Johtajuus ja kansainvälisyys Siniboss 7. 6

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
People make it work!. Mistä johtuu se, että... • vain 10% strategioista toteutuu? • henkilöstöstä noin 5% on.
Advertisements

MITÄ KV-YHTEISTYÖ EDELLYTTÄÄ KOULUTUSOHJELMILTA JA OPETUSSUUNNITELMILTA? Ammattikorkeakoulutuksen kokonaisvaltainen kansainvälistyminen ja tuloksellinen.
Helsingin yliopisto ja akateeminen maahanmuutto Markus Laitinen, Markus Laitinen. Kansainväliset asiat.
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
Miten hyödynnämme Sininauhaliiton vaikuttamiskanavat mahdollisimman hyvin? Siniboss Toiminnanjohtaja Aarne Kiviniemi, Sininauhaliitto.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
SUOMEN MENESTYKSEN EVÄÄT -Tiekartta tulevaisuuteen Julkistamistilaisuus
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto

Maatilojen kilpailukyky
Kv-strategian jalkautus Vahvuutena kansainvälisyys Osa CIMO Lauri Tuomi Lauri Tuomi 2011.
Sinfonia kuudelle ajatukselle Johtamisen Partituuri I Keynote.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Nuorisotoiminta 2013 Nuorisotoiminnan linjaus. Nuorisotoiminta 2013 TEEMME NUORISOTOIMINNAN STRATEGIAA.
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
TKI- päivät AMK tutkimuksen tulevaisuus *Muuttumaton (jatkuvan) kasvun skenario *Katastrofiskenario *Paluu menneisyyteen skenario *Muutos-skenario.
Lapselle hyvä päivä tänään
Suunnitelmallisen työn työkalut ja avaimia menestykseen
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Mikä on olennaista opetuksen laadussa ja sen arvioinnissa Kauko Hämäläinen professori Koulutus- ja kehittämiskeskus.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
ASPnet-koulujen keskinäinen yhteistyö ja verkostoituminen Työpaja UNESCO-koulujen seminaarissa Opetushallitus Vetäjä: Tiina Sarisalmi.
Viestintä strategiseksi menestystekijäksi
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
ROTARY 2023 Matias Röyttä DG VISIOT / HAASTEET Tietotekniikka / Internet –Henkilökohtaiset tietokoneet –Reaaliaikainen tiedonvälitys –Face-time.
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
SOME Case: Avance Johtamiskoulutus Pasi Aaltola JYU SOME-seminaari
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
Work Shadowing- osana opetusta
Sininauhaliiton projektiklinikka Sininauhaliiton projektityön painopisteet ja kehittämistyön strategiat TOIMINNANJOHTAJA AARNE KIVINIEMI.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Kumppanuus – kupla? Junkala Pekka, tutkija, Koske Puustinen Alisa, vapaaehtoistoiminnan ohjaaja, MLL.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Tapio Aaltonen Tuovi Haikala
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Valtakunnallinen seminaari , Helsinki Insinöörikoulutuksen kehittäminen - Haasteet ja yrityselämä - Insinöörikoulutus ja opettajuus.
Oppiaine-kokonaisuus
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
SUOMEN SUURI VUOSI ITSENÄISYYDEN SATAVUOTISJUHLAVUODEN 2017 OHJELMASTRATEGIA.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Näin me sitä Lapissa tehdään Helena Kangastie Aikuiskoulutuksen kehityspäällikkö Rovaniemen ammattikorkeakoulu OHJAUS SUOMESSA 2010-SEMINAARI Valtakunnallisen.
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
Yhdessä työskentelyn prosessi, yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Kristinuskon synty ja alkuseurakunta
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
changeday.fi Twitter #changedaysuomi Facebook ChangeDaySuomi-ryhmä
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Menestys tiimityön kautta
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Tukiliiton strategiaprosessi
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Esityksen transkriptio:

Johtajuus ja kansainvälisyys Siniboss 7. 6 Johtajuus ja kansainvälisyys Siniboss 7.6. 2011 Hauho Aarne Kiviniemi, toiminnanjohtaja Sininauhaliitto

Johtajan on käytävä oma sisäinen prosessi kansainvälisyydestä Miten johtaja ja koko organisaatio sisäistää järjestön kristillisen päihdetyön? Tarvitaan ideologinen taso ja käytännöllinen taso Ideologinen taso: > Osa kansallista liikettä? Osa kansainvälistä liikettä? Johtajan tulee nähdä, että kristinusko on globaali liike, kristillinen päihdetyö on globaalia toimintaa, sininauhaliike on osa kansainvälisen siniristiliikkeen toimintaa. Oman järjestön identiteetti vahvistuu. Hädän ja syrjäytymisen vastainen toiminta on maailman laajuista

Johtajan on sisäistettävä käytännön tasolla kansainvälisen työn hyödyt Olemmeko järjestö, joka johtajansa johdolla pyrkii kehittämään työtään yhteistyössä? >paikallinen yhteistyö, alueellinen yhteistyö, valtakunnallinen yhteistyö, kansainvälinen yhteistyö Mitä kukin yhteistyön taso voi antaa järjestöllemme? Miten muissa maissa päihdetyön eri toimintamuotoja on kehitetty? Miten vapaaehtoisuus toimii eri maissa? Millaisia kokemuksia eri maissa on vertaisuudesta? Johtamisen haasteet ovat kansainvälisiä. Ideologinen taso: > Osa kansallista liikettä? Osa kansainvälistä liikettä? Johtajan tulee nähdä, että kristinusko on globaali liike, kristillinen päihdetyö on globaalia toimintaa, sininauhaliike on osa kansainvälisen siniristiliikkeen toimintaa. Hädän ja syrjäytymisen vastainen toiminta on maailman laajuista

Johtajan tulee rakentaa strategia kansainvälisyyden vahvistamiseksi Kun johtaja on sisäistänyt kansainvälisyyden, tulee syntyä visio: miltä järjestömme näyttää kansainvälisesti tulevaisuudessa? (kokemus Sininauhaliitosta) Vision jälkeen tulee rakentaa strategia, jotta kansainvälisyyden vahvistaminen todella toteutuu Mihin suuntaan aktivoidumme ja kuka aktivoituu? Miten etenemme portaittain? Kielitaito? Epävarmuus? Miten henkilöstö sisäistää kansainvälistämisen? (kokemus identiteetistä, välttämättömyydestä ja konkreettisista hyödyistä) Resurssien kohdentaminen

Antoisaa työskentelyä ja avointa keskustelua! Aarne Kiviniemi Sininauhaliitto Krämertintie 2, 00620 Helsinki puh. +358-50- 522 3285 aarne.kiviniemi@sininauhaliitto.fi www.sininauhaliitto.fi