Mitä on hijab: alistamista vai vapautusta?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
Heijastuksia elämästä
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Mette Vedelsby, CVUSJ./Efelcren Isometriat ja Symmetriat.
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
vedestä, ilmasta ja tulesta.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Jumalan kanssa.
Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
Mies kysyi ”Kokeilisimmeko uusia asentoja tänä iltana?"
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]
Kuvailmaukset kirjoittajan apuna ja ongelmana Tiellä on poski, lähteellä silmä, merellä selkä ja kynttilällä sydän.. Kirjoittaja luo kielikuvia tiedostamatta.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Miten islam suhtautuu naisen asemaan.
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Naisen ainoa vika.
NAISEN ITSETUNTO.
Kymmenen metodia tehdä lyhytkestoista psykoterapiaa
Lasten suusta.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Ria Slides Tässä tavaratalossa naisille annettiin mahdollisuus valita itselleen aviomies eri ehdokkaista.....
Aihe: 30 Asiaa 30 asiaa, jotka olemme oppineet pornoleffoista.
NELJÄ KATOLILAISTA ÄITIÄ..
Hepr. 8:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Kahdeksannessa luvussa kirjeen kirjoittaja vertaa vanhaa ja uutta liittoa, niiden temppeleitä ja uhripalvelusta toisiinsa,
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
PILKKU.
Murtoluvun supistaminen
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Sukupuolten roolit islamissa
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
KANSAINVÄLISYYS JA MONIKULTTUURISUUS
Esko ja Mauno tapaavat pihalla Esko tulee kuvaan oikeasta laidasta, pojat morjenstavat, Esko heilauttaa kättään ja Mauno nyökkää.
Omavalvontasuunnitelma
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
Tapahtukoon sinun tahtosi
1. Tim 4: 1 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 4. luvussa Paavali varoittaa harhaopeista ja anta ohjeita Timoteukselle viran hoitoa varten. Kysymyksiä,
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
VERKKOKAUPAT T-TK-1-2 Sara Rocco, Jaana Malm, Miko Pukkinen.
Matkalla.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
Papisto turvaa jatkuvuuden
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
1 Islamista on hyvä tietää perusasiat, se edistää hyvää kohtaamista muslimien kanssa ja rakentaa vankkaa ammatillisuutta.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Renesanssi v
Islamilainen kulttuuri
Salibandy.
Islam Eero ja Noora.
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
ISLAM KPL 9.
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
ISLAM.
Esityksen transkriptio:

Mitä on hijab: alistamista vai vapautusta? ”Miksi musliminaiset käyttävät HIJABIA” (pään ja vartalon peittävää vaatetusta)

Mitä on hijab? Sana "hijab" tulee arabiankielisestä sanasta "hajaba", joka tarkoittaa peittämistä näkyviltä tai piilottamista. Nykyisin hijab merkitsee musliminaisen vaatimatonta pukeutumista. Musliminaiset käyttävät HIJABIA ,koska Allah on kehottanut heitä siihen. Muita vähäisempiä syitä on esimerkiksi ehto, jonka mukaan sekä miesten että naisten tulee olla vaatimattomia. Silloin heitä molempia arvioidaan heidän älynsä ja ominaisuuksiensa mukaan, ei ulkonäön tai seksuaalisuuden perusteella. Naisen aura ja hijab On todettu hänen koko vartalonsa olevan aura ja että se on peitettävä, paitsi kädet ja kasvot. Allah sanoo Koraanissa: " eivätkä näyttele sulouttaan tavallisuudesta poiketen" (eivät näytä koristuksiaan tai kauneuttaan, paitsi kätensä ja kasvonsa).

HIJABIN VAATIMUKSET Islamissa ei ole mitään määrätyntyylistä asua tai tiettyä vaatetta, joita muslimien tulisi pitää. Joitakin vaatimuksia asun on kuitenkin täytettävä. Ensimmäinen vaatimus koskee sitä osaa kehosta, joka on peitettävä. (koko vartalonsa olevan aura ja että se on peitettävä, paitsi kädet ja kasvot.) Toinen vaatimus on väljyys. Vaatetuksen on oltava tarpeeksi väljää, jotta naisen ruumiin muodot eivät näy. Yksi suositeltava tapa kätkeä kehon muodot on käyttää viittaa muiden vaatteiden päällä. Jos asu kuitenkin on muutoin tarpeeksi väljä, erillistä ulkovaatetta ei tarvita. Paksuus on kolmas vaatimus. Vaatteen tulee olla niin paksu, etteivät ihon väri tai kehon muodot näy sen lävitse.

HIJABIN VAATIMUKSET Naisten ei pitäisi vaatteilla vetää miesten huomiota itseensä. Niiden ei tulisi olla niin kiiltäviä ja säihkyviä, että kaikkien huomio kiinnittyy vaatteeseen ja naiseen. Naisten ei tule pukeutua siten, että he näyttävät miehiltä. 'Profeetta (SAAS) kirosi miehet, jotka näyttävät naisilta ja naiset, jotka näyttävät miehiltä.” (Bukhari)‏ . Muslimin olisi pukeuduttava siten, että hän osoittaa muslimi-identiteettinsä. Hijab ei ole pelkästään peittävä asu, vaan tärkeämpi osa sitä on käyttäytyminen, tavat, puhe ja julkinen esiintyminen. Vaatteet ovat vain yksi osa kokonaisuutta

HIJAB KORAANISSA Islamissa on kaksi ohjeiden ja määräysten lähdettä: ensiksi Koraani, Allahin ilmoitettu sana, ja toiseksi Hadith eli Profeetta Muhammedin (r.h.k) perimätieto Musliminaiset käyttävät HIJABIA ,koska Allah on kehottanut heitä siihen. Jumala(s.w.t) sanoo: "Profeetta, sano vaimoillesi ja tyttärillesi ja uskovaisille naisille, että heidän tulee hunnuttaa kasvonsa; näin on sopivinta, jotta heidät kunniallisiksi naisiksi huomataan, niin ettei heitä tunkeilevasti lähestytä; Jumala on kaikessa viisas ja laupias " (Koraani 33:59)‏ Sano myös uskovaisille vaimoille, että luovat silmänsä maahan ja hillitsevät halujaan eivätkä näyttele sulouttaan tavallisuudesta poiketen ja että huntu verhoaa heidän povensakin. Älkööt he näyttäkö sulouttaan muille kuin miehilleen tai isilleen tai apilleen tai pojalleen tai poikapuolilleen tai veljilleen tai veljiensä pojille tai sisariensa pojille tai palvelusnaisilleen tai orjattarilleen tai sellaisille palvelijoille, joilla ei ole vetoa naisiin, tai poikasille, jotka eivät ole tietoisia naisten salaisuuksista. Älkööt he siten astuko kulkiessaan, että heidän kätketyt sulonsa havaittaisiin. Kääntykää kaikki Jumalan puoleen, oi uskovaiset, jotta saisitte menestystä! (Koraani 24:31)

HIJAB HADITHISSA "Aisha (RA) kertoi Asman, Abu Bakrin (RA) tyttären, tulleen Allahin (SWT) lähettilään luo ohuissa vaatteissa: Tämä lähestyi Häntä sanoen: 'Oi Asma! Kun neito tulee murrosikään, ei ole sopivaa hänen näyttä muuta kuin tämä ja tämä.' Ja hän osoitti tytön kasvoja ja käsiä.” (Abu Dawood)‏