1 Tontinomistajan tehtävien ottaminen kunnalle Perusteet kunnossapidon osalta 8 § Oikeus 8 § 1 mom. Velvollisuus 8 § 2 mom. Kohtuuttomuus 19a § Perusteet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
Advertisements

Seurafoorumi Sivistystoimi Liikuntapalvelut.
Suomen perustuslaki (731/1999)
Asuintalovaraus ja rahastointimenettely
Häiritsevä elämä Asunnossa vietetty häiritsevä elämä on paljon puhuttava ja erimielisyyttä aiheuttava aihe Liikkeellä on myös paljon väärää tietoa sovellettavasta.
Ennakkomaksut Saadut ennakkomaksut Maksetut ennakkomaksut Muut ennakot
TERVETULOA JOHTAMISKORKEAKOULUUN!
LAKI KADUN JA ERÄIDEN YLEISTEN ALUEIDEN KUNNOSSA- JA PUHTAANAPIDOSTA
Säteilylähteiden varastointi ja käytöstä poistaminen
Maataloustukien täydentävät ehdot Viherryttämistuki
MRL:n tavoite …tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään.
Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kittilä 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
KPL TIET KADUT.
Valvontaviranomaiset 15 § Kunnan määräämä valvontaviranomainen valvoo, että kunta ja tontinomistaja täyttävät laissa säädetyt velvollisuutensa.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
PALVELULAIN VIRANOMAISIIN KOHDISTUVAT VELVOITTEET Mikko Holm Sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan ryhmä 4. marraskuuta 2009.
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
YSE 1998 TALOYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
LAPSEN OIKEUDET.
Tietoturvallisuus osa 6
Ohjeistus työntekijätiedoista
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Lappi 1.
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Hulevesiin liittyvä lainsäädäntö ja sen kehitysnäkymät
Tieyksiköinti.
Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Salaojateknikoiden neuvottelupäivät , Hyvinkää Kehitysinsinööri Heikki Pajula, SYKE Ojitusten riita-asiat.
Päätöksenteko yhdistyksissä
Pekka Silkosuo, OAJ ALUEYHDISTYKSEN TALOUS. alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys)alueyhdistyksellä.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
Vastavuoroinen tunnustaminen VANK syysseminaari Säätytalo Leila Vilhunen.
KassaOlli KassaOlli on päivittäisen kassan seurantaan kehitetty kassanhallintaohjelma, joka kattaa koko kalenterivuoden Ohjelman avulla käteiskassan seuranta.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Pääkaupunkiseutu 1.
Pk-yritysbarometri, kevät 2015 Alueraportti, Pohjanmaa 1.
KOMMUNIKATIIVINEN SUUNNITTELU JA SUUNNITTELUARGUMENTAATIO
Esteettömyystyö rakennusten osalta Kaupungininsinööri, ohjausryhmän puheenjohtaja Matti- Pekka Rasilainen.
Vuorohoitojärjestelyt Jyväskylän kaupungissa
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
PATENTTI myönnetään hakemuksen perusteella, uutuus, keksinnöllisyys, käyttökelpoisuus voimassa 20 v (lääk. 25 v) tekemispäivästä julkiseksitulo 18 kk tekemis.
KIINTEISTÖALAN TOIMINTAYMPÄRISTÖ - lainsäädäntövertailun johtopäätökset ja suositukset VT Sirkka Terho.
Tuomioistuinlaitos: ”Tavalliset” oikeusasteet: Hallinto-oikeusasteet:
TekpaVertti Vuosikirja TekpaVertin vuoden 2005 vuosikirja sisältää kunnan teknisen toimen eri sektoreiden päämittareita tai tärkeäksi katsottuja.
Huumehoidon palvelujen hankinta Hankinnan volyymitietoja Hankinnan tavoiteltu arvo 2,5 m€/vuodessa Kilpailutukseen on alustavasti suunniteltu.
Rasitteet Aune Rummukainen Kevät Rasite Voidaan perustaa kiinteistön hyväksi joitakin rasitetyyppejä voidaan perustaa myös kunnan hyväksi = Oikeus.
Lakitieto VELKA JA VAKUUDET.
Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
21 kuukautta aikaa hakeutua syöttötariffijärjestelmään Johtava asiantuntija Maiju Seppälä Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä Tuulivoimarakentaminen
TIEDELEIRIMATKAN KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT LUKIO/CERN-2016.
Valantehneen kalastuksenvalvojan oikeudellinen asema
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Julkinen terveydenhuolto, yksittäisen hoitokäynnin.
Henkilökierto valtionhallinnossa
Kuittilaki Kiinteistöverolaki
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Työaika ja vapaat.
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Kun hoitolaitos/lääkäri laskuttaa hoitokäynnin.
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Luottamusmiesten ajankohtaispäivät
Verotuksen perusteet – muutoksenhaku 2018
TYÖTURVALLISUUS.
Esityksen transkriptio:

1 Tontinomistajan tehtävien ottaminen kunnalle Perusteet kunnossapidon osalta 8 § Oikeus 8 § 1 mom. Velvollisuus 8 § 2 mom. Kohtuuttomuus 19a § Perusteet puhtaanapidon osalta 13 § Menettely 8a § ja muutoksenhaku 18 § 2 mom Maksut 14b § Huomioitava harkinnassa, että vastuut siirtyvät kunnalle Tavoite

2 Kunnalla oikeus ottaa huolehtiakseen tontin omistajalle kuuluvat tehtävät osittain tai kokonaan Kunnossapidon osalta 4 §:ssä mainitut tehtävät: lumen ja jään poistaminen jalkakäytävältä, jalkakäytävän liukkaudentorjunta, lumivallien poistaminen, katuojan ja sadevesikourun pitäminen lumettomana ja jäättömänä sekä tontille johtavan kulkutien kunnossapito. Puhtaanapidon osalta 10 §:ssä tontinomistajalle kuuluvat puhtaanpitotehtävät, jotka lueteltu 9 §:ssä eli lian, roskien ja irtonaisten esineiden sekä rikkaruohon poistaminen ajoradalta tai jalkakäytävältä

3 Kunnalla on velvollisuus ottaa kokonaan tai osittain huolehtiakseen tontinomistajalle luuluvat kunnossapitotehtävät ( 8 § 2 mom kyse pientalovaltaisesta alueesta ja kunnossapidon tasoa ei saavuteta tai tehtävät jakaantuvat alueen tontinomistajien kesken erityisen epätasapuolisesti ja kyse on tarkoituksenmukaisesta alueellisesta kokonaisuudesta ja alue soveltuu koneelliseen kunnossapitoon.

4 Kustannukset Kunnossapitolain 14 b §:n mukaan kunta voi periä: Aiheutuneet kustannukset Vuosittain Kyseisten alueiden tonttien omistajilta, joiden tontit sijaitsevat yleiseen käyttöön luovutettujen katujen varsilla Perusteet määrätään kunnan hyväksymässä taksassa, maksuperusteet oltava tasapuolisia (esim. kerrosala, tontin pinta-ala)

5 Päätösmenettely tehtäviä otettaessa 1(2) 8 a § -Päätösehdotus asetettava julkisesti nähtäville vähintään 14 vuorokauden ajaksi -Nähtäville asettamisesta on etukäteen ilmoitettava kunnan ilmoitustaululla ja vähintään yhdessä sanomalehdessä -Päätösehdotuksesta on annettava tieto aloitteen tekijöille tavallisella kirjeellä -Jos päätösehdotuksen mukaan kunta ottaa tontinomistajan tehtäviä hoitaakseen on päätösehdotuksesta annettava tieto alueen tontinomistajille tavallisella kirjeellä

6 Päätösmenettely2(2) Muistutus ehdotuksesta jätettävä 14 päivän kuluttua ehdotuksen nähtäville asettamisesta tai kirjeen tiedoksisaannista Perusteltu päätös Hallintovalitus hallinto-oikeuteen ( 18 §) Päätös todisteellisesti tiedoksi niille tontin omistajille, joita päätös koskee Päätös tiedoksi aloitteen tekijöille tavallisella kirjeellä Aloite tehtävien uudelleen järjestelyistä voi tulla myös kuntalaisilta, tai yhdistyksiltä