T-76.115 Personal SE assignment Project progress tracking and control.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
Menetelmäharjoitus: Kokous- ja kommunikaatiokäytännöt Mikko Rönkkö.
Sami Salonen, Johannes Saarinen, Mikko Harju
©Tampereen kaupunki Vipu-projektin kysely Videoneuvottelujen käyttö ja tarpeet hyvinvointipalveluissa lokakuussa 2007.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
T Projektikatselmus GenCode PS iteraatio
Lähipäivä T Business process development methods 1.
T Projektikatselmus Ryhmä Reilu PP-Iteraatio
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
T Projektikatselmus Ampel 3. Toteutusvaihe
T Projektikatselmus GenCode T1 iteraatio
T Projektikatselmus GenCode PS iteraatio
Kuukasjärvi Leena Nieminen Hanna-Mari Vänttilä Marika.
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 3 - Outi Somervuori Optimointiopin seminaari - Kevät 2010 The trouble with choice: Studing.
Mitä on projektinhallinta?
Kokemuksia sometyökaluista verkkopalvelun kehittämisessä – Case toimeksi.fi Saara Pajunpää, VVV-projekti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys.
Työssäoppiminen eli TOP
Mentorointi-prosessi / kokonaisuus
T Projektikatselmus Projektiryhmä Tete I1-iteraatio
Projektioppiminen Maarit Virtanen and Reetta Jänis
T Loppudemo Kaffetauko eAuction
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
T Projektikatselmus Projektiryhmä Tete PP-iteraatio
Arkkitehtuurisuunnittelu Jarkko Ilomäki. Tavoitteet Tuottaa IOBASE-projektiin hyvin suunniteltu, dokumentoitu ja ylläpidettävä arkkitehtuuri Oppia eräs.
T Oma menetelmä Tapaamiskäytännöt IOBASE-projektissa Mika Ratola
TIPTOP-projektin kartoituksen vaihe korkeakoulujen tietomallin muutostarpeiden osalta Petri Heinonen Juha-Pekka Pihlajakoski Lauri Stigell Opi-Synergia.
T Personal SE assignment Static Methods Jaakko Nyrölä, ryhmä TeTe
T Henkilökohtainen SE harjoitus
T Personal SE Assignment Pauli Aho Personal SE Assignment Valittu aihe ja menetelmä Käytettävyystestaus (usability testing) ISO :
T Ryhmä ”Tete” Henkilökohtainen SE-harjoitus Marko Nikula (Assesment of Architecture) Arkkitehtuurin arviointi.
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
T Projektikatselmus Ampel Projektisuunnitteluvaihe (Versio 1.0)
T Projektikatselmus Projektiryhmä Tete I3-iteraatio
FTR (Formal Technical Review) Kimmo Airamaa. Johdantoa Muodollinen tekninen tarkastus = toiminta tarkastustilaisuudessa on tarkasti määritelty Muodollinen.
Mentor-tapaaminen verkokauppa. Aiheen esittely LAMP alustalla toimiva selainkäyttöinen myyntireskontra Osa olemassaolevaa open source-projektia.
T Personal SE assignment Configuration Management.
Projektinhallinta it. lut
Projektityö Lähe: Projektityömateriaali BB:n sivulla.
Suuttumuksen hallinta
Laatumittauksen 2011 tuloksia. Tiedättekö Kuinka hyviä olette? Miten pärjäätte suhteessa parhaaseen? Missä laadun vaihtelu on suurta? Mihin suuntaan laatunne.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Tarpeen mukaiset palvelut... Asiakkaiden tarpeen mukaiset päätökset päätösten mukaiset palvelut, toteutuneen palvelun mukainen laskutus… Tiedotus, neuvonta.
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
Nuorten hyvinvoinnin indikaattorit Jenni Similä Suunnittelija.
Dokumentointipohjat 1-5 milj. € hankkeiden hankearviointiin (kevennetty vaihtoehto word-arviointikehikolle) JulkICT 10/2016.
Projektin tilannekatsaus
Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti
Projektiryhmä Tete I3-iteraatio
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Työkaluja tehtävien tueksi
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen-
Ketterä ohjelmistokehitys
THL:n asiakkuustyön ja CRMn vaikuttamissuunnitelma
Projektin tilannekatsaus
Mittarit – mitä ja miten mitata
Arvioinnista arkipäivää
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Laaja-alainen arviointi
Asiointipalveluiden laatu - Asiakasarvioinnit
Projektin ohjaus, seuranta ja raportointi Riitta Rautava .
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Asiointipalveluiden laatu - Asiakasarvioinnit
Esityksen transkriptio:

T Personal SE assignment Project progress tracking and control

Valittu aihe/menetelmä Aihe –projektin etenemisen seuranta ja kontrollointi Menetelmä SCRUM Tehtävä 1.Suunnitella ja ottaa käyttöön kurinalainen tapa projektin etenemisen seurantaan 2.Suunnitella kuinka saatua tietoa voidaan käyttää korjaustoimenpiteiden päättämiseen ja kuinka ne toteutetaan

Menetelmän esittely SCRUM on iteratiivinen ja inkrementaalinen prosessi, jota käytetään ohjelmisto- ja tuotekehitysprojektien hallintaan Perustuu olemassa oleviin käytäntöihin, mm. XP (SCRUM on ”wrapperi”) Projektipäällikkö käyttää kahta tietoa –omat suorat ensi käden havainnot –work burndown -kaaviot

Menetelmän toteutus/soveltaminen Projektin etenemisen seuranta Käytetään work burndon –kaavioita –kaaviot esitetään project reviewissä (etenemisraportin osana) Käytetään projektipäällikön havainnointia siinä laajuudessa kuin se on projektin erityisluonteen takia mahdollista Määritellään standardit tuntien raportointiin, joiden perusteella kaaviot voidaan pitää ajan tasalla Muita osia SCRUM-menetelmästä ei käytetä (esim. päivittäiset kokoukset)

Menetelmän toteutus/soveltaminen Periaatteet tuntien kirjaamiseen 1.Käytetään Trapolia 2.Kirjataan heti (samana päivänä) 3.Puolen tunnin kirjaustarkkuus 4.Jos ei tiedä mihin taskiin/work typeen, kirjaus unplannediin ja sähköpostia -projektipäällikkö ratkaisee

Menetelmän toteutus/soveltaminen Periaatteet jäljellä olevan työmäärän merkintään 1.Kirjataan heti (samalla kun tunnit) 2.Tunnin kirjaustarkkuus 3.Arvioidaan koko taskin jäljellä oleva työmäärä (paras arvaus jos ei muuta)

Menetelmän toteutusaikataulu Menetelmää sovelletaan näillä näkymin jokaisessa vaiheessa –Jokaisen vaiheen palautuksen yhteydessä projektipäällikkö arvioi, onko menetelmästä ollut hyötyä. –Jos menetelmästä ei tunnu olevan lainkaan hyötyä, menetelmän käyttö keskeytetään alkaen seuraavasta iteraatiosta –Iteraation vaihtumisen yhteydessä täsmennetään tarvittaessa projektipäällikön kokemusten perusteella menetelmän käytöstä annettuja ohjeita

Menetelmän vaikutukset Projektipäällikkö päivittää burn down –kaavion jokaisen iteraation aikana vähintään kolme kertaa –Kaavio esitetään ryhmän sisällä (tarvittaessa mentorille) ja se käydään läpi seuraavassa ryhmän status-palaverissa –Mikäli tehty+jäljellä oleva työ kasvaa merkittävästi (yli 20%) isommaksi kuin suunniteltu työ, projektipäällikkö arvio työtehtävien työmäärät uudestaan ja sopii tarvittavista muutoksista asiakkaan kanssa –Mikäli työtä jäljellä käyttäytyy täysin lineaarisesti, projektipäällikkö ohjeistaa ryhmää käyttämään työtä jäljellä - kenttää Trapolissa paremmin

Hyödyt projektille ja itselle Projektille –voidaan ryhtyä tarpeeksi ajoissa korjaaviin toimenpiteisiin –tulee vähemmän yllätyksiä –aikataulut pitävät paremmin Itselle –kokemuksista voi olla hyötyä myös töissä –tutustuu myös yleisesti hieman SCRUM:iin, ideoita myös muille projektinhallinnan alueille

Mittarit Menetelmää käytettäessä mittarit ovat selkeät: mitataan tehtäväkohtaista käytettyä työmäärää ja jäljellä oleva työmäärää –Mittarit saadaan suoraan tuntiseurannasta –Tuloksena saadaan work burndown –kaavio, joka on selkeä mittari Itse menetelmän hyötyjä mittaavia objektiivisia mittareita on äärimmäisen vaikea määritellä, koska sekä projektin että omien hyötyjen arviointi pakostakin perustuu omaan tai sidosryhmien subjektiiviseen arvioon –Kyselytutkimuksella (projektipäällikkö, ryhmä, mentor ja asiakas) voitaisiin kerätä dataa subjektiivisista arvioista, mutta kyselyn järjestäminen ei mahdu PSEA-tehtävien toteutuksen laajuuteen –Menetelmän käyttöä seurataan erillisessä dokumentissa, jota päivitetään jokaisen iteraation lopussa, ja johon kirjataan menetelmän koettu hyöty kyseisen iteraation aikana (muiden kokemusten ja kommenttien lisäksi) Mentor arvio dokumentin ja omien kokemustensa perusteella menetelmän hyötyä jokaisen iteraation lopussa ja ilmoittaa projektipäällikölle, mikäli pitää menetelmän keskeyttämistä järkevänä