Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
LUJAA LAATUA??.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
Øvelse – Flertal genitiv Malli: Liisa keskustelee ystävän kanssa. - Liisa keskustele ystävien kanssa.
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Jumalan kanssa.
Mies kysyi ”Kokeilisimmeko uusia asentoja tänä iltana?"
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Miten islam suhtautuu naisen asemaan.
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
Paavalin kirje Filemonille
Kenen lapsi?.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Kuka määrää, Sinä tai pomo?.
Luuk. 18:1-5 Luukkaan evankeliumin luvussa 18 Jeesus opettaa rukouksesta ja Jumalan valtakunnan arvojärjestyksistä. Luvun lopulla hän aloittaa matkansa.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Naisen ainoa vika.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
NAISEN ITSETUNTO.
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Lasten suusta.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Mitä on hijab: alistamista vai vapautusta?
Onko huono päivä??.
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Ria Slides Tässä tavaratalossa naisille annettiin mahdollisuus valita itselleen aviomies eri ehdokkaista.....
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kahdeksas etappi
Sukupuolten roolit islamissa
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Lapsen asema: Avoliitossa lapsen huoltajuus äidin, isän on erikseen tunnustettava isyytensä Jos ei tunnusta, tarvitaan oikeuden päätös = isyyden vahvistaminen.
ISLAM s
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Tapahtukoon sinun tahtosi
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
Aiemmin peruutettu luento
Tasa-arvokysymys islamilaisessa kulttuuripiirissä:
Puhekulttuuri Puhutulla kielellä kiinteä sidos on puhetilanteeseen.
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
Neitsyt Maria.
Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään
Papisto turvaa jatkuvuuden
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
1 Islamista on hyvä tietää perusasiat, se edistää hyvää kohtaamista muslimien kanssa ja rakentaa vankkaa ammatillisuutta.
Sanatyypit ja sijamuodot.
Islamilainen kulttuuri
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
20.
Esityksen transkriptio:

Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)? "Kun mies menee naimisiin, hän on täyttänyt puolet uskonnostaan." "Maailmaa ja kaikki asiat maailmassa ovat kallisarvoisia, mutta kaikkein kallisarvoisin asia maailmassa ovat hyveellinen nainen." Profeetan (r.h.k) sanoja käyttäen "talonsa kuningatar", ja tällaisen aseman todella uskovan tulisi antaa vaimolleen. "Paras ominaisuus, mikä miehellä voi olla, on (Allahin (Swt)) muistava kieli, kiitollinen sydän ja uskova vaimo, joka auttaa häntä uskossa." Pelätkää Allahia naisten suhteen. Totisesti olette naineet heidän Allahin (swt) luottamuksella, ja tehneet heidät sallituiksi itsellenne Allahin (swt) sanalla. Teillä on oikeuksia heihin ja heillä teihin ruoan ja vaatetuksen suhteen, varojenne mukaan." "Se, joka yrittää auttaa leskeä tai köyhää, on kuin ´mujadid`(soturi) Allahin (swt) tiellä tai kuin se, joka seisoo rukouksessa yöllä ja paastoaa päivällä."

Profeetta Muhammed (r.h.k) sanoi: (vaimosta)‏ "Avioliitto on osa minun tietäni ja se, joka pysyy poissa tieltäni, ei ole minusta (ei ole seuraajani)." Mu´awiyah kysyin Allahin lähettiläältä: Mitä on vaimon oikeus vaatia mieheltään? Hän vastasi:Hänen oikeutensa on, että ruokitte hänet samoin kuin itsenne, vaatetatte hänet yhtä hyvin kuin itsenne, ette puhu hänelle loukkaavasti, äläkä erottaudu vaimostasi, paitsi talon sisällä." [I Abu-Dawood] "Naiset ovat miehen kaksoispuoliskoja". Paras teistä on se, joka on paras perhettään(vaimoaan) kohtaan ja minä olen perhettäni kohtaan teidän joukostanne paras. "Paras muslimi uskonsa puolesta on se, jolla on paras käytös, ja paras teistä on se, joka käyttäytyy parhaiten vaimoaan kohtaan." [Trirmidi]

Profeetta Muhammed (r.h.k) sanoi: (tytärestä)‏ "Olkaa oikeudenmukaisia ja tasapuolisia antaessanne lapsillenne lahjoja. Jos voisin antaa etusijan jommallekummalle (sukupuolelle), antaisin etusijan tytölle." [Baihaqee] "Kuka tahansa teistä, jolla on kolme tytärtä tai kolme sisarta, kaksi tytärtä tai kaksi sisarta ja joka on heille ystävällinen, on heille hyvää seuraa ja pelkää Allahia heidän kanssaan ollessaan, tulee pääsemään Paratiisiin (palkkiona hyvistä teoistaan tyttöjä kohtaan)." [Tirmidi] "Neitsyttä ei saa naittaa ennen kuin hän on antanut suostumuksensa. Ja eronneelta naiselta tai leskeltä on aviomiesehdokkaan kysyttävä tämän suostumusta." [Bukhari]

Profeetta Muhammed (r.h.k) sanoi: (äidistä)‏ "Mies kysyi profeetalta: Kenellä on oikeus saada minulta parasta kohtelua? Hän sanoi: "Äitisi". Mies sanoi sitten: "Ja sen jälkeen kuka?" Profeetta sanoi: "Sitten äitisi". Mies kysyi: "Ja sen jälkeen?" Taas profeetta vastasi: "Sitten äitisi." Mies kysyi taas: "Ja sitten?" Profeetta sanoi: "Sitten isäsi." [Bukari ja Muslim] "Paratiisi on äidin jalkojen juuressa".

Naisten oikeus hankkia tietoa ei eroa miesten oikeudesta. Profeetta Muhammed on sanonut: "Tiedon hankkiminen on pakollista jokaiselle muslimille". (Al-Bayhaqi). (Tässä muslimilla tarkoitetaan sekä miehiä että naisia.)‏ "Hanki tietoa, vaikka joutuisit sen takia Kiinaan", "Tieto on jokaisen miehen ja naisen velvollisuus" .