Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tarinoita armosta ja armottomuudesta –työpaja

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tarinoita armosta ja armottomuudesta –työpaja"— Esityksen transkriptio:

1 Tarinoita armosta ja armottomuudesta –työpaja 28.9.2016
Open space –menetelmä Tarinoita armosta ja armottomuudesta –työpaja

2 OPEN SPACE on menetelmä
- yhdessä pohtimiseen. - yhdessä uudistumiseen. - yhdessä innostumiseen. Tärkeitä lähtökohtia osallistujan työlle : - Innostus ja kiinnostus asiasta, ilman innostusta kukaan ei oikeasti välitä asioista. - Vastuu, ilman vastuullisuutta mitään ei tule tehdyksi. - Vapaaehtoisuus on edellytys innostukselle ja vastuullisuudelle.

3 Pelisäännöt Neljä periaatetta
1. Kuka tahansa ryhmään tulee, hän on oikea henkilö. 2. Mitä tahansa tapahtuu ryhmässä on ainoa asia, joka voi tapahtua. 3. Koska tahansa on oikea aika aloittaa työskentely. 4. Kun työskentely loppuu se loppuu.

4 VOIMASSA ON KAHDEN JALAN LAKI
Koko tilaisuuden aikana jokainen on vastuussa itsestään. Mikäli osallistuja huomaa olevansa tilanteessa, jossa hän ei opi tai ei voi liittyä ajatuksillaan keskusteluun, hänen täytyy käyttää kahta jalkaansa ja siirtyä johonkin toiseen paikkaan tilassa, joka on hänelle kehittävämpi.

5 ROOLIT OPEN SPACE TYÖSKENTELYSSÄ
- keskustelua workshopissa ohjaa se, joka on tuonut teeman nimeämisvaiheessa esille, ohjaaja kokoaa myös tuotoksen - workshoppiin voivat osallistua kaikki halukkaat, jokainen on oikea henkilö osallistumaan - mehiläiset voivat luoda oman keskustelupiirin workshoppien aikana - perhoset voivat liikkua workshopista toiseen, arvaamattomasti


Lataa ppt "Tarinoita armosta ja armottomuudesta –työpaja"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google