiön esittely Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Kuopion kaupungin IT- ja lääketieteellisen tekniikan palvelutuotantoyhteistyön.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Kulttuurin ja luovan alan T&K-projektien sisäisen arvioinnin kehittäminen Metropolia Ammattikorkeakoulussa Robert Arpo
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
OECD/PGC Työohjelma Alustavaa Katju Holkeri VM/HKO.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
1 Korjausrakentamisen strategian toimeenpano Korjausrakentamisen koulutuksen tila ja kehityssuunnat -iltapäiväseminaari Juha-Pekka Maijala.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
Markkinointisuunnitelma
JHKA Toimialojen ja yhteisten palvelujen tilannekatsaus
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Julkisen hallinnon metatietopalvelu
1. Strategiasta toiminnan kehittämiseen ja arvioimiseen
JHKA Kohdealueiden tilannekatsaus
Liite 16: Kehittämisen tiekartta 2020, Hallinto
ICT –ympäristön yleiskuvaus
Strategiatyö 2018 Jyväskylän yliopisto Yliopiston hallitus
Strategiatyö 2018 Jyväskylän yliopisto Yliopiston hallitus
Mitä muita asioita tulisi huomioida?
Kaupunkistrategian laadinta
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

TIETOHALLINTOSTRATEGIA PUOLUSTUSVOIMIEN TIETOHALLINTOSTRATEGIA - ESITYS Jasmiina Heikkilä

Strategia tiivistettynä Käytännössä 11 sivua pitkä, alkaa yhteenvedolla Sisällysluettelo: 1. Toimialakuvaus (Nykytilan kuvaus, Tavoitetila, Keskeiset toimijat ja roolit) 2. Toimialan tulevaisuuden 2025 3. Johtopäätökset ja strategiset linjaukset 4. Toimeenpano Liite: Puolustushallinnon tietohallinnon toiminnan keskeiset käsitteet

Strategiset lähtökohdat 1. Tiedon turvaaminen ja saatavuus 2. Puolustushallinnon palveluiden kehittäminen 3. Puolustushallinnon ICT- ympäristön kehittäminen 4. Yhtenäistäminen 5. Puolustushallinnon palveluiden tarjoaminen 6. Tietohallinnon toiminnan kehittäminen

Laitteistot, verkot ja ohjelmistot Uuden teknologian käyttöönotto Sisäisen verkottumisen niukkuus Konkreettisiin laiteratkaisuihin tai ohjelmistoihin ei oteta kantaa

Palvelimet ja tietoliikenneratkaisut Konkreettisiin palvelin- tai tietoliikenneratkaisuihin ei oteta kantaa Ainakin vuosina 2009 – 2012 Atea on ollut palveluntarjoaja.

Budjetti sekä henkilöstö ja sen koulutus Kustannustehokkuutta korostetaan mutta budjetista ei puhuta Tulevaisuudessa henkilöstön osaamisen tukeminen ja varmistaminen vaikeaa Vuonna 2007 henkilöstömäärä on ollut 17 047 Rationalisoinnilla ja kehitystavoitteilla vaikutuksia henkilöstöön ja koulutukseen

Yhteistyökumppanit Kansainväliset kriisinhallintajärjestöt (ETYJ ja YK) sekä NORDEFCO, Natp ja EU:n taisteluosastot Varusmiehet, reserviläiset, veteraanit, maanpuolustustyötä tekevät kansalaisjärjestöt, yrityskumppanit, turvallisuusviranomaiset Muun muassa tuotetaan palveluita, kehitetään kansallista ja kansainvälistä verkostotoimintaa sekä keskitettyä turvallisuuden hallintaa

Laadunhallinta, tietoturva- ja tietosuojakysymykset Tietoturva on äärimmäisen tärkeää Tärkeimmät laatutavoitteet koskevat integraatiota ja yhtenäisyyttä Laadunhallinnasta sinällään ei puhuta Syy niukalle konkreettisen tiedon määrälle lienee erityisesti tietoturvassa

Strategian analysointi teorian kannalta Laatijasta, laadintamalleista yms. ei puhuta, mutta sisältää esim. ”sanaston” Liiketoiminnallinen/teknologinen lähestymistapa (M. J. Earl) Tietokeskeinen/toimintokeskeine n lähestymistapa (Mats Lundeberg) Hyvin teoreettinen; toimeenpanon todetaan olevan pikemminkin TTS:n vastuulla