Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Islam Eero ja Noora.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Islam Eero ja Noora."— Esityksen transkriptio:

1 Islam Eero ja Noora

2 Perustietoa Toiseksi suurin ja nopeimmin kasvava uskonto noin 1.3 miljardia uskojaa. Monoteistinen uskonto, eli uskotaan vain yhteen jumalaan, Allahiin. Pyhä kirja on koraani. Sai alkunsa vuonna 610 Arabian niemimaalla. Arabia äidinkielenä.

3 Opit ja rituaalit 5 pilaria joita muslimi noudattaa elääkseen hyvää elämää, uskontunnustus, pyhiinvaellus, almuvero, paasto ja salat. ( koostuu liikkeistä, jonka aikana suura eli rukous.) Paasto tapahtuu yleensä radamin pyhän kuukauden aikana ja sen aikana tulee välttää syömistä, juomista, tupakoimista ja sukupuoliyhteyttä aamunkoiton ja auringonlaskun välisenä aikana. Muslimin pitää rukoilla viidesti päivässä tarkkaan määriteltyinä ajankohtina ja sen voi tehdä joko yksin tai moskeijassa. Rukoilun tulee tapahtua kasvot Mekkaan päin.

4 Kokemukset ja yhteisöllisyys
Moskeija, yhteinen rukous paikka. Ramadan, paasto  yhdistää ihmisiä kun samat tavoitteet. Pyhiinvaellus, tulisi suorittaa Mekkaan vähintään kerran elämässä.

5 Aineellisuus ja moraali
Moskeija Koraani -> kieltää kulttipatsaat Kasveja ei palvota, niiden kuvaaminen on sallittua taiteessa. Mosaiikit Kuvataide tulee näkyvimmin esiin uskonnollisissa arkkitehtuurissa. Koraanissa on kaikki opetukset oikeasta ja väärästä, koraania tulisi noudattaa. Profeetta Muhammadin henkilöön ja perimätiedon arvovaltaan, muslimi elää hyvää elämää jos noudattaa viittä pilaria, elää samoin kuten Muhammad.


Lataa ppt "Islam Eero ja Noora."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google