TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Kunnat työnantajina • Suomen 320 kuntaa ja noin 140 kuntayhtymää toimivat itsenäisiä työnantajia • Työpaikkamme sijoittuvat halki Suomen: voit valita.
Mistä työtä huonosti koulutetuille
OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela
Prosessiteollisuus monessa mukana.
1 Autoliikkeen aula Jussi Seppälä asentaja
Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Kiinteistöpalvelualalla riittää töitä!
Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry
PAKKAUSMERKINNÄT KERTOVAT TUOTTEISTA
LUMA-viikko 2005 Kemia Kemian 4. kurssin ryhmä teki julisteita, joissa pohdittiin keinoja kasvihuoneilmiön heikkenemiseen.
Suomen sairaanhoitajaliitto ry Tehy ry
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Tietoa elintarviketeollisuudesta ja koulutuksesta Elintarviketeollisuusliitto ry 2012.
Tupakka ja ympäristö.
Katso lisää osoitteesta Sinua tarvitaan • kodeissa, lääkärikeskuksissa, yksityisissä sairaaloissa, vanhusten palvelutaloissa, päiväkodeissa,
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?
Toiminnanjohtaja Ville Kuusinen Helsinki
LinkedIn yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Äänet © Pinja Ylinen 2a 3kk Esitys © Jussi Ylinen (2007) ALOITA Alkuopetuksen Neuvokas Innostava Monipuolinen Ainutlaatuinen Laadukas Sovellus Tutustu.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Maatalouslomitus © Mela 2011.
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Käyttöohje: Kuinka löytää osasto/piiri. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
TALOUDELLINEN VASTUU.
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kohti yhteistä tavoitetta – liiton hallituksen ja yhdistysten välinen yhteistyö Kuurojen liiton hallitus Tiina Eskelinen Iso-Syöte Kuurojen Liitto.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Mihin kemiaa tarvitaan?
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Gerbiili Gerbiilejä kannattaa hankkia kaksi samassa häkissä eläneestä poikueesta. Gerbiilit liikkuvat sekä yöllä että päivällä. Gerbiilin elin aika on.
Laatu ammattikeittiössä
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
METLA Metsäntutkimuslaitos. Lähimmät toimipisteet ja työllistys Tutkittavaan metsäverkkoon kuluu noin hehtaaria metsää ja vesistöjä Tutkimusmetsiä.
6. RAVINTOAINEET HALTUUN
RUUAN REITTI: LIHA SUOMALAISIA TUOTANTOELÄIMIÄ LIHAA LAUTASELLE Suomessa käytetään lähinnä lypsylehmistä, nautakarjasta, broilereista, sioista ja lampaista.
MATKAILU- RAVITSEMIS - JA TALOUS-ALA Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla on tavoitteena vaikuttaa ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja viihtyvyyteen.
UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA
Ruoka ammattina ja harrastuksena
K market Iisvesi Tomas Engelage ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Pori Marko Jori.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
SUOMALAINEN RUOKAKETJU JA VASTUULLINEN RUUANTUOTANTO
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Esityksen transkriptio:

TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA

RUOKA-ALALLA TYÖSKENNELLÄÄN SADOISSA ERI AMMATEISSA Ruoka-ala työllistää Suomessa yli 300 000 ihmistä. Ruokaketjussa on monia erilaisia ammatteja ja työtehtävät ovat monipuolisia. Maatila -> Elintarviketeollisuus -> Kauppa (-> Ruokapalvelu)

MISTÄ RUOKA TULEE? Raaka-aineet, joista elintarvikkeita ja ruokia valmistetaan, tuotetaan maatiloilla. Maanviljelijät viljelevät erilaisia kasveja ruuaksi. Työ on kausittaista, sillä kesällä tehdään suurin työ. Kotieläinyrittäjät sen sijaan kasvattavat eläimiä, kuten kanoja, lehmiä ja sikoja ruuantuotantoon. Heidän työnsä on sitovaa ympärivuoden, sillä eläimiä täytyy hoitaa koko ajan. Kuva: Jussi Ulkuniemi / Ruokatieto

ELINTARVIKETEOLLISUUS VALMISTAA RAAKA-AINEISTA ELINTARVIKKEITA Elintarviketeollisuudessa työskentelee ihmisiä hyvin erilaisissa ammateissa. Elintarviketeollisuus jalostaa raaka-aineista elintarvikkeita, jotka pakataan myytäväksi ja kuljetettavaksi kauppaan. Elintarviketeollisuuden osaajia ovat niin tuotantolinjan henkilöt kuin esimerkiksi tuotekehittäjät ja laadunvalvojat.

KAUPPA MYY ELINTARVIKKEITA Myös kaupassa on hyvin erilaisia työtehtäviä. Myös työajat vaihtelevat kaupassa aamuvuoroista iltavuoroihin, joskus myös yövuoroihin. Eri osastoilla on osastojen hoitoon perehtyneet henkilöt, kun taas kassanhoitajilta sujuu myynti parhaiten. Kuva: Jussi Ulkuniemi / Ruokatieto Kaupassa työskentelee myös paljon nuoria. - Uudet työntekijät perehdytetään uuteen työhön

RUOKAPALVELU HOITAA USEIDEN KOULUJEN RUUAT Oletko jo tänään käyttänyt ruokapalvelua? Kouluruokalat ja työpaikkaruokalat ruokkivat monta tuhatta suomalaista vatsaa joka päivä. Koulusi keittäjä on ammattilainen, jonka tehtävänä on valmistaa hyvää ja terveellistä ruokaa joka päivä. Kuva: Jussi Ulkuniemi / Ruokatieto

MAISTUVA AMMATTI! Voit katsoa videoesittelyjä erilaisista elintarvikeketjun ammateista Maistuva ammatti –sivustolta. http://www.maistuvaammatti.fi/videot/ Mikä ammatti vaikuttaa sinusta kiinnostavimmalta?

RUOKATIETO YHDISTYS RY www.ruokatieto.fi www.ruokavisa.fi ruokavisa@ruokatieto.fi