Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään"— Esityksen transkriptio:

1 Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään
PP: Maura Ihatsu, Kuvat: ortoboxi.fi (ellei toisin mainittu)

2 Kirkko syntyy Kuka on kirkon perustaja?
Mikä hetki määritellään kirkon syntymähetkeksi?

3 Laki

4 Profeetat

5

6

7

8 Kristuksen kaste

9 Johannes Kastaja Viimeinen profeetta Herran Edelläkävijä Mark. 1: 1-8

10 Mark. 1: 1-8 Ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta, Jumalan Pojasta, lähti liikkeelle näin. Profeetta Jesajan kirjassa sanotaan: -- Minä lähetän sanansaattajani sinun edelläsi, hän raivaa sinulle tien. Ääni huutaa autiomaassa: "Raivatkaa Herralle tie, tasoittakaa hänelle polut!" Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa. Johanneksella oli yllään kamelinkarvavaate ja vyötäisillään nahkavyö, ja hänen ruokanaan olivat heinäsirkat ja villimehiläisten hunaja. Hän julisti: "Minun jälkeeni tulee minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes kumartumaan ja avaamaan hänen kenkiensä nauhoja. Minä olen kastanut teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä."

11 Joh. 1: 6-28 Tuli mies, Jumalan lähettämä, hänen nimensä oli Johannes. Hän tuli todistajaksi, todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat siihen. Ei hän itse ollut tuo valo, mutta valon todistaja hän oli. Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan. Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä. Hän tuli omaan maailmaansa, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen. He eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta. Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta. Johannes todisti hänestä ja huusi: "Hän on se, josta sanoin: Minun jälkeeni tuleva kulkee edelläni, sillä hän on ollut ennen minua." Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, armoa armon lisäksi. Lain välitti Mooses, armon ja totuuden toi Jeesus Kristus. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet. Tämä on todistus, jonka Johannes antoi, kun juutalaiset lähettivät Jerusalemista pappeja ja leeviläisiä kysymään häneltä: "Kuka sinä olet?" Johannes tunnusti totuuden, hän ei sitä kieltänyt. Hän sanoi: "En minä ole Messias." "Mikä sitten?" he kysyivät. "Oletko Elia?" "En ole", Johannes vastasi. "Oletko se luvattu profeetta?" Hän vastasi: "En." Silloin he sanoivat: "Kuka sitten olet? Meidän on vietävä vastaus niille, jotka meidät lähettivät. Mitä sanot itsestäsi?" Johannes vastasi: "Minä olen ääni, joka huutaa autiomaassa: 'Tasoittakaa Herralle tie!' Niinhän profeetta Jesaja on ennustanut." Niiden joukossa, jotka oli lähetetty Johanneksen luo, oli myös fariseuksia. He kysyivät häneltä: "Miksi sitten kastat ihmisiä, jos et ole Messias, et Elia etkä se profeetta?" Johannes vastasi: "Minä kastan vedellä, mutta teidän keskellänne on jo toinen, vaikka te ette häntä tunne, hän, joka tulee minun jälkeeni. Minä olen arvoton edes avaamaan hänen kenkiensä nauhoja." Tämä tapahtui Jordanin tuolla puolen, Betaniassa, missä Johannes oli kastamassa.

12 Kristuksen kirkastuminen

13 Herran ratsastus Jerusalemiin

14 Ehtoollisen asettaminen

15 Suuri perjantai

16 Kuva: Juha Pössi

17

18

19

20 Helluntai – Kirkon syntymäpäivä
50. päivä pääsiäisestä Kreikaksi ja englanniksi PENTECOST Pyhän Hengen vuodattaminen apostolien päälle Jerusalemissa Ensimmäinen seurakunta sai syntynsä 70 kansaa, 70 apostolia, 70 kieltä; Evankeliumia alettiin levittää kaikille kansoille

21 Kolme aikakautta Vanhan liiton (eli Vanhan testamentin) aika oli ”Isän aikakausi” Uuden liiton (eli Uuden testamentin) aika oli ”Pojan aikakausi” Helluntain jälkeinen aika on Kirkon ja ”Pyhän Hengen aikakausi”

22 12 apostolia

23 70 apostolia Kuva: Wikipedia

24 Pietari ja Paavali

25 Pietari ja Paavali Pietari oli apostolien johtaja
Paavali oli pakanain apostoli. Kiista pakanoiden kääntymisestä kristityiksi; ympärileikkaus vai ei? Ensimmäinen apostolien kokous Jerusalemissa v. 47 ja rajanveto juutalaisuuteen.

26 Pietari – ensimmäinen paavi

27 Johannes Teologi

28 Apostoli Jaakob – Herran veli

29 Apostoli Andreas

30 Apostoli Markus


Lataa ppt "Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google