Tukioikeuksien siirrot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maatalousyrittäjien eläkelaitos Kevät 2014
Advertisements

Rakennetukien kesäpäivät Ajankohtaista rakennetukien myönnöstä Kouvola Sanna Koivumäki.
Laukaan yhteistoiminta-alue Aila Rekola
Tilatuki ja kansallinen varanto
Eläinten hyvinvoinnin tuki
TARRALAPUT Huom. Esitettyjen tietojen muutokset mahdollisia Veli-Pekka Reskola Maaseutu- ja tukipolitiikkayksikkö Kesäkuu 2005.
Ohjelmaperusteiset tuet
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
• Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Kertausta kaivoslaista | LKL:n kultaristeily, Pasi Molkoselkä 1 32 § Etuoikeusjärjestys Etuoikeus malminetsintälupaan,
Tilannekatsaus.  Espoon kaupungin kanssa 15 vuoden sopimus Karakallion kentän käyttöoikeudesta. Sopimus alkaa  Perustettu Hornankattila Oy.
Tutkinto järjestetään jokaisen aluekeskuksen alueella, jolle ilmoittautuu ryhmiin tarvittava määrä oppilaita AY-TUTKINNON 2014 ILMOITTAUTUMISET ON KÄYNNISSÄ.
Lomakkeet 2012 Porvoo
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Tuki-info 2014 Tuki-info Vihti Lohja
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Sähköinen tukihaku 2012 Annika Korpilo.
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
Tukihakumateriaali 2014 Pia-Maria Jokipii (Tampere)
Asunnon vuokraaminen:
Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri
Vesa Lehtelä Jäsenjärjestöpäivät
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
1 TUKIHAKEMUKSET KK  Kilpailukomitea voi jakaa tukea mm.  Harjoittelu- ja kilpailutoimintaan  Valmennukseen (oma valmentautuminen tai valmentajakoulutus)
Maataloustukien täydentävät ehdot Viherryttämistuki
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
TILATUKI Tukihakukoulutus 2007 Kouvola Sami Iltanen Huom
Esko Leinonen Maaseutuvirasto Oulu
Luetaanpa lakia V syksyllä tuli useita yhteydenottoja ja muita tietoja maiden käytön epätietoisuudesta Mitä laki sanoo?
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN LAADIN HYVÄN JA KESTÄVÄN VUOKRASOPIMUKSEN VEROMESSUT Toiminnanjohtaja Marina Furuhjelm.
arvot ja vuorovaikutus-sopimukset
VUOKRATAKUUPALVELU VUOKRANANTAJILLE
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
TUKIOIKEUKSIEN SIIRROT Tukihakukoulutus 2007 Kouvola 30. 1
Sähköinen tukihaku 2015 Mäntsälä Hyvinkää
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Keski-Uudenmaan maaseutuhallintopalvelut
Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014 Lähde: KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014, N=8 248 Vastaajamäärä N = Toteutus nettikyselynä.
Ajankohtaista toimeenpanon näkökulmasta Toimintaryhmien puheenjohtajien tapaaminen Tampere Kirsi Murtomäki ylitarkastaja Varainhoito-osasto.
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Iltapäivän raporttiin käytettävän ajan puolittaminen
Piiriapurahojen tarkoitus
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
AJANKOHTAISTA ASUINHUONEISTONVUOKRALAISTA ASUNTOMARKKINAILTA TURKU Lakimies Tiina Hallberg Suomen Kiinteistöliitto ry.
TILATUEN AIKATAULUT Tuki- ja valvontakoulutus Oulunsalo Huittinen Joensuu
MTK:n tuki-infot Kevät 2015
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
Tukioikeuksien siirrot  Voidaan siirtää pysyvästi tai määräajaksi  Tehdään lomakkeilla 103A ja 103B  Lomakkeen 103A saat joko Vipu-palvelusta tai kunnasta.
Lakitieto ASUNNON VUOKRA. VUOKRALAIT Pakottavaa oikeutta vuokralaisen hyväksi Pakottavaa oikeutta vuokralaisen hyväksi Vuokrasopimus tehtävä kirjallisesti.
FINETS 2 uudet toiminnallisuudet Päästökauppapäivä Tero Liikkanen Energiavirasto.
Perustuki; Tukioikeuksien siirto
Heli Varpula Maaseutuasiamies YTA Huittinen
ASPA-ryhmän kuulumiset
Ministeriömuutokset ja PTJ-asioiden siirron tarve
Tukioikeuksien mitätöinti vuodelta 2015
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Ympäristökorvauksen korvauskelpoisuus ja sitoumusten muutokset
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
VUOKRASOPIMUKSET.
TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Maaseutuhallinto Viljelijätuki-info
Esityksen transkriptio:

Tukioikeuksien siirrot Syksy 2014

Tilatuki Tilatuki on EU:n kokonaan rahoittama pinta-alaperusteinen tuki, joka on otettu Suomessa käyttöön vuoden 2006 alusta. Tilatuen maksun perusteena ovat tukioikeudet, jotka muodostuivat vuoden 2006 viljelypinta-aloihin. Näin tukioikeudet vahvistettiin sille henkilölle/henkilöille, joiden hakemuksessa pellot olivat v. 2006.

Tukioikeuden siirrot Tukioikeuksien siirto voidaan v.2014 loppuun saakka tehdä henkilölle, jolla on viljelysmaata hallinnassa. Yleisimmin tukioikeuksien siirtoja tehdään pellon myynti/-vuokraus tapauksissa. Tukioikeuksien siirrosta maanomistajalle vuokrasopimuksen päätyttyä on voitu sopia vuokrasopimuksella tai suullisesti.

Siirrot maanomistajille Jos tukioikeuden siirtoja maanomistajille ei ole vielä tehty, mutta niistä on sovittu, tulisi siirrot tehdä vuoden 2014 aikana ! Jos tukioikeudet on jo aikaisemmin siirretty maanomistajille ja vuokrasopimus on voimassa, ei siirtoja tarvitse nyt tehdä. Maaseutuhallinto toivoo, että vuokralainen tarkistaisi tilanteen ja olisi yhteydessä vuokranantajiinsa.

Kuinka toteutetaan Yli vuodenvaihteen jatkuva vuokrasopimus katkaistaan vuokralaisen ja maanomistajan yhteisestä päätöksestä hetkellisesti. Näin voidaan siirtää tukioikeudet maanomistajalle ja jättää hallinta edelleen vuokralaiselle. Esim. päättyy 1.11.2014 ja jatkuu 2.11.2014 entisin ehdoin. Tämä ei vaikuta viljelijän vuokrasopimuksen kestoon vaan on hallinnollinen toimenpide.

Vuokrasopimuksista Myös suulliset vuokrasopimukset tulee katkaista/päättää. Niiden osalta tieto kirjoitetaan 103B lomakkeen lisätietoja -kohtaan. Esim. Vuokrasopimus katkaistaan lomakkeella 1.11.2014. 103B lisätietoja kohtaan: Suullinen vuokrasopimus ajalle 1.1.2014-31.12.2015 lohkoista 227-51264-54 ja 227-51265-55

Vuokrasopimuksen katkaisulomake

Tukioikeuksien siirtoihin tarvittavat lomakkeet Tukioikeuksien siirtoihin tarvitaan aina lomakkeet 103A ja 103B

103A

Tukioikeuksien hallinnansiirto Hallinnonsiirrot tehdään pääsääntöisesti vuoden 2015 lomakkeilla keväällä 2015. Vuoden 2015 hallinnansiirtolomaketta käytetään: esim. täysin uuden vuokrasopimuksen yhteydessä ( uusi vuokralainen ) Vuokrasopimuksen uusimisen yhteydessä, kun tukioikeuksien omistus on siirretty jo aikaisemmin maanomistajalle.

Tukioikeuksien omistuksen siirto

Tukioikeuksien omistuksen siirto Tukioikeuksien omistuksen on siirryttävä viimeistään 31.12.2014 maanomistajalle. Maaseutuhallinto suosittelee, että vuokrasopimuksen hetkellinen katkaisu tehtäisiin viimeistään 30.12.2014, jotta tukioikeuden omistus saadaan siirrettyä maanomistajalle 31.12.2014 mennessä.

Lomake 101A Lomake 101A tulee palauttaa kuntaan, kun siirretään tukioikeuksia henkilölle, jolle ei ole aikaisemmin kunnassa luotu tilatunnusta. Tiedon siitä, onko maanomistajalla tilatunnusta, saa varmistettua kunnan maaseututoimesta.

Lomake 101D Lomake 101D tulee palauttaa kuntaan, kun tilan osakastietoihin on tullut muutoksia. Esimerkiksi kun tilalle on tullut uusi osakas tai perustetaan kokonaan uusi tila.

Allekirjoitukset Kaikkien tukioikeuksien omistajien tulee allekirjoittaa lomakkeet 103A ja 103B tai toimittaa yksilöity valtakirja, jossa nimetty henkilö valtuutetaan tukioikeuslomakkeiden allekirjoittamiseen.

Valtakirjamalli Mallilomake

Tukioikeuksien omistuksensiirron aikataulut Omistuksen siirron päivämäärä: viimeistään 31.12.2014 Lomakkeet on jätettävä kuntaan viimeistään 15.1.2015, mutta toivomme, että hakemukset jätettäisiin jo vuoden 2014 puolella.

Mistä lomakkeita löytyy Tukioikeuslomake 103A on luovuttavalla tilalla. Uuden saa Vipu-palvelusta tai tarvittaessa kunnan maaseutuasiamieheltä 103B ja muut mahdollisesti tarvittavat lomakkeet ( 101A, 101D,) löytyvät osoitteesta www.suomi.fi hakemalla lomakenumerolla