Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oppimistehtävä 2. Venla Paunoen MERp07sBE. Aihealueet.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oppimistehtävä 2. Venla Paunoen MERp07sBE. Aihealueet."— Esityksen transkriptio:

1 Oppimistehtävä 2. Venla Paunoen MERp07sBE

2 Aihealueet

3 Kommunikointi - Acrobat Connect Pro •Verkkokokousympäristö, joka on suunniteltu toimimaan erilaisilla alustoilla. Hyödyntää useimmilla tietokoneilla jo valmiina olevaa Adobe Flash Playeria, jonka avulla käyttäjillä on välitön pääsy online-kokouksiin, virtuaalisiin luokkahuoneisiin ja esityksiin ilman erillisten ohjelmistojen lataamista omalle tietokoneelle. Connect Pro on yhteensopiva monien erilaisten käyttöjärjestelmien kanssa, kuten Microsof Windows, Macintosh, Linux ja Solaris. •Connect Pro -ympäristössä osallistujat voivat olla yhteydessä toisiinsa webkameran ja mikrofonin sekä chatin kautta. Ympäristössä on mahdollista jakaa esim. powerpoint-esityksiä, kuvia, ääni- ja videotiedostoja sekä oman tietokoneen työpöytä tai tietty sovellus. •Acrobat Connect Pro:sta on olemassa myös maksuton, enintään kolmen henkilön tai yhteisön käyttöön tarkoitettu vaihtoehto Adobe ConnectNow, jonka kuka tahansa voi hankkia itselleen omaksi verkkokokousympäristökseen.

4 http://www.adobe.com/products/acrobatconnectpro/webconferencing/enterprise.html

5 Kuvat - Flickr •Helmikuussa 2004 julkaistu verkkopalvelu, jossa käyttäjät voivat julkaista ottamiaan valokuvia ja arvostella muiden kuvia. Flickrissä on mahdollista hakea ja luokitella kuvia folksonomisesti. Flickr on yksi internetin suosituimmista kuvapalveluista. Flickr on mainittu yhtenä esimerkkinä Web 2.0:sta. •Flickr tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuuden ladata palveluun 100 megatavua kuvia kuukaudessa. Ilmaisten käyttäjien toimintoja on monilla tavoin rajoitettu, esimerkiksi käyttäjän kuvasivulla näkyy vain 200 viimeksi ladattua kuvaa. Loputkin säilyvät Flickrissä, mutta niitä pääsee katsomaan vain suoran, kuvaan vievän linkin kautta. Vuosimaksun maksaneet käyttäjät voivat ladata Flickriin rajattoman määrän kuvia. Kuvien on kuitenkin oltava alle 10 megatavun kokoisia. •Saksassa, Singaporessa, Hongkongissa ja Koreassa näkyvät vain turvallisiksi määritellyt kuvat. Suomessa Flickrin kotimainen vastine on Kuvaboxi, jolla on 170 000 rekisteröityä käyttäjää.

6 http://www.flickr.com/

7 Oppimisympäristö - Moodle •Ilmainen, avoimen lähdekoodin oppimisalusta eli virtuaalinen oppimisympäristö (VLE), joka soveltuu erilaisille käyttäjäryhmille erilaisiin käyttötarkoituksiin. Se on vapaasti saatavissa ja ladattavissa moodlen alkuperäissivustolta. Moodle tarjoaa työvälineitä mm. vuorovaikutukseen, sisällöntuottamiseen ja materiaalin jakamiseen. •Oppimisympäristön päätekijänä on australialainen Martin Dougiamas. Häntä avustavat työssä tuhannet kehittäjät ympäri maailmaa. Moodlen pedagoginen lähestymistapa perustuu sosiaalisen rakentumisen teoriaan. Siksi Moodle on sopiva opiskelukokonaisuuksiin, joissa opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja opettajan kanssa.

8 http://moodle.org/

9 Sosiaaliset verkostot - Jaiku •Internetissä ja matkapuhelimessa toimiva yhteisö- ja mikroblogipalvelu. •Helmikuussa 2006 Jyri Engström ja Petteri Koponen, itse palvelu julkaistiin saman vuoden heinäkuussa ja 9. lokakuuta 2007 Google osti Jaikun Palveluun ei saanut rekisteröityä tunnuksia kuin edellisten käyttäjien kutsusta. Käytännössä Jaiku ei ole saanut samanlaista suosiota ja käyttäjämääriä kuin kilpailijansa, joista merkittävin on Twitter. •14. tammikuuta 2009 Google ilmoitti lopettavansa useita palvelujaan ja Jaikun kehittämisen. Jaiku Engine julkaistiin vapaana ohjelmistona Apache Licensen alaisuudessa •Nimi Jaiku tulee sanoista haiku ja joiku. Jaikun tavoite on olla viestintäväline ihmisten välillä heidän kertoessaan toisilleen mitä kokevat tai mitä ovat tekemässä.

10 Sosiaaliset verkostot - Jaiku •Jaiku on Web 2.0 -palvelu, jonka avulla on mahdollista kirjoittaa jaikuja, lyhyitä viestejä lähes mistä tahansa välineestä (matkapuhelin, www-selain, pikaviestinohjelma), sekä kommentoida niitä. Toinen olennainen ominaisuus on pikaviestimistä tuttu läsnäolotieto, sekä kolmantena ominaisuutena mahdollisuus yhdistää muista palveluista, kuten Flickrista ja Last.fm:stä tulevia syötteitä yhdeksi kokonaisuudeksi.

11 http://www.jaiku.com/

12 Videot, luentokalvot - YouTube •Googlen omistama suosittu 19 eri •kielellä tarjottu videopalvelu. •YouTuben kautta käyttäjä voi lisätä omia videoita tai katsoa sekä ladata muiden käyttäjien lisäämiä videoita. •Sivuston perusti 15. helmikuuta 2005 kolme PayPalin työntekijää: Chad Hurley, Steve Chen ja Jawed Karim. •YouTuben päämaja sijaitsee San Brunossa, Kaliforniassa. Se on Internetin suosituin suoratoistovideopalvelu.YouTuben videoiden formaattina käytetään Adobe Flash Video -muotoa (.FLV).

13 http://www.youtube.com/

14 Web sivustot- wikispace •Verkkosivusto, jonka sisältöä käyttäjät voivat itse muokata, usein ilman sivustolle kirjautumista. •Vuorovaikutteisuus ja muutosten tekemisen yksinkertaisuus tekevät wikistä tehokkaan yhteisöllisen kirjoittamisen työkalun. •Termillä wiki voidaan myös viitata yhteistyöohjelmistoihin, jotka helpottavat wiki-verkkosivustojen käyttöä. •Wikiin voidaan luoda dokumentteja käyttäen yksinkertaista merkintäkieltä ja selainta. Useammat wikit sijaitsevat julkisessa verkossa World Wide Web, joka on Internetin osa. Yksi sivu wikissä on ”wikisivu”, kun taas sivujen summa muodostaa koko sivuston eli ”wikin”.

15 http://www.wikispaces.com/


Lataa ppt "Oppimistehtävä 2. Venla Paunoen MERp07sBE. Aihealueet."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google