Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kaikki nuoret töihin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kaikki nuoret töihin."— Esityksen transkriptio:

1 Kaikki nuoret töihin

2 Keski-Uudenmaan TYP Hyvinkää + Nurmijärvi
Joustavat palvelupolut Toimiva asiakasohjaus, asiakkaita 3500 kpl Osaamisen edistäminen Sote/Te Kartoitusjakso 3kk Järvenpää + Tuusula Kerava Työhön kuntoutuminen Sote, Kela Mäntsälä Pornainen Työllistyminen Te SOTE_TE_KELA -> palveluiden yhdistämisen tarve. Noin 700 asiakasta nyt sisässä, osa työllistyneitä, koulutukseen, työkokeilu, uravalmennus + kuty.

3 Havaintoja ja haasteita v2016
Kaikista TYPin asiakkaista n. 45 %: lla peruskoulutausta Osa nuorista siirtyy nopeastikin työhön, koulutukseen – tärkeätä varmistaa kiinnittyminen! Nuorilla asiakkailla mm. yksinäisyyttä, oppimisvaikeuksia, mielenterveyden haasteet, koulukiusattu Osalla heikko osaamistaso vaikka ammatillinen pt, myös erityisopiskelijat ohjauksen haasteena – ottaako työelämä vastaan…

4 Toisaalta monilla nuorilla on hyödyntämätöntä osaamista
Toisaalta monilla nuorilla on hyödyntämätöntä osaamista ! Asiakas ei kuulu oikein minnekään, ei vammaispalveluihin, ei Ohjaamoon, ei TYPiin … ja asiakas pyörii sirpalepalveluyhteiskunnan loputtomilla poluilla… Entä työelämä… entä ohjauksen eettisyys, missä päättyy poisohjaus… …ja entä kun kaikki ja ei-kukaan ottaa asiakasvastuun… Siirtymä oppilaitoksesta työhön/ työttömyyteen – yhteistyön tiivistäminen!

5 ” Paitsi että minussa on kaikki maailman unelmat ”
Tähän nuorten tarinoita, nuorilla hienoja elämän arvoja, tulevaisuuden unelmia: 1) ajautunut kavereiden kanssa alalle/tutkintoon, joka ei kiinnosta – valmistunut, ei työtä 2) nuori 25v – viime viikolla typpiin, kukaan ei tavannut/ kontaktoinut seitsemään vuoteen! 3) PK-tutkinto, oppimisvaikeuksia, ei päihteitä, ei mt-ongelmia ym. -> tuunaa alamäkipyöriä eli osaamista on, se vain pitäisi jalostaa muodollisesti -> amm.reformi !

6 Osaaminen on sosiaaliturvaa
” Siitä huolimatta, että kansainvälisessä vertailussa taidot ovat Suomessa kärkiluokkaa, 16 – 65-vuotiaista noin :n luku- tai numerotaidot eivät yllä tasolle kaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että heillä on vaikeuksia yksinkertaisten laskutoimitusten tekemisessä tai heidän on vaikea ymmärtää suoraviivaistakin kirjallista informaatiota… Taitopuutteet pitäisi tunnistaa silloin, kun aikuisia kohdataan esimerkiksi ammatillisessa koulutuksessa ja TE- toimistoissa.” ( TAK )

7 Mitä tapahtuu todella…
” Kroonisesti työttömiin” kohdistettu työvoimapolitiikka näyttää olevan pikemmin hyvinvointivaltion tapa elää jatkuvasti tämän ongelman kanssa kuin ratkaista se. ” Simo Aho, Krooninen työttömyys, 4/2016


Lataa ppt "Kaikki nuoret töihin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google