Järjestelmät haltuun! Tietotekniset vempeleet hyötykäyttöön TiVi:ssä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oikeaan aikaan, oikeassa paikassa, missä tahansa Omalta koneelta toimiva ja helposti toteutettava verkkokokous opetuksen, ohjauksen ja kokousten välineenä.
Advertisements

Moodle verkko- oppimisympäristö Lyhyt johdatus kuvien avulla Lähde: Tem Valtosen PP-esitys Vetu 7 -koulutuksessa.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
ISOverstaan kouskuttamispäivä
Kevään 2010 aloitus Edutool-opinnot Maanantain ohjelma • klo Edutool-opintojen kevät ja muistellaan myös syksyä/ Niina • klo
Tukea tarjolla verkkokurssien tuottamiseen ja toteuttamiseen KTOL:n Tammiseminaari Olli Ruohomäki Moodle-on-Demand -hanke Parkanon kansalaisopisto.
Huoltajan henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen
Moodlen ohje opiskelijoille
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 1 – JOHDANTO KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
INTRA.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Sosiaalinen media oppimisympäristönä Antero Aunesluoma työkalut, ympäristöt ja yhteisöt.
Tallenteiden käyttö opetuksessa Pedakahvila
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Oppimistehtävä 2. Venla Paunoen MERp07sBE. Aihealueet.
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
ELMO2009 – AIKATAULU JA VASTUUT - SUUNNITELMA Juha KnuuttilaELMO2009 Sivu 1 Benchmarking Pilottiopintojaksot: valinta ja suunnittelutyö.
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
Lähipäivä T Business process development methods 1.
Ohjeita Oppimisympäristön WWW-osoite ja etusivu.
Miten sulautan opetustani Metropolian opettajan työvälineillä?
Hämeentie 161, Auditorio ja Connect Pro –lähetyksenä verkossa
| | Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Aija Hietanen.
DB2 Yhteistyöryhmän Kevätkokous
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Sosiaalisen median käyttötapoja lukion äidinkielen opetuksessa Moodle-oppimisympäristö ja muu sosiaalisen median välineistö oppikirjattoman opetuksen perustana.
Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Webinaarien hyvät käytännöt – webinaarit täydennyskoulutuksessa Helena Pulkkinen & Harri Jurvela DCL2011 Vanajanlinna.
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
Etäkäyttö ja tietoturvatasot
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Sulautuvan oppimisen tuen organisointi Kulttuuri ja luova-ala -klusterissa Kulttuuri ja luova ala Sulautuvan oppimisen seminaari Timo Raatikainen.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Maija Laatikainen Anni Lantto Jannika Sammalkangas
Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016
E-opetuksen ja –tuen osaamistiimi
Sähköiset työpöydät, tavoitetila
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Post-Piloting Interview (Post-Piloting-Haastattelu) Last updated: , Bastian Fähnrich Haastattelussa perehdytään INMO-kurssin keskeisiin asioihin.
Lukujärjestys Kevät 2015.
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Atk-infot tutorryhmille Atk-keskus / Hannele Rajaniemi.
1ePassi / wiki-työpaja Hanna Toijala 09. Wiki-ideologiaa yhteisöllisyys avoimuus vuorovaikutteisuus yhteiskäyttö 2ePassi / wiki-työpaja Hanna Toijala.
Aktivoi opiskelijoitasi!
 Ilmoittautuminen uusintakuulusteluun wilmassa ”Tentit”-osiossa  Uusintapäivät: ja klo alkaen. Uusintakokeesi sijoitetaan.
T&K-hankkeiden viestinnästä Satu Orkola.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Moodle, Connect Pro, wikit ja blogit oppimisen välineinä Kulttuuri ja luova ala Sulautuvan oppimisen seminaari Timo Raatikainen Lehtori, e-oppimisen.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Tuubi-portaalin koulutus
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Monimedian työkurssi Johdantoluento Ilmari Laakkonen Huone 6535
Innovaatioprojekti XX00AC op Seminaari 2 op torstaisin klo 9 – 12 Big Dry Innoluennot 2 op perjantaisin klo 9 – 11 Harju Projekti 6 op perjantaisin.
Opetuksen ja opiskelun verkkopalvelujen kehittämishanke Aallon kurssien aikaisen toiminnan verkkopalveluiden kehittäminen Aalto Virtual Learning Environment.
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
Viestintätekniikan perusteet Digitaalinen media. Luennot Tavoitteena digitaalisen median toimialueen, tekniikoiden ja perustyökalujen hallinta. Luennot.
Näkökulmia opintohallinnon prosessiin, opintohallintojärjestelmiin, TUTKE 2 toimeenpanoon ja Oppijan palveluihin– Case Koulutuskeskus Salpaus SePPO-hankkeen.
Esityksen transkriptio:

Järjestelmät haltuun! Tietotekniset vempeleet hyötykäyttöön TiVi:ssä Erkki Rämö, eOsaamisen asiantuntija, TiVi/Leppävaara

Tiedotustilaisuus Kulttuurialalla 25. 1 Tiedotustilaisuus Kulttuurialalla 25.1.2010 (Tarvitaanko TiVi:ssä tällaista?) Videotallenteet (tutustukaa itsenäisesti tarpeen mukaan): 09.00 - 09.15 https://connect.metropolia.fi/p32807971/ https://connect.metropolia.fi/p83614052/ Tilaisuuden avaus ja E-opetuksen ja –tuen osaamistiimin esittely, Timo Raatikainen 09.15 - 09.35 Ei opetukselliset järjestelmät, Marjaana Hanki, Mika Rintala ja Jyri Malmström 09.35 - 10.05 Livevideo- ja tallennepalvelu Kulttuuri- ja luovalle alalle? TkL, yliopettaja Erkki Rämö ja mediatekniikan insinööri Antti Laiho, Tieto- ja viestintäteknologian klusteri Tauko 10.20 - 10.40 Connect Pro / Vaikuttavat web-konferenssit ja sähköiset kurssit, Timo R. ja Antti Laiho (jäi tallentumatta, korvaava linkki tässä) 10.40 - 11.00 Moodle käyttöön helposti, Timo R. ja Tero Köpsi 11.00 - 11.20 Asiantuntijuus, korkea laatu, yhteisöllisyys ja avoimuus: kuulostaa Metropolian Wikiltä! Sami Huohvanainen 11.20 - 11.40 Tuubin työtilojen järkevä käyttö? Mika R. ja Jyri M. 11.40 - 12.00 Keskustelua. Tuen saaminen ja yhteystiedot.

Kulttuurin E-opetuksen ja –tuen osaamistiimi

TiVi:n e-Tiimi Leppävaara: Erkki Rämö, Yleismies Antti Laiho, ConnecPro ja video Ilkka Kylmäniemi, Moodle-työtilat ja -tuki

eAsiantuntija Kari Lehtonen, Bule: Virtuaalisten oppimisympäristöjen pedagoginen ja tekninen tuki, erityisesti Moodle Kaikenlainen opetusteknologisten ratkaisujen tekninen ja pedagoginen pohdinta Kontaktit kotimaisiin ja kansainvälisiin opetusteknologian verkostoihin ja toimijoihin Konferensseista ja seminaareista raportointi Opetusteknologian seminaarien järjestäminen Opetusteknologisten hankkeiden valmistelu

E-opetuksen ja –tuen osaamistiimi, kulttuuri Kotisivu: https://wiki Timo Raatikainen: tiimin vetäjä, kaikki avunpyynnöt, timo.raatikainen (at) metropolia.fi, 020 783 5377, Skype ID: timo.raatikainen1 Maarit Hynninen-Ojala: mm. Moodle, Tuubi, Connect Pro, Office-ohjelmat, Winha, maarit.hynninen-ojala (at) metropolia.fi Marjaana Hanki: Winha, OPS-editori Vuosisuunnittelu/Toisu, Totsu, Hämeentie 161, marjaana.hanki (at) metropolia.fi Tiina Kokko: WinhaPro/WinhaWiivi, Totsu, Tuubi - ja Toisu/Vuosisuunnittelu ja Tilanvarausjärjestelmä (tvj), Ruoholahdentori 6 ja Arabiankatu 2, tiina.kokko (at) metropolia.fi Mika Rintala: Winha Pro, Toisu, OPS-editori, Totsu, Tuubi, (HR), (Workflow), Lummetie 2 (Tikkurila), mika.rintala (at) metropolia.fi Sami Huohvanainen: ConfluenceWiki, Winha ja Tuubi, E-lomakkeet Hämeentie 161, sami.huohvanainen (at) metropolia.fi Tero Köpsi: Moodle opetuksellisesti, Lummetie 2 (Tikkurila), tero.kopsi (at) metropolia.fi Jarmo Hynninen ja Timo von Creutlein: Moodle, Tuubi, ConfluenceWiki ja Connect Pro, Arabiankatu 2 ja Ruoholahdentori 6, jarmo.hynninen (at) metropolia.fi ja Timo.vonCreutlein@metropolia.fi Jyri Malmström: Muotoilun koulutusohjelmaa koskevat pyynnöt, jyri.malmstrom (at) metropolia.fi Back to Moodle Back to Connect Pro

Miksi talon vempeleet hyötykäyttöön? Talon vempeleitä (Winha, Tuubi, Totsu, TVJ, Toisu, HR …) on meidän kaikkien pakko käyttää! Opettajilla on omat talon vempeleet Ei-opettajilla on omat talon vempeleet Kun saa tietää vempeleensä ja oppii käyttämään niitä, jää aikaa miettiä muita asioita E-opetuksen ja –tuen osaamistiimi

Miksi opetusvempeleet hyötykäyttöön? Opetusvempeleitä (Moodle Metropolia, Livevideot, Opetustallenteet, Connect Pro, Tuubin työtilat, Wiki ja muut sosiaalisen median vempeleet…) kannattaa oppia hyödyntämään valikoiden! Oppilaitoskilpailu on kovaa, kohderyhmät vaativia ja vertailevia! Lähiopetuskertojen välillä tapahtuvan työskentelyn tehostamiseksi Etäopetuksen laadun nostamiseksi Todelliset kohtaamiset verkossa (videokuva, ääni, chat…) Opetustallenteet käytettävissä verkossa Ryhmätyöskentely samalla alustalla verkossa Tehtävien anto, seuranta, ohjaaminen ja palaute verkossa

Ei-opetukselliset järjestelmät Yleiset järjestelmät TUUBI - portaali Metropolian kaikkiin tietojärjestelmiin, tiedotteet, linkit, työtilat (kaikki käyttävät), Tuubi 2 kehitteillä. Sopii myös oppimateriaalijakeluun ja yksinkertaiseen lähiopetuksen tukeen! GroupWise – sähköposti (kaikki), -> Exchange/Outlook 2010 HR-järjestelmä: henkilötiedot, työsopimukset, lomat, muut poissaolot (kaikki) TEM-matkahallintaohjelma: matka-anomukset, matkalaskut, raportit (kaikki) WINHA Pro – opetushallintojärjestelmä: opiskelijatiedot, arvioinnit, hopsit, tulosteet (kaikki päätoimiset) WinhaWiivi, selainpohjainen liittymä, vain perustoiminnot

Ei-opetukselliset järjestelmät Opetuksen suunnittelu OPS-editori – opetussuunnitelmien, opintojaksojen hallinnointi (ops-vastaavat) Vuosisuunnittelu-Toisu ”sininen” – alustavat toteutukset, tuntisuunnitelmat (päälliköt ja suunnittelijat) TOTSU – tarkemmat toteutussuunnitelmat, toteutusten julkaisu (opettajat) WEB-toisu ”vihreä” – tarkemmat toteutussuunnitelmat, toteutusten julkaisu (suunnittelijat) TVJ – tilavarausjärjestelmä

Ei-opetukselliset järjestelmät Hallinnolliset järjestelmät STTS - strateginen toiminta- ja taloussuunnittelujärjestelmä (päälliköt) WorkFlow – laskujen käsittely, tarkastus ja hyväksyntä

Connect Pro Metropolia on virtuaalinen kokous- ja luokkahuoneympäristö Alan uusinta teknologiaa edustava Adoben sovellus Tapaa opiskelijasi ja työtoverisi livenä verkossa Tee itse helposti esim. opetusvideoita ja jaa heti valmis nettilinkki tallenteeseen Tarvitset vain tietokoneen nettiyhteydellä ja kuulokkeet (+webbikameran) Ei ohjelmistojen asentelua! Toimii missä vain!

Connect Pro virtuaalikokouksissa Työaikaa säästyy Voimia säästyy Luonto säästyy Did you know, that it takes a large tree an entire year to absorb the CO2 produced by a single car journey of just 60 miles (100Kms). Many of the meetings and presentations we all attend could be be just as effective if held virtually on the web using products like Adobe Connect Pro. Available at: http://www.refineddata.com/products/footprints/

Connect Pro virtuaaliopetuksessa Mahdollistaa todelliset kohtaamiset esim. etäopetuksessa Kaikki voivat nähdä ja kuulla toisensa ja lähettää chat-viestejä Voidaan jakaa dokumentteja, esim. PowerPoint-esityksiä, kuvia, ääni- ja videotiedostoja sekä oman tietokoneen työpöytä tai tietty sovellus. Opetussession voi tallentaa ja linkin tallenteeseen voi jakaa välittömästi session jälkeen

Miten saan Connect Pro –huoneen? Tilaus: antti.laiho@metropolia.fi Ennen kuin tilaat, käy kirjautumassa Metropolia-tunnuksillasi palveluun osoitteessa: https://connect.metropolia.fi/ Kerro tilatessasi: Haluamasi nimi huoneellesi Esim. Pekan opetushuone Haluamasi loppuosa huoneesi osoitteelle Esim. https://connect.metropolia.fi/pekan_opetushuone Koulutusohjelmasi Saat linkin tilaamaasi työtilaan sähköpostitse yleensä jo seuraavana työpäivänä.

Miten opin hyödyntämään Connect Pro -huonettani Ohjatusti osallistumalla Antin ConnectPro-kursseille Ottamalla ”lennosta” kontaktin Anttiin Treenaamalla esim. työtovereiden kanssa

Mikä on Moodle? http://moodle.metropolia.fi Moodle on maailman käytetyin virtuaalinen oppimisympäristö Sopii monipuolisuutensa ansiosta lähi- ja etäopetuksen alustaksi yksinäänkin! Käytettävissä työkaluina mm. keskustelualueet, tehtävät, tentti, blogi, wiki, chat, valinta, kysely, palautearvioinnit eri asteikoin, linkitykset tiedostoihin ja nettiin, syötteenlukija… Jatkuvasti yhteisöllisesti kehittyvä avoimen lähdekoodin ohjelmisto

Miten saan työtilan Moodleen? Tilaus: kari.lehtonen@metropolia.fi (bule) ilkka.kylmaniemi@metropolia.fi (alberga) Jos työtila tulee opetuskäyttöön, kerro: Työtilan nimi ja Winha-koodi (jos on) Opiskelijaryhmä (saapumisryhmätunnus, jos on) Mahdollisten talon ulkopuolisten käyttäjien tiedot Jos työtila tulee muuhun käyttöön, kerro: Työtilan nimi ja mihin tarkoitukseen sitä käytetään Saat linkin tilaamaasi työtilaan sähköpostitse yleensä jo seuraavana työpäivänä.

Miten opin käyttämään Moodlea? Itsenäisesti tutustumalla Moodlen etusivulla Samuli Karevaaran teokseen: Moodlen perusteet- opettajan ja opiskelijan opas Ohjatusti osallistumalla Moodle-kursseille Ottamalla ”lennosta” kontaktin E-opetuksen ja –tuen jäseniin (Kari ja Ilkka) Treenailemalla omassa työtilassa tai Moodlen etusivun alaosassa olevalla Vapaakentällä

Esimerkkejä Moodlesta Moodlen viikkonäkymä.

Esimerkkejä Moodlesta Tehtävien palauttaminen Moodleen (mm. teksti, kuva, ääni, video). 26.10.2009 Timo Raatikainen

Esimerkkejä Moodlesta Uutiset (kursilaisten sähköpostiin ja Moodlen työtilaan)

Tehtävän anto, palautus, Connect Pro –opetusvideot linkitettyinä ja Wikit ja Blogit syötteillä Moodle-työtilassa

Tuubi-portaali tuubi.metropolia.fi

VÄITE 1 Tuubista löytyy kaikki TOTTA YLÄPALKKI Välilehdet Haku ESIASETETUT LINKIT Ohjelmistot Muu tarpeellinen

VÄITE 2 Tieto häviää Tuubiin Totta Mitä asialle voidaan tehdä? Mieti mitä ja minne Tuubiin tallennat. (tai poistat)

VÄITE 3 Vastaanottaja on vastuussa tiedon löytämisestä EI Tuubi-työtilojen järkevä rakentaminen Form follows the function!

VÄITE 4 Tiedotteet tukkivat sähköpostini TOTTA , mutta… Mieti milloin asiasi on niin kiireellinen, että se vaatii sähköpostin lähettämistä.

VÄITE 5 Osaat nyt kaiken Tuubista EI, eikä tarvitsekaan! eAsiantuntijat auttavat! Rohkeasti seikkailemaan Tuubin ihmeelliseen maailmaan!

Kevään 2010 työpajat ja tilaisuudet 1 Opetusvempeleiden työpajat (ohjaajina tiimiläiset): to 4.2. klo 10-12 Hämeentie 161 Moodle + Wiki ke 17.2. klo 9.30-11.30 Ruoholahdentori 6 Moodle ti 2.3. klo 12-15 Lummetie 2 Oppimisympäristöjen käytettävyys  ma 15.3. klo 10-12 Arabiankatu 2 Moodle + Tuubin työtilat  to 25.3. klo 13-15 Hämeentie 161 Connect Pro neuvottelusta toiseen liikkuville ke 7.4. klo 9.30-11.30 Ruoholahdentori 6 Moodle + Connect Pro (mahdollisesti e-lomake) ma 19.4. klo 9.30-11.30 ja klo 12.15-14.15 Lummetie 2  Moodle ap + Connect Pro ip to 6.5. klo 13-15 Arabiankatu 2 Moodle + Tuubin työtilat Ilmoittautuminen sähköpostitse edelliseen päivään mennessä: timo.raatikainen@metropolia.fi Back to Moodle Back to Connect Pro

Kevään 2010 työpajat ja tilaisuudet 2 EI-opetusvempeleiden työpajat (ohjaajina tiimiläiset):      ma 12.4. klo 13-15 Hämeentie 161  Totsu-työpaja Kulttuurialan opettajille  ma 3.5. klo 13-15 Hämeentie 161 Totsu+Winha -työpaja Kulttuurialan opettajille ma 7.6 tai ti 8.6. Hämeentie 161  Totsu-työpaja Kulttuurituotannon ko:n opettajille  Toukokuu: Eri toimipisteissä (ilm. myöh.) Winha-Totsu -työpajoja Kulttuurialan opettajille Ilmoittautuminen sähköpostitse edelliseen päivään mennessä: timo.raatikainen@metropolia.fi Kerro halutessasi työpajoihin ilmoittautuessasi, mitä aiheeseen liittyvää haluaisit erityisesti oppia. Kerro myös, jos olet jo ollut samansisältöisessä pajassa aiemmin! Jatkamme kohdallasi siitä, mihin jäimme edellisessä! Räätälöimme siis pajoja tarvittaessa! Otamme mielellämme toiveita ja ehdotuksia vastaan mm. tulevien työpajojen suunnittelun avuksi! E-opetuksen ja –tuen osaamistiimi

Tarvitaanko koulutusta? Jos niin mitä? TiVi? Tarvitaanko koulutusta? Jos niin mitä?

Connect Pro Metropolia https://connect.metropolia.fi/ Back

Metropolian Moodle http://moodle.metropolia.fi/ Back

Metropolian Moodlen etusivulta http://moodle.metropolia.fi Back

Moodlen treenauspaikka: Vapaakenttä! Back