Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä."— Esityksen transkriptio:

1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä sijoittamalla osoittimeen uuden keskusmuistiosoitteen arvo. Tavallisen osoittimen kautta voidaan myös viitata epäsuorasti keskusmuistialueen sisältöön ja muuttaa sitä. Varattua sanaa const käytetään, kun halutaan suojata osoitin tai osoitettu keskusmuistialue muutoksilta.

2 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn2 Vakio-osoittimen määrittely: tyyppi* const osoitin=&muuttuja; Koska osoitin on vakio, ei sen sisältöä voi muuttaa. Osoitetun alueen suojaaminen muutoksilta: const tyyppi* osoitin=&muuttuja; Koska osoitettu tieto on vakio, ei sen sisältöä voi muuttaa. Voidaan siis erottaa kolme erilaista vaikutusta const- määreen ja osoittimen käytön kanssa:

3 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn3 1. Osoitetun alueen suojaaminen muutoksilta: const char* totuus=”Tätä juttua et voi muuttaa!”; const char* taasTotuus=”Samat sanat!”; totuus=taasTotuus; Sitä vastoin voit antaa osoitinmuuttujalle totuus jonkin uuden osoitteen!

4 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn4 #include "stdafx.h" #include using namespace System; using namespace std; int main(array ^args) { const int kokLuku1=20; const int* pInt=&kokLuku1; cout<<"Muuttuja kokLuku1 on vakio,"<<endl <<"eik\204 sen arvoa siis voi muuttaa.. "<<endl <<"Sen arvo on osoittimella katsottuna: " <<*pInt<<"."<<endl; const int kokLuku2=40; Osoittimen tulee myös olla const-tyyppinen!

5 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn5 const int kokLuku2=40; pInt=&kokLuku2; cout<<"Mutta onhan aina mahdollista antaa "<<endl <<"osoitinmuuttujalle pInt jokin uusi osoite!"<<endl <<"Muuttuja kokLuku2 on vakio"<<endl <<"eik\204 sen arvoa siis voi muuttaa.. "<<endl <<"Sen arvo on osoittimella katsottuna: " <<*pInt<<"."<<endl; return 0; }

6 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn6 2. Vakiosisältöisen osoittimen määrittely: int luku=44; int* const muuttumaton=&luku; Osoitinmuuttuja muuttumaton voi osoittaa vain ja ainoastaan muuttujaan luku. Muuttujan luku arvoa voidaan sitä vastoin muuttaa.

7 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn7 #include "stdafx.h" #include using namespace System; using namespace std; int main(array ^args) { int kokLuku1=20; int* const pInt=&kokLuku1; cout<<"Osoitinmuuttuja pInt on vakiosis\204lt\224inen” <<endl <<"joten se voi osoittaa vain muuttujaan kokLuku1"<<endl <<"Sit\204 vastoin muuttuja kokLuku1 ei ole const-tyyppinen!:” <<endl; Nyt muuttuja ei saa olla const-tyyppinen!

8 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn8 kokLuku1=30; cout<<"Nyt muuttujan kokLuku1 sis\204lt\224 on: " <<*pInt<<"."<<endl; return 0; }

9 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn9 3. Vakiosisältöinen osoitin muutossuojattuun muistialueeseen: const int numero=43; const int* const totuus=&numero; Nyt ei voida muuttaa osoittimen arvoa eikä sen muistialueen arvoa johon osoitetaan!

10 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn10 #include "stdafx.h" #include using namespace System; using namespace std; int main(array ^args) { const int kokLuku1=20; const int* const pInt=&kokLuku1; cout<<"Osoitinmuuttuja pInt on vakiosis\204lt\224inen"<<endl <<"ja se osoittaa vakioon."<<endl <<"Sit\204 osoitetta mihin pInt osoittaa"<<endl <<"ei voida muuttaa."<<endl

11 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn11 <<"Sen paikan sis\204lt\224\204 mihin pInt osoittaa"<<endl <<"ei voida my\224sk\204\204n muuttaa."<<endl <<"Muuttujan arvo on "<<*pInt<<"."<<endl; return 0; }


Lataa ppt "Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google