Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Osoittimen määrittely ja alustus tMyn1 Osoittimen määrittely ja alustus Osoitin (pointer) on muuttuja, joka voi sisältää keskusmuistiosoitteen. Osoitinmuuttujan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Osoittimen määrittely ja alustus tMyn1 Osoittimen määrittely ja alustus Osoitin (pointer) on muuttuja, joka voi sisältää keskusmuistiosoitteen. Osoitinmuuttujan."— Esityksen transkriptio:

1 Osoittimen määrittely ja alustus tMyn1 Osoittimen määrittely ja alustus Osoitin (pointer) on muuttuja, joka voi sisältää keskusmuistiosoitteen. Osoitinmuuttujan sisältämän keskusmuistiosoitteen kautta voidaan viitata keskusmuistiosoitteeseen tallennettuun tietoon. Viittausta osoittimen kautta sanotaan epäsuoraksi viittaukseksi.

2 Osoittimen määrittely ja alustus tMyn2 Osoitinmuuttujan määrittely: int* osoitinNumeroon; Osoitinmuuttujan osoitinNumeroon tyyppi on int* Osoitinmuuttujan alustus: int numero=12345; int* osoitinNumeroon; osoitinNumeroon=№... tai sitten suoraan määrittelyn yhteydessä int* osoitinNumeroon=№

3 Osoittimen määrittely ja alustus tMyn3 Osoitinmuuttujan alustus tyhjäksi: int* osoitinNumeroon=0; Osoiteoperaattori & muuttujan nimen edessä palauttaa muuttujan keskusmuistiosoitteen. Osoiteoperaattoria käytetään, kun osoitinmuuttujaan sijoitetaan toisen muuttujan keskusmuistiosoite tai muutoin, kun muuttujan tunnuksen keskusmuistiosoitteeseen halutaan viitata.

4 Osoittimen määrittely ja alustus tMyn4 3028H3024H 3020H 301CH 100CH1008H1004H1000H Keskusmuistiosoitteita osoitinNumeroon=№ Muuttujan osoitinNumeroon sijainti keskusmuistissa Muuttujan numero sijainti keskusmuistissa Muuttujan numero osoite sijoitetaan muuttujan osoitinNumeroon arvoksi.

5 Osoittimen määrittely ja alustus tMyn5 Sisältöoperaattori osoitinmuuttujan nimen edessä viittaa osoitinmuuttujan osoittaman muuttujan sisältöön. Tähti * tarkoittaa siis määrittelyssä osoitinmuuttujan tyyppimäärittelyä, kun taas määrittelyn jälkeen tähti tarkoittaa sisältöoperaattoria (indirection operator, dereference operator).

6 Osoittimen määrittely ja alustus tMyn6 int main(array ^args) { int numero=50; int* osNumeroon=&numero; cout<<"Muuttujan numero sis\204lt\224 on " <<*osNumeroon<<"."<<endl <<"Muuttuja osNumeroon puolestaan sijaitsee " <<"osoitteessa "<<&osNumeroon<<"."<<endl; return 0; }

7 Osoittimen määrittely ja alustus tMyn7 Miksi kannattaa käyttää osoittimia? Taulukoiden käsittelyssä toiminta nopeaa. Funktion sisältä viitattaessa esim. taulukkoon. Tilan varaaminen dynaamisesti muuttujille, siis ohjelman ajon aikana.


Lataa ppt "Osoittimen määrittely ja alustus tMyn1 Osoittimen määrittely ja alustus Osoitin (pointer) on muuttuja, joka voi sisältää keskusmuistiosoitteen. Osoitinmuuttujan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google