Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu"— Esityksen transkriptio:

1 ”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on? Missä Mikko asuu? Kenen hyvä ystävä Mikko on? Kirjoittaako Pedro Mikolle englanniksi? Milloin Pedron suomen kurssi on? Mikä on Pedron opettajan nimi? Millainen Pedron opettaja on? Missä Pedro asuu? Millainen Pedron asunto on?

2 Vanhan professorin nimi on Maria. Me asumme isossa valoisassa asunnossa. He ovat kotoisin kylmästä Alaskasta.

3 In the evening I speak Finnish. Illalla minä puhun suomea
In the evening I speak Finnish. Illalla minä puhun suomea. On Thursday in the afternoon they are not in Espoo. In the winter, in January and in February, we live in Florida, in America. In the spring she buys icecream. Do you drive at night?

4 Illalla minä puhun suomea.
In the evening I speak Finnish. Illalla minä puhun suomea. On Thursday in the afternoon they are not in Espoo. Torstaina iltapäivällä he eivät ole Espoossa. In the winter, in January and in February, we live in Florida, in America. Talvella, tammikuussa ja helmikuussa, me asumme Floridassa, Amerikassa. In the spring she buys icecream. Keväällä hän ostaa jäätelöä. Do you drive at night? Ajatko sinä yöllä?

5 Millainen. Sano vastakohta. (Say the opposite
Millainen? Sano vastakohta! (Say the opposite!) ruma <-> ________ hyvä <-> ________ helppo <-> ________ vanha <-> ________ valoisa <-> ________ kylmä <-> ________ iso <-> ________ viileä <-> ________

6 kirjoittaa (1) to write -> minä kirjoitan piirtää (1) to draw -> me … antaa (1) to give -> sinä … nukkua (1) to sleep -> te … lukea (1) to read -> hän … tietää (1) to know -> minä … ymmärtää (1) to understand -> sinä … ottaa (1) to take -> me … oppia (1) to learn -> hän … kertoa (1) to tell -> te … lähteä (1) to leave -> minä … soittaa (1) to play (music) -> sinä …

7 Kuka Marge on. - Marge on Bartin, Lisan ja Maggien äiti
Kuka Marge on? - Marge on Bartin, Lisan ja Maggien äiti. Marge on Homerin vaimo. Marge on Selman ja Pattyn sisko. Marge on Clansyn ja Jackien tytär. Kuka Clancy on? Kuka Homer on? Kuka Selma on? Kuka Abraham on? Kuka Jackie on?

8 1 sentti 20 senttiä 1 euro 5 euroa 1 jäätelö 3 jäätelöä § 1 iso jäätelö 3 isoa jäätelöä

9 englanti Minä puhun englantia. piano Hän soittaa pianoa
englanti Minä puhun englantia. piano Hän soittaa pianoa. Hanna Pedro rakastaa Hannaa. Pedro Hanna

10 Partitiivi 1 vokaali + -a/-ä auto autoa iso isoa 2 vokaalia + -ta/-tä museo museota 1 konsonantti + ta/-tä kaunis kaunista -e + -tta/-ttä tietokone tietokonetta

11 Minulla on… (= I have…) Minulla on auto Minulla ei ole autoa Sinulla on auto Sinulla ei ole autoa Hänellä on auto Hänellä ei ole autoa Meillä on auto Meillä ei ole autoa Teillä on auto Teillä ei ole autoa Heillä on auto Heillä ei ole autoa Annalla on auto Annalla ei ole autoa Presidentillä on auto Presidentillä ei ole autoa Alexilla on auto Alexilla ei ole autoa Kenellä on auto? - Meillä on auto Onko sinulla auto? - Ei, minulla ei ole autoa - Joo, minulla on auto

12 Onko sinulla auto. Onko sinulla televisio. Onko sinulla iso asunto
Onko sinulla auto? Onko sinulla televisio? Onko sinulla iso asunto? Onko sinulla kaunis pyörä? Onko sinulla työ Suomessa? Onko sinulla kamera?

13 Onko sinulla mukana (= with you)… tietokone sateenvarjo puhelin avain vesipullo passi pankkikortti opiskelijakortti…?

14 Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa. Mitä Mikko rakastaa
Mitä kieltä sinä puhut? Minä puhun saksaa. Mitä Mikko rakastaa? Mitä Pedro soittaa? Mitä kieltä te ymmärrätte? Mitä turisti etsii?

15 G + kanssa = with Puhun suomea Marian kanssa
G + kanssa = with Puhun suomea Marian kanssa. I speak Finnish with Maria. Olen kurssilla ________ (with Olga) Puhumme englantia ________ (with Alex) Hän on kotona _________ (with the cat) Kesällä ostan jäätelöä ________ (with my friend) Istumme puistossa _________ (with our mum)

16 G + kanssa = with Puhun suomea Marian kanssa
G + kanssa = with Puhun suomea Marian kanssa. I speak Finnish with Maria. Olen kurssilla Olgan kanssa. Puhumme englantia Alexin kanssa. Hän on kotona kissan kanssa. Kesällä ostan jäätelöä minun ystävän kanssa. Istumme puistossa meidän äidin kanssa.

17 Kuka hän on. Kuinka vanha hän on. Minkämaalainen hän on
Kuka hän on? Kuinka vanha hän on? Minkämaalainen hän on? Millainen perhe hänellä on? Minkänäköinen hän on?


Lataa ppt "”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google