Osoitin ja char- tietotyyppi tMyn1 Osoitin ja char-tietotyyppi Osoitinmuuttuja, joka on tyyppiä char* voidaan alustaa merkkijonolla: char* alku=”En toivo.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
© Hannu Laine 1 Tietorakenteet ja algoritmit Funktio-osoittimet Funktio-osoittimen ja taulukko-osoittimen vertailu Funktio-osoittimen käyttötapoja.
Advertisements

Luokan otsikko- ja toteutustiedosto tMyn1 Luokan otsikko- ja toteutustiedosto •Tähän asti ohjelmaesimerkit on toteutettu siten, että kaikki koodi on yhdessä.
TyyppimuunnoksettMyn1 Tyyppimuunnokset Joskus kääntäjän on tehtävä itse päätöksiä, jos ohjelmoija ei ole ajatellut yksityiskohtia: int arvo1=10; long arvo2=25;
Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä.
Olioon kohdistuvia perustoimintoja tMyn1 Olioon kohdistuvia perustoimintoja Kopiointimuodostin (copy constructor) alustaa olion tietojäsenet saman luokan.
Funktion esittely eli prototyyppi tMyn1 Funktion esittely eli prototyyppi Funktion esittely (function declaration) kertoo funktion nimen, parametrien tyypit.
Lueteltu tyyppitMyn1 Lueteltu tyyppi Lueteltu tyyppi on tietotyyppi, jonka arvot luetellaan erikseen tyypin määrittelyn yhteydessä. Lueteltua tietotyyppiä.
Olioon kohdistuvia perustoimintoja tMyn1 Olioon kohdistuvia perustoimintoja Kopiointimuodostin (copy constructor) alustaa olion tietojäsenet saman luokan.
Oman poikkeus- käsittelyfunktion tMyn1 Oman poikkeuskäsittelyfunktion määrittely Funktion tulisi muodostaa ainoastaan sellaisia poikkeuksia, jotka on sallittu.
Tiedon vieminen funktiolle tMyn1 Tiedon vieminen funktiolle, parametrit Argumentin vieminen funktiolle voidaan toteuttaa kahdella menetelmällä: –Pass-by-Value.
Osoittimen määrittely ja alustus tMyn1 Osoittimen määrittely ja alustus Osoitin (pointer) on muuttuja, joka voi sisältää keskusmuistiosoitteen. Osoitinmuuttujan.
Muuttujan osoite int a=1; 0xbfffea64 /* tulostetaan a:n osoite*/ printf(“%p\n”, &a); 0xbfffea68 /* tulostetaan a:n osoite + 1*/ printf(“%p\n”, &a+1); /*
CHEM- A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC EXCEL-opastusta Syksy 2016, I periodi Dos. Jari Aromaa
NR-ristikot ja massiivisauvarakenteet
Ilmakehän pienhiukkasten ja aerosolien tutkimus
TU KERTAUSTA ja vanhoja tenttikysymyksiä 1. välikoetta varten
8 MAKROTALOUSTEORIAN JATKOA JA SUHDANNEVAIHTELUT
Digitalisaation vaatima osaaminen julkisessa hallinnossa
Kieli ja tyyli yo-esseessä
Tieto- ja sähkötekniikan opiskelu Oulun yliopistossa
. Haemme S-ryhmän hankinta- ja logistiikkayhtiö Inex Partners Oy:n Limingan terminaaliin KESÄTYÖNTEKIJÄÄ Kuljetusesimiesten loman sijaiseksi toukokuun.
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
PowerPoint-esitys: Kehityn oppijana
Veera Aaltonen, Roosa Arima, Elina Estola, Tero Kiikeri
Töö perevägivallaga Soomes – fookus toimepanijatega töötamisel
2. Sosiologian ja kasvatussosiologian peruskäsitteitä
II ATOMIN RAKENNE JA JAKSOLLINEN JÄRJESTELMÄ
Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen
Tietoja Kivistön suuralueelta
Päihdeongelmainen potilas terveysasemalla
Aino Peltonen, Sofia Miettinen, Kaapo Kangas, Miro Keski-Jaskari
Sähkökemia Sähköä kemiallisesta energiasta: Galvaaninen kenno
Vertailuprosentti Sama paita maksoi Z-kaupassa 50 euroa ja Y-kaupassa 60 euroa. a) Kuinka monta prosenttia halvempi paita oli Z-kaupassa kuin Y-kaupassa?
Rakennusperinnön hoidon rahoitusmahdollisuus maaseudun kehittämisrahoituksella Kulttuuriympäristön ja rakennusperinnön hoidon seminaari, museokeskus.
Hanke toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, rahoitus Hämeen ELY
SAPA lausuntoyhteenveto
Toscana e Piemonte, La bella Italia ! Benvenuti !
Työpajan tuloksia ke 6.5. klo Verohallinto
HOPS-kehityssuunnitelma, syksy 2013
Uusia ja päivitettyjä ohjelmia
Julkaisutiedonkeruun kehittäminen
tunti – Liiketoimintasuunnitelma
WhatsApp merger case Niklas Katila,
Pk-yritysbarometri, syksy 2016
Sirkka Heinonen / Turun yliopisto Asumisen ja työn muutos, digitalisaation vaikutukset Muutos on nopeaa, jatkuvaa ja yhä vaikeammin ennakoitavissa kompleksisessa.
Presidenttivalmennus 1
Kaikki nuoret töihin.
Potilaan rooli potilasturvallisuudessa - mitä mieltä ovat potilaat ja potilasturvallisuusasiantuntijat? Sahlström, Merja, TtM, TtT-opiskelija, ¹˒², Partanen,
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
3 HAVAITSEMINEN PS3 LAJM.
Johtopäätökset / Ajatusmalli: Digitalisaation vaatima osaaminen
Molekyylimallinnus Helsingin yliopisto Kemian laitos
9. Juutalaisuuden historiaa ja suuntauksia
Osallistumisjärjestelmät
Lions tietoa uusille jäsenille
Osallistuva Espoo -kehitysohjelman tuloksia 2015
Free Being Me – Ihan Vapaasti Mä
Videoinstallaatiot / mediainstallaatiot) – liikkuvaa kuvaa tilassa!
Tarinoita armosta ja armottomuudesta –työpaja
Havainnointia tukevia kysymyksiä
seksuaalisuuden ääripäät
1. Millaisia asioita kilpailukykyä mittaavissa tutkimuksissa mitataan
Mekaaniset koneet: vipulaskut
”Tai sitten siinä on vain osa siitä todellisuudesta”
Puhelin- ja verkkoauttamisen eettiset periaatteet
KOSKI-VIRTA –työpajan koonti Helena Majamäki
Strategia ja vuosikello
Erkki Tolonen, kehityspäällikkö,
APUVERBIT.
Esityksen transkriptio:

Osoitin ja char- tietotyyppi tMyn1 Osoitin ja char-tietotyyppi Osoitinmuuttuja, joka on tyyppiä char* voidaan alustaa merkkijonolla: char* alku=”En toivo mitään muuta”; Osoite 2000H alku: 2000 Merkkijonon tallennus päättyy lopetusmerkkiin automaattisesti

Osoitin ja char- tietotyyppi tMyn2 Jos toimittaisiin ihan sääntöjen mukaisesti, niin olisi todettava, että edellisessä esimerkissä oleva merkkijono on tyyppiä const. Sitä vastoin osoittimen tyyppi ei ollut. Oikeammin olisi siis pitänyt kirjoittaa: const char* alku=”En toivo mitään muuta”; Tämä kertoo kääntäjälle, että se, mitä osoitin osoittaa, on tyyppiä const. Sitä ei siis saa yrittää muuttaa. cout tulkitsee muuttujan, joka on tyyppiä char*, merkkijonoksi, joka päättyy lopetusmerkkiin.

Osoitin ja char- tietotyyppi tMyn3 int main(array ^args) { const char* viitta1="Tunturikoivu Pyh\204tunturilla"; const char* viitta2="Saaristom\204nty Airistolla"; const char* viitta3="Lehtikuusi Urpolassa"; const char* viitta4="Puistojalava Ullanlinnanm\204ell\204"; int valintasi=0; cout<<"Mik\204 on kaunein puu?"<<endl <<"Sy\224t\204 kokonaisluku 1-4: "; cin>>valintasi; cin.get();

Osoitin ja char- tietotyyppi tMyn4 switch(valintasi) { case 1: cout<<viitta1<<endl; break; case 2: cout<<viitta2<<endl; break; case 3: cout<<viitta3<<endl; break; case 4: cout<<viitta4<<endl; break; default: cout<<"Sorry, valinta alueen ulkopuolelta"; } return 0; }