Me ja muut: ryhmäilmiöistä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Advertisements

Oppimisnäkemyksiä Behaviorismi Sosiaalisen oppimisen teoria
Kulttuuri, mieli ja kasvatus
Yliopistolaki ja kirjastojen kokoelmat ─ Näkökulmia ja kysymyksiä Harri Ahonen Suomen tieteellinen kirjastoseura, kokoelmatyöryhmä.
Tekstilaji Tekstin tyyppi.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
RYHMÄ.
Virtukampus C2 –ryhmä, miten muutos tapahtuu. C2 ETENEMINEN • Eteneminen piloteissa monitasoisesti (toimintatavat, osaaminen, teknologia….) • Toimintakulttuurien.
Kyläsuunnittelumalli
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Ilmari Kuikka Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Kevät 2010 Poistumistien valinnan mallintaminen.
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Kai Flink Eduskuntavaaliehdokas
Ryhmä-dynamiikka: liittymisen ja erillisyyden vuorovaikutusta ryhmässä
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
LAPSEN OIKEUDET.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Ryhmä ja yhteisö Jokainen ihminen kuuluu useaan ryhmään
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Kvali-työpaja Laadullinen asennetutkimus
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 19 – Jussi Karlqvist Optimointiopin seminaari - Kevät 2007 Pehmeä Systeemimetodologia (SSM)
Tiimin hallinnan kultaiset säännöt Toimitaan demokraattisesti.
Maahanmuuttajanuorten ohjaus KIVITIPPU
Johanna Vanhatalo Hanne Yrttiaho Paula Vehkalahti Maarit Ristimella
Suupohjan ammatti-instituutti kehittää EU:n ja Suupohjan kuntien tukemana SOSIAALINEN MEDIA OPETUKSEN TUKENA SOMEO – hanke: Sosiaalisen.
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
APE-opinnot: 7. lähipäivä
Ohjaatko vai johdatko? Ohjaatko vai johdatko ryhmää – kaksi eri asiaa
DISKURSSIEN VALTA Oppikirja s
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Opetussuunnitelmaviestintä Merkki ja merkitys - Viestinnän yleinen teoria Jukka Savilampi 2005.
UE1 syksy 2007© Anne Rongas1 Uskonto ja kulttuuri  Millä eri tavoin aihetta voisi hahmottaa?  Kulttuuri vaikuttaa uskontoon ja uskonto kulttuuriin 
Sosiaalityön paikka päihdetyössä
Kulttuurisemiotiikkaa Harri Veivo Oulun yliopisto Lokakuu
Maaseutupolitiikan YTR Verkostosparraus
Y LEISTÄ Vanhempien ja opettajan erilaisia näkemyksiä lapsen toiminnasta ryhmän jäsenenä Yleensä puhutaan kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä Vanhempien.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
1.4. Integroimismenetelmiä
Ryhmädynamiikka ja vuorovaikutus, 1ov/PätKor1
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 4 – Janne Nurmi Optimointiopin seminaari - Kevät 2008 Kotitehtävä 4 - Ratkaisu
SOSIAALINEN MEDIA AMMATTIKORKEAKOULUN HYÖTYKÄYTÖSSÄ Juhana Kokkonen
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Kulttuurisemiotiikkaa Oulun yliopisto Lokakuu 2007 Harri Veivo.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
 Abortti eli raskaudenkeskeytys tarkoittaa raskauden keinotekoista päättämistä poistamalla alkio sikiö tai sikiökohdusta silloin, kun abortoitavan ei.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
KOULU-NUORISOTYÖNTEKIJÄN AMMATTI- IDENTITEETTI Koulun erityisnuorisotyöntekijä Ritva Rantola Pieksämäen kaupunki
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö.
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Miten ryhmä toimii? Miten osallistun ryhmän toimintaan?
Hypoteesi Oman hypoteesini mukaan analysoimalla mediaa, vertaamalla sen julkaisemaa sisältöä valtion virallisiin linjauksiin ja tarkastelemalla tuloksia.
Klubin strategia työkalu KST
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Evoluution perusteet Kappaleet 7 ja 8.
Sosiaalistuminen (sosialisaatio)
Kpl 13 Sosiaalinen mieli s Tee muistiinpanot
Luku 7 Oikeusetiikka.
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö
SATAKUNNAN VERKOSTOTYÖN TOIMINTAMALLI
Skeema Yksilö on osa monia ryhmiä Ydinsisältö
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Esityksen transkriptio:

Me ja muut: ryhmäilmiöistä Ryhmä on joukko ihmisiä, joilla on yhteinen tavoite ja päämäärä keskinäistä vuorovaikutusta yhteisen toiminnan säännöt Ryhmä ei ole mikä tahansa ihmisjoukko Ryhmän jäsenillä on erilaisia rooleja ja ryhmässä toimii tehtävänjako

Rooli Rooli tarkoittaa odotuskokonaisuutta >> kohdistuu tietyssä asemassa olevaan ryhmän jäseneen Esimerkiksi äidin, puheenjohtajan, vitsinkertojan ja poliisin roolit

Roolikonflikti Rooliristiriidat (roolikonflikti): 7.4.2017 Roolikonflikti Rooliristiriidat (roolikonflikti): tilanne, jossa ihmisen omat odotukset ja roolin vaatimukset ovat ristiriitaisia tilanne, jossa samaan rooliin kohdistuu ristiriitaisia odotuksia tilanne, jossa ihmisellä on keskenään ristiriitaisia rooleja PS1 Anne Rongas

Normi Normi: merkitsee sääntöä, jonka noudattamatta jättämistä muut ryhmän jäsenet rankaisevat normista poikkeaminen ei ole suotavaa, sillä jos kaikilla olisi sama oikeus poiketa normista, ryhmä saattaisi hajota tai kaikille koituisi haittaa osa normeista julkisia sopimuksia, osa kirjoittamattomia yleisiä toimintatapoja

Me ollaan me Ryhmän jäsenet tuntevat kuuluvansa sisäpiiriin, meikäläisiin Ryhmän ulkopuolelle jäävät ovat ulkopiiriin kuuluvia, muita (muukalaisia) Puhutaan sosiaalisesta identiteetistä: pyrkimys myönteisesti erottua muista ryhmistä. ”Me olemme parhaita, koska…”

Sosiaalinen vertailu Sosiaalinen vertailu: 7.4.2017 Sosiaalinen vertailu Sosiaalinen vertailu: ihminen rakentaa käsitystään asioista vertaamalla omia mielipiteitään toisten samankaltaisten ihmisten mielipiteisiin tapahtuu varsinkin silloin, kun muodostetaan mielipidettä asiasta, johon ei ole olemassa valmista objektiivista normia puhutaan ”Sosiaalisen todellisuuden rakentamisesta” PS1 Anne Rongas