Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TekpaVertti Vuosikirja 2005. TekpaVertin vuoden 2005 vuosikirja sisältää kunnan teknisen toimen eri sektoreiden päämittareita tai tärkeäksi katsottuja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TekpaVertti Vuosikirja 2005. TekpaVertin vuoden 2005 vuosikirja sisältää kunnan teknisen toimen eri sektoreiden päämittareita tai tärkeäksi katsottuja."— Esityksen transkriptio:

1 TekpaVertti Vuosikirja 2005

2 TekpaVertin vuoden 2005 vuosikirja sisältää kunnan teknisen toimen eri sektoreiden päämittareita tai tärkeäksi katsottuja muita mittareita. Vuosikirja on hyvä apuväline tarkasteltaessa teknisen toimen palvelujen tehokkuutta, mutta sitä voidaan hyödyntää myös kuntien väliseen vertailuun. Lisäksi vuosikirjan avulla voidaan saada aikaperspektiiviä erilaisten tarkasteluperiodien avulla. TekpaVertin vuosikirja on laadittu esitysmuotoon, mutta sitä voidaan hyödyntää myös tulostettavana versiona. Vuosikirjan osia voidaan käyttää myös esimerkiksi suoraan kunnan sisäiseen raportointiin. Vuosikirjan kullakin sivulla on esitelty tarkasteltava mittari, ja sen vieressä on tilaa omille muistiinpanoille ja arvioinneille. Efeko Oy:n tarkoitus on ylläpitää ja jatkokehittää TekpaVerttiä ja sen vuosikirjaa. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehittämisehdotuksia, jotta TekpaVertti palvelisi entistä paremmin kunnan teknisen toimen kehittämistä ja johtamista sekä erilaisia vertailu- ja kehitystehtäviä. Jorma Valve Kehittämispäällikkö Efeko Oy

3 3 Arviointi:Mittarin kuvaus: Sisältää kaikki kaavoitukseen sisältyvät käyttökulut + korot ja poistot.

4 4 Arviointi:Mittarin kuvaus: Konsulttisopimuksiin perustuvat kustannukset ja kilpailujen aiheuttamat kustannukset.

5 5 Arviointi:Mittarin kuvaus: Sisältää kaikki kaavoitukseen sisältyvät käyttökulut + korot ja poistot. Konsulttisopimuksiin perustuvat kustannukset ja kilpailujen aiheuttamat kustannukset.

6 6 Arviointi:Mittarin kuvaus: Sisältää kunnallistekniikan eri suunnitteluyksiköiden kustannukset yhteensä.

7 7 Arviointi:Mittarin kuvaus: Normitetun tyyppikadun litterakohtaisten toteutuneiden kustannusten keskiarvot yhteensä.

8 8 Arviointi:Mittarin kuvaus: Yleiselle liikenteelle luovutetut kadut ja muut liikenteen käytössä olevat pääasiassa detaljikaavan mukaiset kadut.

9 9 Arviointi:Mittarin kuvaus: Liikennealueiden ylläpito sisältää hoito- ja kunnossapitokustannukset. Katso tarkemmin Vertti-käsikirjasta.

10 10 Arviointi:Mittarin kuvaus: Keskiarvo katujen puhtautta, siisteyttä, kuntoa, lumenaurausta ja liukkaudentorjuntaa käsittelevistä kysymyksistä. Asteikko 1-5.

11 11 Arviointi:Mittarin kuvaus: Ylläpito sisältää hoito- ja kunnossapito- kustannukset. Asiakastyytyv. on keskiarvo katujen puhtautta, siisteyttä, kuntoa, lumenaurausta ja liukkaudentorjuntaa käsittelevistä kysymyksistä. Asteikko 1-5.

12 12 Arviointi:Mittarin kuvaus: Kesähoito sisältää päällystettyjen ja sorapintaisten väylien hoidon sekä muun kesähoidon. Talvihoito sisältää lumityöt, liukkaudentorjunnan ja muun talvihoidon. Katso tarkemmin Vertti-käsikirjasta.

13 13 Arviointi:Mittarin kuvaus: Kulut lamppujen ryhmä- ja yksittäisvaihdoista, kaapeli- ja valaisinvikojen korjauksista, pylväiden oikaisuista sekä käyttö- ja sijaintipalveluista. Lisäksi energian perus- ja käyttömaksut.

14 14 Arviointi:Mittarin kuvaus: Kulut lamppujen ryhmä- ja yksittäisvaihdoista, kaapeli- ja valaisinvikojen korjauksista, pylväiden oikaisuista sekä käyttö- ja sijaintipalveluista. Lisäksi energian perus- ja käyttömaksut.

15 15 Arviointi:Mittarin kuvaus: Kunnossapito sisältää päällysteiden, siltojen, ulkovalaistuksen, liikenneviheralueiden ja muun kunnossapidon.

16 16 Arviointi:Mittarin kuvaus: Kunnossapito sisältää päällysteiden, siltojen, ulkovalaistuksen, liikenneviheralueiden ja muun kunnossapidon.

17 17 Arviointi:Mittarin kuvaus: Investointeihin sisältyy uusinvestoinnit ja korvausinvestoinnit.

18 18 Arviointi:Mittarin kuvaus: Investointeihin sisältyy uusinvestoinnit ja korvausinvestoinnit.

19 19 Arviointi:Mittarin kuvaus: Sisältää kaikkien käyttötarkoitusluokkien mukaisten alueiden ylläpidon kustannukset yhteiskustannuksineen. Pinta-alana käytetään hoidossa olevaa pinta-alaa (ei rakennettua pinta-alaa).

20 20 Arviointi:Mittarin kuvaus: Sisältää kaikkien käyttötarkoitusluokkien mukaisten alueiden ylläpidon kustannukset yhteiskustannuksineen. Pinta-alana käytetään hoidossa olevaa pinta-alaa (ei rakennettua pinta-alaa).

21 21 Arviointi:Mittarin kuvaus: Keskiarvo keskustan ja asuntoalueiden puistojen sekä läheisten metsien hoidosta. Keskiarvoon sisältyvät myös leikkipaikkojen siisteys ja varusteiden kunto. Asteikko 1-5.

22 22 Arviointi:Mittarin kuvaus: Rakennettu puisto, hoitoluokka A2. Kustannuksiin sisältyy kaikki virkistysalueiden hoitoon liittyvät hoitoluokka A2:lle kohdennetut kustannukset.

23 23 Arviointi:Mittarin kuvaus: Rakennettu puisto, hoitoluokka A2. Kustannuksiin sisältyy kaikki virkistysalueiden hoitoon liittyvät hoitoluokka A2:lle kohdennetut kustannukset.

24 24 Arviointi:Mittarin kuvaus: Vesijohdon, jätevesiviemärin ja sadevesiviemärin rakentaminen samaan kaivantoon katurakenteen alle kadunrakentamisen yhteydessä.

25 25 Arviointi:Mittarin kuvaus: Laskenta perustuu esimerkkikiinteistöön, jonka kerrosala on 150 m2, huoneistoala 120 m2, tontin pinta-ala 1 000 m2, veden kulutus 180 m3 /a (3 asukasta). Liittymismaksun vuosikustannus 3 %.

26 26 Arviointi:Mittarin kuvaus: Laskenta perustuu esimerkkikiinteistöön, jonka kerrosala on 150 m2, huoneistoala 120 m2, tontin pinta-ala 1 000 m2, veden kulutus 180 m3 /a (3 asukasta). Liittymismaksun vuosikustannus 3 %.

27 27 Arviointi:Mittarin kuvaus: Laitoksen kulut ilman pääoma- ja satunnaisia kuluja jaettuna laskutettujen vesi- ja jätevesimäärien keskiarvolla.

28 28 Arviointi:Mittarin kuvaus: Asukastyytyväisyysmittauksen tulos. Asteikko 1-5.

29 29 Arviointi:Mittarin kuvaus: Asukastyytyväisyysmittauksen tulos. Asteikko 1-5.

30 30 Arviointi:Mittarin kuvaus: Veden käyttömaksu €/m3 ilman alv:a. Asukastyytyväisyysmittauksen tulos, asteikko 1-5.

31 31 Arviointi:Mittarin kuvaus: Hallinto-, hoito-, siivous-, energia- ja vesi sekä kunnossapitokustannukset. Kaikki rakennukset asuinrakennuksia lukuun ottamatta.

32 32 Arviointi:Mittarin kuvaus: Hallinto-, hoito-, siivous-, energia- ja vesi sekä kunnossapitokustannukset.

33 33 Arviointi:Mittarin kuvaus: Toimintakulut sisältää henkilöstökulut, aineet, tarvikkeet ja tavarat.

34 34 Arviointi: Mittarin kuvaus: Kaluston toteutuneet käyttötunnit yhteensä jaettuna käyttötuntien enimmäismäärällä Sisältää kalustoryhmät: kuorma-autot, traktorit, höylät, painehuuhteluautot, tr- ja ka-harjakoneet, pyöräkuormaajat, kaivinkoneet, pienoistraktorit, kaatopaikkakoneet.

35 35 Arviointi:Mittarin kuvaus: Seuraavat kalustoryhmät: kuorma-autot, traktorit, höylät, painehuuhteluautot, tr- ja ka-harjakoneet, pyöräkuormaajat, kaivinkoneet, pienoistraktorit, kaatopaikkakoneet.

36 Lisätietoja TekpaVertin käytöstä ja hyödyntämisestä Jorma Valve Puh. (09) 771 2151 tai 0500 428 962 Sähköposti: etunimi.sukunimi@efeko.fi


Lataa ppt "TekpaVertti Vuosikirja 2005. TekpaVertin vuoden 2005 vuosikirja sisältää kunnan teknisen toimen eri sektoreiden päämittareita tai tärkeäksi katsottuja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google